Winter Village Oisterwijk, de IJsbaan in Oisterwijk
Winter Village Oisterwijk, de IJsbaan in Oisterwijk

“Oisterwijk on Ice” is sinds een aantal jaren omgedoopt tot “Winter Village Oisterwijk” en dit schitterende evenement vindt plaats van 8 december 2023 tot en met 7 januari 2024 op de kop van de Lind, tegenover de Johannes kerk.

Vanaf dat moment is het weer bijna een maand lang schaatsplezier op de Lind in het centrum van winters Oisterwijk. Ieder jaar ligt er een glimmende ijsbaan van ongeveer 400 vierkante meter, met daaromheen een sfeervol decor en een gezellige stube, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Winter Village Oisterwijk is een evenement voor jong en oud, voor schaatsers en niet-schaatsers. Iedereen is van harte welkom om de gezellige sfeer van dit unieke winterevenement te proeven. Dus blijf niet binnen zitten en haal je schaatsen uit het vet. Kom lekker schaatsen in Oisterwijk!!

De ijsbaan

De kans dat we tegenwoordig op dichtgevroren vennen kunnen schaatsen, wordt steeds kleiner. Mede daarom biedt Winter Village Oisterwijk het alternatief voor kinderen om toch het oer-Hollandse schaatsen onder de knie te krijgen. Je mag gebruik maken van je eigen schaatsen, maar het is ook mogelijk om schaatsen te huren. En kunt de schaatsen natuurlijk ook altijd zelf kopen.

De Winter Village Oisterwijk ijsbaan, op de kop van de Lind, is dagelijks geopend vanaf 10:00 om te schaatsen. Ook kun je daar schaatsen huren. De schaatsbaan is even groot als die van afgelopen jaren op de Lind: ongeveer 400 vierkante meter.

Dit jaar wordt wordt er gebruik gemaakt kleinere ijsmachines, die energiezuinig zijn.

Openingstijden ijsbaan

 • De schaatsbaan is dagelijks open vanaf 10.00 uur (tenzij anders aangegeven).
 • Op vrijdag en zaterdag sluit de ijsbaan om 22.00 uur; de horeca om 01.00 uur.
 • Van zondag tot en met donderdag sluit de ijsbaan om 21.30 uur en de horeca om 23.00 uur.

Borrelen bij de ijsbaan

Er zijn diverse arrangementen om bijvoorbeeld met familie of vrienden gezellig te borrelen? Zelfs met een grote groep is dat geen probleem.

Nieuwjaarsborrel

Voor bedrijven is de de mogelijkheid voor een (nieuwjaars)borrel met je medewerkers en/of relaties te organiseren! Besloten met een eigen bar of “tussen de mensen”.

Winterstube

De sfeervolle Winterstube is in een uniek jasje gestoken, met een apart VIP-gedeelte, voor een lekker drankje en een hapje. Alles voor een gezellige avond

Activiteiten rondom ijsbaan (o.a.)

 • Lampionnenparade voor kinderen: op 15 december 2023 om 19.00 uur. Kinderen worden verzocht om rond 18.45 aanwezig te zijn op het Lindeplein. De tocht zal 30/45 minuten duren.
 • Fluitketel schuiven: Er zijn tal van avonden waar je met je team kunt schuiven met de fluitketel, oftewel “Curling met een knipoog”. Meer informatie en inschrijven op deze pagina.
 • 80’s & 90’s Party op 16 december vanaf 20.00 uur
 • Hollandse Avond op 23 december vanaf 20.00 uur
 • Ladies Night: op 28 december vanaf 18.30 Maartje’s Wijnen ‘Maartje’s Vrouwen MuziekQuiz’. Enkel voor vrouwen met een welkomstbubbel van het huis en volop wijn.

Het volledige programma van de activiteiten vind je hier.

Agenda IJsbaan en Stube

Naast bovenstaande activiteiten, zijn er nog veel andere (soms dagelijkse) activiteiten, zoals filmpjes op groot scherm, muziek over dag en ’s avonds, schoolschaatsen, etc. Voor de actuele informatie, bezoek je de Agenda pagina van Wintervillage.

Schaatsen Online kopen

Een van de beste manieren om in de winter van de buitenlucht te genieten is schaatsen. Voordat je naar de ijsbaan gaat, moet je er echter voor zorgen dat je de juiste uitrusting hebt.  Veel mensen kiezen ervoor om schaatsen te huren als ze voor het eerst gaan schaatsen, maar er zijn verschillende redenen waarom het beter is om je eigen schaatsen te kopen:

 • Het kopen van schaatsen je de mogelijkheid om een paar te vinden dat goed past en comfortabel is. Schaatsen huren kan oncomfortabel zijn en leidt soms tot blaren.
 • Als je je eigen schaatsen hebt, kun je ze verzorgen en in goede staat houden. Zo heb je altijd een goede schaatservaring.
 • U kunt ze dan ook op de Oisterwijkse vennen gebruiken, als daar ijs ligt.

Koop je schaatsen vandaag nog en geniet van alle voordelen van een trotse eigenaar!

SfeerVideo

(bron OisterwijkinBeeld)
https://youtu.be/tVc15nA-UpI

Meer informatie op de op site van https://wintervillageoisterwijk.nl/.