Handbagage koffer

Ga je op citytrip, dan is het logisch dat je geen enorme koffer meeneemt. Een handbagage biedt dan uitkomst. Afhankelijk van of je met het vliegtuig of met de auto gaat, zijn er natuurlijk wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo heeft iedere vliegtuigmaatschappij zijn eigen richtlijnen met betrekking tot de maximale afmetingen van een handbagage koffer en kan het zijn dat jouw koffer net wat te groot is, waardoor je moet bijbetalen je koffer wordt gezien als ‘normale’ koffer. Omdat de keuze voor koffers zowel online als in de winkels enorm is, hebben we een aantal tips voor je, waarmee het vinden van een geschikte handbagage koffer een stuk gemakkelijker wordt.

Kies voor een standaard maat

Handbagage koffers zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Afhankelijk van met welke maatschappij je vliegt, kan het zijn dat je een maximale afmeting hebt waaraan je je moet houden. Om dan te voorkomen dat je deze koffer alleen bij die desbetreffende maatschappij kunt gebruiken, is het ons advies te kiezen voor een standaard formaat. Zo weet je namelijk zeker dat je zowel bij Tui, KLM als Transavia niet bang hoeft te zijn dat je extra kosten krijgt omdat je koffer niet voldoet aan de eisen. Zo mag je koffer bij KLM een afmeting van maximaal 55x35x25 cm hebben, terwijl dit bij TUI 55x40x20 cm. Stel dat je met TUI naar Brugge vliegt voor een stedentrip, dan is het dus wel belangrijk goed te kijken naar de buitenste maten van je trolley.

Let op de indeling van de koffer

Het inpakken van een koffer is al een uitdaging voor de meesten. Nog lastiger wordt het dus wanneer je alleen een handbagage koffer mee mag nemen. Stel dat je naar Brugge gaat, dan is een logische vraag die je jezelf moet stellen; wat te doen in Brugge? De kans dat je dan tot de ontdekking komt dat je eigenlijk best nog wel wat kleding en andere spulletjes mee moet nemen, is vrij groot. Het is daarom bij het uitzoeken van een goede koffer ook belangrijk te kijken hoe deze is ingedeeld. Dat wil zeggen verschillende vakken zodat je kleding, schoenen en toiletspullen makkelijk gescheiden kunt houden, zodat je koffer lekker overzichtelijk blijft.

Kies voor een handbagage koffer met 4 wielen

Voor degene die weleens in het hoogseizoen op het vliegveld heeft rondgelopen, weet als geen ander hoe handig het is dat je niet alleen een koffer hebt met wieltjes, maar dat deze ook 360 graden kunnen draaien. Zo kun je namelijk je koffer of handbagage koffer een stuk gemakkelijker  achter je aan manoeuvreren door de drukte en hoef je deze dus niet te dragen. Belangrijk is wel dat je kiest voor een koffer met 4 wielen, zodat je deze niet alleen achter je aan kunt meenemen, maar ook naast je, mocht dit makkelijker zijn.

Ga voor een kleurtje

De meesten hebben het liefst een zwarte of andere donkere kleur koffer. Sterker nog, ruim 90 procent van de koffer is donker. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit best een uitdaging kan zijn wanneer je op zoek moet naar die van jou. Nu horen we je denken ‘een handbagage koffer heb je toch altijd bij je?’ Dat klopt ook! Maar toch kan het voorkomen dat je even naar het toilet moet en je handbagage om wat voor reden dan ook even uit het oog verliest, dan is het wel prettig dat je snel kunt zien waar deze is. Een andere reden om te kiezen voor een opvallend kleurtje, is omdat het kan voorkomen dat je handbagage koffer toch in het ruim moet. Nu hoef je niet direct voor een fel gele koffer te gaan als handbagage, maar is een pastelkleur bijvoorbeeld al een stuk opvallender dan zwart, donkergrijs of blauw.

Geef een reactie