Landelijk interieur in Oisterwijk, het hart van bourgondisch Brabant

Nieuwkomers in Oisterwijk zijn altijd aangenaam verrast door de prachtige ligging van onze gemeente. In Oisterwijk ervaar je het landelijke gevoel van Brabant in optima forma; we hebben de bossen, de vennen, het is heerlijk om er op uit te trekken met het hele gezin. En met de Loonse en Drunense duinen in de nabijheid -en natuurlijk de Efteling- is het een feestje om te wonen in groen en landelijk Oisterwijk. Woningen in Oisterwijk zijn vaak modern landelijk ingericht; dit uit zich in de tuinen, maar ook in het interieur. Woonaccessoires met een landelijk tintje sluiten hierbij mooi aan. Daarom kijken we in dit artikel naar de mooiste landelijke woonaccessoires en trends van dit moment.

Mooiste landelijke interieurtrends

Landelijke interieurtrends kunnen geweldig gecombineerd worden met industrieel wonen. Want de industriële look-and-feel, die op dit moment de boventoon voert, kan perfect gecombineerd worden met landelijke interieuraccessoires. Wat je dan krijgt is het ultieme Oisterwijk gevoel!

Rieten manden, mooi te combineren met betonlook

Rieten manden zijn über landelijk en toch modern. En rieten manden zijn niet alleen decoratief geweldig, ze bieden ook praktisch nut. Wat we voorheen vaak zagen was dat rieten mandjes geplaatst werden in kasten – die trend is voorbij. De rieten mand van vandaag fungeert als plantenbak voor binnen- en buitenshuis, of als opbergmand met deksel, als wasmand, of als bankje met kussen-deksel om maar eens wat te noemen. We houden van hout en we houden van riet; het zijn natuurlijke materialen die mooi combineren met het industriële gevoel. Zo kan een rieten plantenbak geweldig te combineren zijn op een robuuste betonvloer en buitenshuis superieur ogen op natuursteen. Landelijk, en toch zo modern.

Natuurlijke tuinposters

Tuinposters vormen alweer enige tijd een trend. Hang ze liever niet bij de voordeur, of aan een stenen muur, maar beperk het tot de schutting. Een kale schutting knapt echt op van een mooi kleurrijke tuinposter met bloemen bijvoorbeeld, of met afbeeldingen van het strand, dieren, een zonsondergang of waar je voorkeur ook naar uitgaat. Overigens zijn tuinposters tegenwoordig ook in rond formaat te bestellen, dit zorgt voor een heel nieuwe look. Daarnaast blijven de huidige generatie tuinposters langer mooi en kunnen zij zeer eenvoudig aan de schutting worden geplaatst.

Cirkelvormige muurdecoratie met afbeelding

Zoals gezegd zijn tuinposters ook cirkelvormig verkrijgbaar, maar niet alleen zijn zij geschikt voor de tuin, ook binnenshuis vormt een cirkelvormige afbeelding (op canvas, of op kunststof) voor een prachtig speels effect. Er is een brede keuze uit het soort afbeeldingen; van bloemrijke en landelijke afbeeldingen, tot prints van kunstwerken van oude meesters. Het vormt een ware interieurtrend momenteel!

De ronde muurdecoratie is in diverse maten verkrijgbaar, van circa 40 cm diameter tot wel 90 cm diameter; dit zorgt voor een opvallend effect in de woonkamer en je kunt hiermee eenheid creëren door voor de schutting eveneens voor een cirkelvormige, trendy muurposter te kiezen. Ronde afbeeldingen zorgen voor een geheel eigentijdse look, ook wanneer je kiest voor een landelijke afbeelding.