tripjes in de kerstvakantie

Nog even en dan is het weer zover, de kerstvakantie. Waar de een lekker in Nederland blijft, is het voor de ander het moment om het eigen land even te ontvluchten en te genieten van al het moois van de vele andere landen om ons heen te bieden hebben tijdens de kerst. Zo is een tripje naar Kristiansand Noorwegen bijvoorbeeld enorm populair en voor de mensen die wat dieper in de buidel willen en ook kunnen tasten, is New York en ook Lapland natuurlijk de plek waar je rond deze periode van het jaar moet zijn. Met Lapland als thuishaven van de kerstman en New York als de beloofde stad, is het dus zeker de moeite waard om eens serieus over na te denken. Natuurlijk hoef je niet meteen dit jaar weg, maar kun je het wel in je achterhoofd houden. Om je alvast een idee te geven, hebben we de verschillende genoemde opties verder voor je uitgewerkt.

Noorwegen

Houd je van de natuur? Dan is Noorwegen een absolute aanrader in deze periode van het jaar.  Noorwegen, met zijn adembenemende landschappen en sprookjesachtige charme, is namelijk een perfecte bestemming voor een onvergetelijke kerstvakantie. Kristiansand, bijvoorbeeld, verrast bezoekers met zijn pittoreske straatjes en feestelijk versierde huizen. Wat Noorwegen extra bijzonder maakt tijdens deze periode, is de mogelijkheid om het noorderlicht te kunnen bekijken, wat natuurlijk voor een extra dimensie zorgt. Qua verblijf is het mogelijk om te overnachten op een camping Kristiansand, maar kun je ook kiezen voor een blokhut of gewoon een hotel, mocht je dit fijner vinden. Noorwegen is daarnaast niet alleen prachtig om de kerstdagen door te brengen, maar natuurlijk ook voor de natuurliefhebber.

New York

New York, de stad die nooit slaapt, transformeert tijdens de kerstvakantie in een waar winterparadijs. De iconische kerstboom bij Rockefeller Center straalt met duizenden fonkelende lichtjes, terwijl de schaatsbaan eronder zorgt voor een sfeer vol feestvreugde. De straten van Manhattan worden versierd met allerlei mooie decoraties en de etalages van warenhuizen, zoals Macy’s en Saks Fifth Avenue, zijn prachtig gedecoreerd. Een wandeling door Central Park, omgeven door een witte deken van sneeuw, voegt een vleugje romantiek toe aan het geheel, vooral wanneer je met je partner of gezin bent. Bovendien zijn er ook ontzettend veel leuke kerstmarkten en meerdere evenementen, zoals de beroemde Radio City Christmas Spectacular show door de hele stad. New York tijdens de kerstvakantie is een ervaring vol met festiviteiten die ervoor zal zorgen dat je deze trip nooit meer vergeet.

Lapland

De laatste stad is een stad die absoluut niet mag ontbreken. Lapland is natuurlijk de thuisbasis van de kerstman en dus ook niet voor niets ontzettend populair rond deze tijd van het jaar. Vooral tijdens de kerstvakantie, is het net alsof je in een sprookje zit. Uiteraard hangt hier wel een flink prijskaartje aan, aangezien je niet de enige bent die naar Lapland gaat tijdens deze periode. Mocht je de keuze maken, dan is een bezoekje aan Rovaniemi, het dorpje van de kerstman, een absolute aanrader.

Geef een reactie