Sauna en Wellness

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, iemand anders doet het niet voor je. Goed voor jezelf zorgen kan op heel veel manieren, door gezond te eten, te sporten, zorgen voor innerlijke rust en de ontspanning op te zoeken. Jezelf verwennen tijdens een dagje uit hoort hier natuurlijk ook bij. Vooral mensen met een gezin vergeten zichzelf nog weleens omdat ze altijd klaar staan voor het gezin en de zorg dragen voor de kinderen. In dit blog inspiratie voor een heerlijk dagje uit waarna je er weer tegenaan kan.

Ga een nachtje weg

Er echt even uit door een hotel te boeken in het prachtige Brabantse land is een aanrader. Het bosrijke gebied leent zich goed voor lange wandelingen om tot rust te komen. Je kan kiezen voor een hotel, vakantiepark of bed & breakfast, de omgeving heeft het allemaal dus keuze genoeg. Voor mensen die van Sauna en wellness houden kan je kiezen voor een hotel die dit erbij aanbieden. Voor een meerprijs kan je dan vaak onbeperkt gebruik maken van de sauna en wellness die het hotel te bieden heeft. Op die manier kom je los van de dagelijkse sleur van thuis en werk en kom je echt in de ontspanning terecht die je verdient. Je kan ervoor kiezen om eerst lekker te ontbijten om daarna een lange wandeling te maken en als afsluiter lekker in de sauna te gaan. Volledig ontspannen aan het diner beginnen met een lekker glaasje wijn en je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De Veluwe

Vanuit het Brabantse land is het maar een klein stukje naar de veluwe, het mooist en meest uitgestrekte natuurgebied van Nederland. Geniet van de bossen en als je geluk hebt kom je één van de dieren tegen die daar wild in de natuur leven. In Nederland hebben we onze eigen Big Five, Edelhert, Wild Zwijn, Moeflon, Ree en tegenwoordig ook de Wolf. Hoe gaaf is het om die allemaal tegen te komen tijdens een fietstocht door dit unieke landschap. Je bent er echt even uit. Een mooie afsluiter van een dag op de veluwe is het bezoeken van de Veluwse Bron geniet van een heerlijk maaltijd in je badjas en komt volledig tot rust in de Finse Sauna. De combinatie van natuur en volledige ontspanning in de sauna en een perfecte manier om voor jezelf te zorgen, je komt tot rust, laat de stress achter je en neemt 100% tijd voor jezelf. Na een paar dagen kom je volledig opgeladen weer thuis.

Andere manieren

Een andere manier om je voor jezelf te zorgen is het bezoeken van een festival of een concert. Het verzamelen van belevenissen en ervaringen geven energie en zijn een herinnering waar je jaren later nog steeds energie van kan krijgen als je dat ene liedje weer op de radio hoort. Verwen jezelf af en toe met een uitje of een belevenis en je zal merken dat je daardoor gelukkiger in het leven staat. Zorg dus goed voor jezelf. 

Geef een reactie