Sport in Oisterwijk is een pagina met een overzicht van alle sportverenigingen en sportlocaties in de Gemeente Oisterwijk. De gemeente kent vele verenigingen en sportparken. De meeste van deze sportparken en verenigingen zijn gelegen in Oisterwijk. De populairste sporten in Oisterwijk zijn voetballen, tennis, fitness en hockey. U kunt deze sporten natuurlijk recreatief zelf uitvoeren, maar u kunt ook lid worden van een vereniging. Een overzicht van alle categorieën vindt u hieronder:

Voetbalverenigingen in de Gemeente Oisterwijk

Het voetballen is in Oisterwijk zeer populair. Buiten een aantal wijkparken die voorzien zijn van doeltjes, zijn er ook voetbalverenigingen in Oisterwijk. De Gemeente Oisterwijk kent 4 voetbalverenigingen. 3 zijn er gelegen in Oisterwijk en 1 is er gelegen in de kern Moergestel. Nieuw is de fusieclub Trinitas Oisterwijk.
Daarnaast kent Oisterwijk ook nog een zaalvoetbalvereniging. De voetbalverenigingen in Oisterwijk zijn:

sport in oisterwijk trintasTrinitas Oisterwijk

Tinitas Oisterwijk is de nieuwe naam van de fusieclub tussen RKSV Taxandria, SV Nevelo en RKSV Oisterwijk, en is opgericht in juli 2019. Hier vindt u meer informatie over » Trinitas Oisterwijk.

sport in oisterwijk taxandriaTaxandria

De voetbalclub Taxandria is de grootste voetbalvereniging in Oisterwijk. Het is gelegen op Sportpark de Gemullehoeken aan de Vennenlaan. De voetbalclub speelt in Blauw-gele tenues en is opgericht in 1944. Hier vindt u meer informatie over » Taxandria.

sport in oisterwijk neveloNevelo

Voetbalclub Nevelo is een grote voetbalvereniging in Oisterwijk. Het is gelegen op Sportpark den Donk aan de Sportlaan. De voetbalvereniging speelt in rood-wit verticaal gestreept tenue met zwarte broek. Hier vindt u meer informatie over » Nevelo.

sport in oisterwijk rksv oisterwijkR.K.S.V. Oisterwijk

Voetbalclub R.K.S.V. Oisterwijk is de kleinste voetbalclub uit Oisterwijk, maar niet de minste. De oudste club uit Oisterwijk (1914) speelt in rode shirts met witte broeken.  Het is gelegen op Sportpark den Donk. Hier vindt u meer informatie over » RKSV Oisterwijk.

sport in oisterwijk audaciaAudacia

Voetbalclub Audacia is gelegen in Moergestel en tevens de enige voetbalclub uit het dorp. Het speelt in een geel-blauw tenue en is gelegen op Sportpark Stokeind. Hier vindt u meer informatie over » Audacia

sport in oisterwijk rzvoRZVO Zaalvoetbal

RZVO is de zaalvoetbalvereniging uit Oisterwijk en speelt in Sporthal de Leije. Ieder jaar wordt de zaalvoetbalcompetitie gespeeld. Hier vindt u meer informatie over » RZVO


Fitness in Oisterwijk

Fitness is een graag gedane activiteit voor de Oisterwijkers. Het heeft in de laatste jaren enorm veel aan populariteit gewonnen en vele Oisterwijkers zijn terug te vinden in de sportscholen en fitnesscentra. Er zijn in Oisterwijk 3 fitnesscentra te vinden. 2 zijn gelegen op Sportpark den Donk en 1 is gelegen net buiten het centrum van Oisterwijk. De fitnesscentra in Oisterwijk zijn:

sport in oisterwijk sportarenaSportarena Oisterwijk

De Sportarena is de een van de twee grotere fitnesscentra in Oisterwijk. Het heeft daarnaast nog een indoor soccerveld, Dojo, Fysiotherapie praktijk en diverse tennisbanen. Hier vindt u meer informatie over » Sportarena Oisterwijk

healthcity oisterwijkHealthcity Oisterwijk

Healthcity Oisterwijk is ook een van de grotere fitnesscentra in Oisterwijk. Het biedt een totaal package aan voor de Oisterwijkse sporter. Er is een sauna, klimwand, tennisbanen, zonnebank en lounge. Hier vindt u meer informatie over » Health city Oisterwijk

fitexpert oisterwijkFitXpert Oisterwijk

FitXpert Oisterwijk is een van de kleinere sportscholen in Oisterwijk. Dit betekend niet dat het de mindere sportschool is. In 2011 was het zelfs de beste fitnesscentrum van Brabant! Hier vindt u meer informatie over » FitXpert

Aikido Brabant

Aikido in Oisterwijk is voor mannen en vrouwen (vanaf ± 12 jaar). Er worden Aikido lessen door een ervaren professionele Aikido docent gegeven in Oisterwijk op donderdagavond van 20:00 tot 21:30.
Gymzaal van Basisschool De Coppele
Prunusstraat 67
5061 AS Oisterwijk
Meer info >> Aikido Brabant

Fit20

Unieke manier om gezond en sterk te worden. Maar 20 minuten per week. Trainen altijd onder begeleiding. Niet of nauwelijks transpireren.
Burg Verwielstraat 8 D
5061 JB Oisterwijk
Meer info >> Fit20

Fit Factory

7 dagen per week de mogelijkheid om aan de fitheid te werken. Afvallen, conditie verbeteren of spieren verstevigen.
Sportlaan 6
5062 JK Oisterwijk
Meer info >> Fit Factory

Freerunnersz

Op maandag kun je terecht voor freerunning, parkour, kinderfeestjes, workshops en clinics.
Optisport Den Donk
Sportlaan 12
5062 JK Oisterwijk
Meer info >> Freerunnersz

NewFysic

Een gezond gewicht door een gezonde leefstijl. Methode van vier verschillende fases waarin afvallen én op gewicht blijven centraal staat. Basis is het aanleren en behouden van een gezonde leefstijl.
Burg. Verwielstraat 15
5061 JA Oisterwijk
Meer info >> NewFysic

Pilates Oisterwijk

Een “Whole Body” workout om kwaliteit en controle van bewegingen te verbeteren. Verbetert de kracht, flexibiliteit, balans, houding, concentratie en prestaties. Mindset en bovenal fun.
Hoogstraat 8
5061 EV Oisterwijk
Meer info >> Pilates Oisterwijk

Reload Studios

2 unieke en complete trainingsconcepten in slechts 30 minuten. Realistisch doel, coachen en begeleiden op een manier die echt werkt. ARE YOU READY TO RELOAD?
Lindeplein 6
5061 HN Oisterwijk
Meer info >> Reload Studios

Sportschool Anita van der Pas

Sportschool voor judo, taekwondo en zelfverdediging van voormalig Europees kampioen en vice wereldkampioen taekwondo.
Gymzaal De Coppele
Prunusstraat 67
5061 AS Oisterwijk
Meer info >> Anita van der Pas

Sportschool Physique

Integrale Personal Training door Jaap de Groot met voedingsadvies en behandeling van eventuele klachten of blessures met de Mylogenics behandelmethode.
Postelstraat 17
5066 EA Moergestel
Meer info >> Sportschool Physique

Team Coolen

Sport als middel om fitter, sterker, socialer en weerbaarder te worden. Zowel recreatief, als fanatiek trainen voor wedstrijden.
Sportlaan 6
5062JK Oisterwijk
Meer info >> Team Coolen

Yogastudio Nu

Yoga voor iedereen op elk niveau. De Yogalessen met goede begeleiding en veel variatie in lessen. Down to earth en met een smile en een focus.
Tuinweg 24
5061 JA Oisterwijk
Meer info >> Yogastudio Nu


Tennis en Padel

Oisterwijk kent 2 tennisverenigingen en de kern Moergestel 1. Daarnaast zijn er in Oisterwijk ook overdekte tennisbanen enn padel clubs te vinden. Deze overdekte tennisbanen worden vaak in de winter gebruikt om toch de reguliere (bedrijven)competities door te laten gaan. De tennisverenigingen/locaties in Oisterwijk en Moergestel zijn:

Sla Raak Oisterwijk, tennis en padelSla Raak Oisterwijk, tennis & padel

Sla Raak Oisterwijk is een tennis- en padelvereniging waar gezelligheid voor op staat. Men kan er zowel op recreatief als competitief aan de slag» Sla Raak Oisterwijk

teco oisterwijkTECO

Tennisvereniging TECO is een gezellige tennisvereniging voor jong en oud. Het is gelegen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen en organiseert diverse evenementen voor haar leden. Hier vindt u meer informatie over » Tennisvereniging TECO

indoor tennis oisterwijk

Indoor Tennis Oisterwijk

In Oisterwijk is het mogelijk om ook indoor te tennissen. In de wintermaanden is dit een ideale gelegenheid om toch te blijven tennissen. Hier worden o.a. ook de bedrijventoernooien gehouden. Hier vindt u meer informatie over » Indoor Tennis

moergestel tennisMTV Stokeind

Moergestelse Tennisvereniging Stokeind is een tennisvereniging voor jong en oud. Het richt zich op de kern Moergestel en ook hier kan men competitiewedstrijden spelen. Hier vindt u meer informatie over » Tennisvereniging Moergestel

Peakz Padel Sportlaan

Peakz Padel Sportlaan in Oisterwijk. Hier kun je lekker droog en zonder wind padellen. Er zijn 6 binnen padelbanen die het hele jaar open zijn. Je betaalt per keer, dus je zit niet vast aan een abonnement.

Meer informatie >> Peakz Padel


Hockey

Hockey is vooral bij de dames in Oisterwijk en omgeving een zeer gewaardeerde sport. Er is echter maar 1 hockeyvereniging in Oisterwijk en deze is gelegen op Sportpark den Donk.

hoco oisterwijkHOCO Oisterwijk

HOCO is de enige hockeyclub van Oisterwijk. De club bestaat al sinds 1936 en is gelegen op Sportpark Den Donk. De clubkleuren zijn geel-zwart en de teams spelen hun wedstrijden op drie moderne kunstgrasvelden. Hier vindt u meer informatie over »  HOCO


Paardensport in Oisterwijk

In Oisterwijk is er één manege te vinden. In de omgeving in Oisterwijk zijn echter nog meerdere paardenstallen waar de paardensport beoefend kan worden. Deze zijn onder andere te vinden in Heukelom en in Moergestel.

manege 't halsterManege ’t Halster

Manege ’t Halster is DE manege in Oisterwijk waar u kunt leren paardrijden en de paardensport kunt beoefenen. Het staat bekend om zijn uitstekende faciliteiten en gediplomeerde instructeurs. Meer informatie over » Manege ’t Halster


Zwemmen in Oisterwijk

De gemeente heeft 2 openbare zwembaden tot haar beschikking. Een overdekt en een in de open lucht. Op de pagina van Zwembaden in Oisterwijk vindt u een actueel overzicht met alle zwembaden in de gemeente. Maar u kunt natuurlijk ook meteen doorklikken naar de directe pagina’s zelf.

zwembad de leyeZwembad den Donk

Zwembad den Donk (voorheen de Leye) is het overdekte zwembad van 25 meter lang en 9 meter breed, met een gedeeltelijk beweegbare bodum. Meer informatie over » Zwembad de Donk

staalbergvenStaalbergven

Het Staalbergven is een open lucht zwembad in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Het heeft de beschikking over 2 chloor zwembaden en een reusachtige coole glijbaan. Daarnaast is er een zwemgedeelte in het Staalbergven zelf. Meer informatie over » ’t Staalbergven


Sportparken in de Gemeente Oisterwijk

De gemeente Oisterwijk kent 4 sportparken in haar gemeente. Drie van deze sportparken zijn gelegen in Oisterwijk en één is er gelegen in Moergestel. Er is een mogelijkheid om een veld op een sportpark af te huren. Daarvoor kunt u contact opnemen met de gemeente.

sportpark den donkSportpark Den Donk

Sportpark Den Donk is het grootste sportpark in Oisterwijk. Hier zijn de sportclubs: Trinitas (voorheen ook RKSV Oisterwijk en Nevelo), Hoco, Sportarena, Health City, Manege ’t Halster en Sla Raak gevestigd. Hier vindt u meer informatie over » Sportpark Den Donk

sportpark de gemullehoeken

Sportpark de Gemullehoeken

Sportpark de Gemullehoeken is een schitterend sportpark gelegen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Hier zijn de sportclubs: Taxandria en Teco gevestigd. Hier vindt u meer informatie over » Sportpark de Gemullehoeken

sportpark wolfsputtenSportpark Wolfsputten

Sportpark Wolfsputten is evenals Sportpark de Gemullehoeken, gelegen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Hier is de club: Oysters rugby gevestigd. Hier vindt u meer informatie over » Sportpark Wolfsputten

sportpark stokeindSportpark Stokeind

Sportpark Stokeind is het sportpark van Moergestel en is gelegen aan de noordkant van het dorp. Hier zijn de sportclubs: Audacia, MTV Stokeind, Roef! gevestigd. Hier vindt u meer informatie over » Sportpark Stokeind


Sporthallen in de Gemeente Oisterwijk

In Oisterwijk is er een mogelijkheid om ook indoor te sporten. Dit kan bij de Sportarena, welke ook overdekt is, maar er zijn daarnaast ook nog diverse andere sporthallen in de gemeente. Naast 2 grotere sporthallen, is er ook nog een ruim aanbod aan gymzalen. Deze hallen en zalen zijn:

 • Sporthal den Donk
 • Sporthal Stokeind
 • Gymzaal D’n Boogerd
 • Gymzaal de Waterhoef
 • Gymzaal de Bunders
 • Gymzaal de Coppele
 • Gymzaal de Pannenschuur

Sport Oisterwijk – Overige sportclubs:

 • Taxandria Atletiek. Op de atletiekbaan aan de Vennenlaan beschikt de club over allerlei faciliteiten. Van kogelstoten tot verspringen tot hardlopen. De club traint op de 400 meterbaan, maar ook in de naastgelegen bossen.
 • Badminton. Er zijn diverse badminton clubs in Oisterwijk en Moergestel: Badmintonclub De Aanstede, Badmintonclub Moergestel, Badmintonclub UVO ’80, Badmintonvereniging Opstalan / OBV en Oisterwijkse Badminton Vereniging. Eén van die clubs is  de Badmintonclub O.B.V en zij spelen op woensdagavond in sporthal “Den Donk” Sportlaan 12.
 • Taxandria Pilots Basketbal. Dit is een kleine basketbalvereniging met vier teams; U14, U16, U18 en een seniorenteam en speelt voornamelijk in De Leye.
 • Ook voor Biljarten kunt u op diverse plekken terecht: Biljartvereniging Het Groene Laken, De Vriendschap, ODC – Oisterwijkse driebandenclub en Biljartvereniging ’t Begijntje, die ook deelneemt aan wedstrijden van de KNNB, de Koninklijke Nederlandse Biljartbond. Er bestaat zelfs een werkgroep Biljarten.
 • Boksen. Hiervoor kunt u op twee plekken terecht: Sportschool Anita van der Pas en Team Coolen, de sportschool voor jong en oud. Voor Team Coolen worden de trainingen gegeven in de Dojo van de SportArena Oisterwijk.
 • Bridge. Er zijn diverse Bridge clubs in Oisterwijk: Bridgeclub ’t Pareltje, Bridgeclub De Bunders, Bridgeclub Moergestel, Bridgeclub Oisterwijk, Bridgeclub Schoppenaas, Cambridge Oisterwijk en Mixed Bridge Club Oisterwijk.
 • Dammen kan bij de Damclub DC Oisterwijk, met een gezellige club- en reguliere competitie. Op dinsdag is de clubavond (vanaf 20.00 uur).
 • Er zijn 3 plaatsen waar u kunt Darten: Darts club dc De Parel, dartsclub The Meanteam en Dartsclub de Coppele. Er zijn onderlinge competities en er wordt zelfs voor het goede doel gegooid…
 • Voor een opleiding in de Duiksport (of Duiken) kunt u terecht bij Calypso Diving Oisterwijk.
 • Er zijn 2 stichtingen voor de Gehandicaptensport: “AKSO Stichting Activiteiten Kinderen Speciaal Onderwijs” en de Scooterclub Oisterwijk. Ook bij diverse verenigingen wordt aandacht geschonken aan de gehandicapten; zo is er bij voetbalclub Nevelo een G-team.
 • Voor Golf kunt u terecht bij de Golf Card Europe. Midgetgolf kunt u spelen bij ’t Klauterwoud, Piet Plezier of de Posthoorn.
 • Vooral voor de dames zijn er volop gymnastiekverenigingen voor de lichaamsbeweging: Damesgymclub De Vrije Trimmers, Damesgymclub van de Loo, en Huisvrouwengymnastiek. Ook de omnivereniging Taxandria heeft een afdeling Gymnastiek, waar u ook voor Turnen terecht kunt.
 • Taxandria Handbal. De club kent zowel mannen- als vrouwenteams en speelt haar duels in Sporthal de Leye.
 • Hengelsport. In de meeste vennen van Oisterwijk (en Voorste- en Achterste stroom) zit behoorlijk veel vis. Als u lid bent van de visvereniging kunt u uitstekend vissen. Er zijn overal mooi plekjes beschikbaar.
 • Er is een Kanovereniging in Oisterwijk. Wilt u recreatief kanovaren, dan kunt u terecht bij De Reuselhoeve.
 • In Moergestel zit de Korfbalvereniging HSP Roef!
 • Paardensport is er bij Manege’t Halster of Manege De Gulle Ruif (Moergestel). Ook bestaat er nog een echte Ponyclub: De Vennenruiters.
 • Petanque (of Jeu de Boules) Club Oisterwijk (PCO). Jaarlijks organiseert PCO het Pareltoernooi op De Lind.
 • Voor een drop goal/penalty  of het scoren van een try kunt u terecht bij de Rugbyclub RFC Oisterwijk Oysters.
 • Schaatsclub de Vennen organiseert activiteiten op kunst- en natuurijs, op de Oisterwijkse vennen. Dit doen ze voor jong en oud en voor recreant en wedstrijdschaatser.
 • Schaken kan bij de Schaakvereniging Oisterwijk, een gezellige schaakvereniging waar op alle niveaus geschaakt wordt. Het heeft een bloeiende jeugdafdeling, een interne competitie en er doen een aantal teams mee in externe wedstrijden.
 • Tafeltennisvereniging De Pannenschuur. Op donderdagavond slaan de leden een balletje in wijkcentrum de Pannenschuur. U kunt ook tafeltennisen bij Tafeltennisvereniging/Jeugdtafeltennis De Vrolijke Meppers en Tafeltennisvereniging Moergestel.
 • Volleybal: Ook heeft de omnivereniging Taxandria een afdeling Volleybal voor zowel heren als dames. VC Haaren is een recreatieve volleybalclub van heren en dames met 2 speelavonden (maandag- en woensdagavond) in de sporthal De Sprankel in Haaren.
 • De leden van de Wielervereniging Oisterwijk houden zich elke zondag (het hele jaar door) voornamelijk bezig met toerfietsen.
 • Yoga helpt het lichaam en geest te ontspannen, zodat zij energiek en vitaal blijven. Deze rust kunt u vinden bij Noyayoga, Yoga-Oisterwijk en Yogacentrum Balans.
 • Zelfverdediging-sporten bij Team Coolen. In de Sportarena in Oisterwijk is sportschool Team Coolen gevestigd. Daar kun je zelfverdediging-sporten leren, waaronder Jiu-Jitsu en Judo. Bij Sportschool Anita van der Pas kunt u terecht voor Taekwondo (vanaf 5 jaar), Judo (vanaf 5 jaar) en Thai-Boxing (vanaf 12 jaar).
 • Zwemmen kunt u zowel in een buiten- (Staalbergven) als binnenbad: Den Donk. Het bevat naast een sporthal ook een overdekt zwembad. Mensen kunnen daar lessen nemen, maar ook op eigen houtje rustig een baantje trekken.

Geef een reactie