vershillende soorten bh's

Bh’s zijn er natuurlijk in allerlei verschillende soorten en maten. Het is daarom dus wel handig te weten welke voor- en ook nadelen de bepaalde bh’s nu eigenlijk hebben. Ook is het goed te weten welke bh je in welke situatie draagt. Uiteraard is het logisch dat je in de sportschool kiest voor een sport bh gecombineerd met bijvoorbeeld een lange of een korte sportlegging. Toch zijn er daarnaast nog veel meer verschillende soorten bh’s. Omdat de keuze enorm is en vaak niet iedereen volledig op de hoogte is van welke soorten er zijn, is het goed om er eens een paar uit te pikken. Deze bespreken we vervolgens met je, zodat je een idee hebt van de opties.

Push up BH

Deze BH is misschien wel het populairste van allemaal. Vooral omdat het ervoor zorgt dat je borsten in z’n geheel letterlijk net iets mooier naar voren komen. Waar veel mensen denk dat deze bh’s alleen worden gedragen om een grotere voorgevel te creëren, is dit in de praktijk absoluut niet het geval. Een push up BH is een type BH dat ontworpen is om de borsten te verhogen en dichter naar elkaar te brengen, waardoor een vollere en rondere look ontstaat. Push up BH’s zijn vaak gevuld met kussentjes of padding die de borsten optisch verhogen. Sommige push up BH’s hebben ook een ontwerp met ingebouwde beugels die de borsten opheffen en naar binnen duwen, wat een lift effect geeft. push up BH’s zijn populair onder vrouwen die willen dat hun borsten een grotere en rondere uitstraling hebben, bijvoorbeeld onder bepaalde kledingstukken. Het is echter wel belangrijk om te overwegen dat de kussentjes of padding in een push up BH niet hetzelfde zijn als een echte vergroting van de borsten.

Balconette BH

Een balconette BH is een type BH met kleinere cups dan een volle cup BH, en de cups zijn gevormd zodat ze de borsten iets naar boven richten, met een ontwerp dat de borsten bijna horizontaal maakt. Het geeft een licht lift effect, en doordat de cups minder dekking geven dan een volle cup BH, kan het een aantrekkelijke uitstraling geven van de bovenkant van de borsten. Dit maakt het populair onder vrouwen die willen dat hun borsten een beetje open en verleidelijk uitzien in bepaalde kledingstukken, zoals lagere halslijnen. Uiteraard heeft het weinig zin als je over je kleding een lange maium regenjas draagt, aangezien je dan natuurlijk het effect niet goed ziet.

Strapless BH

Een strapless BH is een BH zonder schouderbanden die speciaal ontworpen is om onzichtbaar te zijn onder kleding zonder schouderbanden, zoals een strapless jurk of een top met een lage neklijn. Deze BH’s worden vaak gehouden in plaats door bredere bandjes rond de ribbenkast, of door siliconen of zachte materialen die zich aan de huid hechten en zo de BH op zijn plaats houden. Sommige strapless BH’s hebben ook een beugel onder de cups die bijdraagt aan het lifteffect en ondersteuning geeft. Afhankelijk van je eigen voorkeur kun je dus verschillende type bh’s dragen. Passend bij de juiste gelegenheid of kledingkeuze. Tijd om te gaan winkelen dus.

Geef een reactie