Oisterwijk on Ice, de IJsbaan in Oisterwijk

Oisterwijk on Ice

Oisterwijk on Ice, een ijsbaan in Oisterwijk? Jazeker! Een jaarlijks terugkerend evenement in Oisterwijk is de IJsbaan die gelegen is op de Lind tijdens de winterperiode in Oisterwijk. De laatste jaren heeft de gemeente Oisterwijk helaas besloten om de vergunningen voor de ijsbaan in te perken. Dit betekent voor de Oisterwijker dat er in het jaar 2014 / 2015, helaas geen ijsbaan op de Lind zal zijn…

Is er dan helemaal geen ijsbaan in Oisterwijk? Jazeker wel! Gelukkig heeft Piet Plezier zich kandidaat gesteld om de ijsbaan op de parkeerplaats voor Taxandria te kunnen te laten plaatsvinden. Meer hierover vindt u hieronder.

Oisterwijk on Ice 2014 bij Piet Plezier

Even zag het er naar uit dat er in 2014 géén Oisterwijk on Ice zou zijn. De Stichting had, ondanks de inzet van vrijwilligers en sponsoren, het besluit moeten nemen om het evenement 2014-2015 niet door te laten gaan. Dit omdat Oisterwijk on Ice georganiseerd werd in het centrum van Oisterwijk. Het is een uitdrukkelijke wens van het bestuur, om de Horeca optimaal te laten meeliften. Deze zijn echter gebonden aan vroege sluitingstijden en geluidsbeperkingen, zodat de inkomsten worden beperkt en het financiële risico te groot werd.

Gelukkig is daar een passende oplossing voor gekomen: de Oisterwijkse ijsbaan verhuist naar de Vennenlaan bij Piet Plezier!!

Even wat informatie op een rijtje:

 • Locatie: Vennenlaan 5
 • Openingstijden: 12-12-2014 tot 04-01-2015 van 09.00 uur tot 21.00 uur
 • Tarieven:
  • Bezoeker = Gratis
  • ijsbaan = € 3,-
  • ijsbaan + huur schaatsen = € 6,-
  • Abonnement = € 25, –

De baan opent op donderdag 11 december en is open tot en met 4 januari. Elke dag kan er dan geschaatst worden van 09.00 tot 21.00 uur en het toeristentreintje zal tijdens opneingstijden op en neer rijden. De schaatsbaan is even groot als die van afgelopen jaren op de Lind: 500 vierkante meter.

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.oisterwijkonice.nl

Oisterwijk on Ice

Vanaf dat moment is het weer een maand lang schaatsplezier op de Lind in het centrum van winters Oisterwijk. Ieder jaar ligt er een glimmende ijsbaan van 600 vierkante meter, met daaromheen een sfeervol decor en een gezellige stube, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

IJsbaan in Oisterwijk

De kans dat we tegenwoordig op dichtgevroren vennen kunnen schaatsen, wordt steeds kleiner. Mede daarom biedt Oisterwijk on Ice het alternatief voor kinderen om toch het oer-Hollandse schaatsen onder de knie te krijgen. Je mag gebruik maken van je eigen schaatsen, maar het is ook mogelijk om schaatsen te huren.

Voor jong en oud

Oisterwijk on Ice is een evenement voor jong en oud, voor schaatsers en niet-schaatsers. Iedereen is van harte welkom om de gezellige sfeer van dit unieke winterevenement te proeven. Dus blijf niet binnen zitten en haal je schaatsen uit het vet. Kom lekker schaatsen tijdens Oisterwijk on Ice!