Gietvloeren

Ben jij al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer voor je woning en is je oog gevallen op een gietvloer? Dan is de kans groot dat je het lastig vindt om de juiste keuze te maken. Allereerst is het goed te weten dat een gietvloer ontzettend veel voordelen heeft. Dit geldt niet alleen voor de praktische kant, maar ook als we kijken naar de sfeer en gezelligheid die de vloer brengt. Daarom vertellen we je in dit artikel stap voor stap waar je allemaal rekening mee moet houden op het moment dat je de juiste gietvloer wilt kunnen uitzoeken.

Waarom is een gietvloer de juiste keuze?

Voordat we verdergaan met de dingen waar je rekening mee moet houden, is het goed om eerst even wat dieper in te gaan op waarom het verstandig is om voor een gietvloer te gaan. Het kan namelijk heel goed zijn dat je nog aan het twijfelen bent en dus nog niet zeker weet of je kiest voor een gietvloer. Het grootste voordeel van gietvloeren voor in huis of bedrijfsruimtes, is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn, zorgen voor sfeer en gezelligheid en verkrijgbaar zijn in allerlei verschillende soorten, kleuren en patronen. Zo kun je er zelfs voor kiezen om in het geval van de receptie van een bedrijf het logo te laten verwerken in de vloer. Kijken we naar een vloer voor in huis, geleid het de warmte goed en heeft het een isolerende werking. Kortom, reden genoeg dus om te kiezen voor deze vloer.

Weet wat je zoekt

Om de juiste gietvloer te kiezen, is het belangrijk om eerst je behoeften en wensen in kaart te brengen. Vraag jezelf af welke eigenschappen van een gietvloer voor jou het belangrijkst zijn. Wil je bijvoorbeeld een vloer die bestand is tegen zware belasting, zoals in een drukke winkel of fabriekshal? Of heb je liever een vloer met een luxe uitstraling voor in je woonkamer? Door je behoeften en wensen duidelijk te definiëren, kun je gericht zoeken naar de juiste gietvloer.

Kies het type gietvloer

Als je weet waarvoor je een vloer zoekt, is het tijd om goed na te denken over het type gietvloer. Zo kennen we in de basis drie verschillende varianten. De epoxy gietvloer, PU gietvloer en de betonlook gietvloer. Afhankelijk van je budget en ook wensen kun je uiteindelijk een keuze maken. De epoxy gietvloer wordt vooral gebruikt in ruimtes waar met schadelijke stoffen wordt gewerkt. Dit is dan ook vaak de vloer die binnen bedrijfsruimtes wordt gekozen. De PU gietvloer en betonlook gietvloer worden vaak gebruikt in de woonkamer of in bedrijfspanden en dan met name de kantoren.

Kleur en afwerking

Het laatste waar je over na moet denken, is de kleur en afwerking. Waar we tot jaren geleden vaak alleen saaie grijze gietvloeren zagen, is dit vandaag de dag allang niet meer het geval! Zo kun je niet alleen kiezen uit eigenlijk alle kleuren die er zijn, maar ook verschillende soorten afwerking. Bij de afwerking moet je denken aan bijvoorbeeld mat, glanzend of extra stroef. Neem dus rustig de tijd en laat je goed adviseren.