auto leasen

Heeft de buurman een nieuwe auto? Dan is de kans vrij groot dat dit een leasewagen is. Niets mis mee, maar wel iets wat we de laatste tijd steeds vaker zien. Dit geldt overigens niet alleen voor particulieren, maar ook zakelijk zien we dat bedrijven vaker de keuze maken om een auto of bedrijfsbus op de zaak te leasen, dan dat ze deze in één keer betalen. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat ook jij je afvraagt waarom dit het geval is en welke voordelen het allemaal heeft, zijn wij hier dieper ingedoken voor je. Zo vertellen we je precies welke voordelen het heeft om een auto te leasen en kun je ook voor jezelf de afweging maken of dit verstandig is om te doen ja of nee.

Geen eenmalige uitgave

Zowel zakelijk als privé is het belangrijk te zorgen voor een goede cashflow. Dat houdt dus in dat je altijd moet zorgen voor voldoende geld op je rekening, zodat je onvoorziene kosten kunt opvangen en niet direct in de stress hoeft te raken. Door te kiezen voor een leaseauto hoef je namelijk niet ineens een enorm bedrag te betalen, maar betaal je iedere maand een bedrag om de auto te mogen rijden. Hiervoor sluit je natuurlijk wel een contract af, maar zorgt er wel voor dat je het geld dat je op je spaarrekening hebt staan, gewoon kunt laten staan. Hoe fijn is dat?

Je rijdt altijd een nieuwe auto

Kies je voor een leaseauto, dan rijd je altijd een nieuwe auto. Uiteraard weten we dat je ook kunt kiezen voor occasion lease, maar daar gaan we nu even niet van uit. Vooral voor bedrijven is dit ideaal, zodat je direct een bedrijfswagen met de nieuwste technische snufjes kunnen kiezen, waardoor bepaalde werkzaamheden vaak net allemaal wat soepeler verlopen. Kies je voor een lease bedrijfsauto bij Arval, dan heb je ontzettend veel keuze. Zo kun je niet alleen kiezen voor een merk en model, maar kun je de bedrijfsbus ook helemaal naar wens laten inrichten. Stel dat je als timmerman kiest voor een bus, dan is het wel handig dat deze bijvoorbeeld ook wat plankjes en schappen heeft voor al je gereedschap.

Je weet wat je betaalt

Ken je dat gevoel dat wanneer je de auto naar de garage brengt voor de APK, het altijd even spannend is wat de ‘schade’ is die je straks te horen krijgt? Kies je voor een leaseauto, dan is dit in ieder geval iets waar je niet meer over hoeft na te denken. Het leasen van een auto of bedrijfswagen heeft namelijk als voordeel dat je een all-in prijs betaalt. Dat wil zeggen dat onderhoud, reparatie en vaak ook de verzekering allemaal bij deze prijs in zitten. Lease je de auto via de zaak, dan is het enige wat je nog betaalt, de bijtelling en misschien een vergoeding voor het tanken of laden van je auto op het moment dat je deze privé gebruikt. Zo weet je dus exact wat je iedere maand kwijt bent en kom je ook niet voor een verrassing te staan.