Huis kopen

Het zijn altijd dezelfde gesprekken op feestjes. Het gaat over vakanties, werk en een huis kopen. Beter gezegd, het niet kunnen kopen van een huis. Mensen zien vaak niet de vele mogelijkheden die er zijn om toch een huis te kunnen kopen. De oplossing gaat dan wel vaak over specifieke hypotheken zoals:

  1. Hypotheek samen met ouders en samen in één huis wonen
  2. Kinderen of vrienden die zich laten inkopen waardoor hypotheek met 4 personen kan
  3. Huis kopen met broer of zus
  4. Huis kopen zonder eigen geld als er te weinig eigen geld is

Te weinig inkomen dus kopen met ouders

Steeds vaker kiezen ouders ervoor om samen met kinderen een huis te kopen. Samen kan je meer lenen waardoor de aankoop van een eigen woning toch mogelijk wordt. Er zijn genoeg mogelijkheden als je samen met ouders een woning koopt.

Moeten er woningen verkocht worden? U krijgt dan op één woning een overbruggingshypotheek. Moet de andere woning ook verkocht worden omdat dat geld nodig is voor de nieuwe woning? U zal dan eerst 1 huis moeten verkopen.

De overwaarde van de oude woningen kan u inbrengen of verzilveren voor de oude dag. U bepaald geheel zelf wat u met de overwaarde doet.

Huis kopen met 4 vrienden

Ook voor jongeren zijn er mogelijkheden. Vriendengroepen kunnen ook samen een huis kopen en met zijn allen in 1 hypotheek. Er is één bedrijf waar je 7 dagen in de week informatie kan opvragen voor specifieke hypotheken. Kijk op lexwonen.nl voor meer informatie over het kopen met 4 aanvragers.

Huis kopen lukt niet door te weinig eigen geld

Veel huizenzoekers zijn niet op de hoogte dat het nog steeds mogelijk is om zonder eigen geld een woning te kopen. Veel kopers hebben genoeg inkomen voor de hypotheek maar lopen vaak vast op het eigen geld. De taxatiewaarde bepaald de maximale hypotheek. Kan u op inkomen € 500.000,- hypotheek ontvangen? Als de taxatiewaarde van een huis € 450.000,- bedraagt dan is dat bedrag tevens de maximale hypotheek. Een huis kopen tot de taxatie zorgt voor velen voor een last omdat er te weinig spaargeld aanwezig is.

Toch is het mogelijk om zonder eigen geld een woning te kopen. Door eerst de taxatiewaarde te weten staat u met 1-0 voor. Vervolgens doet u een bod die onder de taxatiewaarde ligt. Als de koopsom onder de taxatie ligt dan kan u het verschil gebruiken om de kosten mee te betalen. Door deze besparing op eigen geld houdt u geld over voor de woninginrichting. Sfeervolle schapenvachten kopen van het geld dat u overhoudt. U moet deze vachten niet online bestellen. Via schapenvacht24.nl kan u een schapenvacht zelf uitzoeken.

Geen vaste baan bederft mijn hypotheek

Vaak wordt er gedacht dat er geen mogelijkheden zijn om een huis te kopen als er geen vast dienstverband is. Dit klopt niet, u kan op de website van de UWV een verzekeringsbericht downloaden. Deze is gratis, een geldverstrekker of adviseur kan via een programma berekenen hoeveel u kan lenen. Er wordt een gemiddelde berekent van de laatste jaren. Een bank is verplicht om het UWV-verzekeringsbericht te accepteren.

Broers en zussen samen in 1 hypotheek

We hebben het al gehad over hypotheken met 4 personen met ouders, vrienden of kennissen. Een van de meest aangevraagde hypotheken is de hypotheek met broer of zus tot 4 personen. Vaak wordt hier niet aan gedacht maar het geeft toch weer mogelijkheden om een huis te kopen.

Huis kopen van broer en zus is meestal een hypotheek voor korte tijd. De meeste hypotheken van broers en zussen duren gemiddeld 6 jaar. Broers of zussen krijgen een relatie en de woning wordt dan vervolgens verkocht. Let goed op, gaat u samen met anderen tijdelijk een woning kopen? Maak goede afspraken en regel de zaken via de notaris.

Inkopen in huis van bekenden geeft mogelijkheden

Ook kan u als u geen huis kan kopen door de hoge prijs ergens gaan inkopen. Je betaalt dan de helft van de waarde van de woning aan de huidige eigenaar en je kan er dan bij in trekken. Bij wie zou je zoiets kunnen doen? Mede-eigenaar worden gebeurt vaak bij je nieuwe partner die al een woning heeft.

Ook gebeurt het intrekken in een huis vaak bij vrienden tot 4 personen of bij je ouders. Ouders hebben vaak veel overwaarde opgebouwd en kunnen hierdoor hun overwaarde simpel verzilveren. De partij die in de woning trekt zal een hypotheek moeten nemen van 50% van de marktwaarde. De huidige eigenaar, uw ouders dus, ontvangen dan het geld na de overdracht bij de notaris. Er zijn genoeg mogelijkheden om een huis te kopen als het u alleen of samen niet lukt. U moet echt zoeken naar en geldverstrekker of adviseur die verder denkt dan het standaard verhaal.

Geef een reactie