heukelom

Heukelom

Heukelom is een zeer klein dorpje in de gemeente Oisterwijk. Het plaatsje ligt ingeklemd tussen Oisterwijk, Moergestel, Berkel-Enschot en Tilburg en ligt tevens ten oosten van de N65. Het piepkleine dorpje kent ongeveer 280 inwoners en telt maar een paar straten.

Algemene informatie over Heukelom

Het dorp bestaat uit Hoog- en Laag Heukelom. De namen wijzen op het bestaan van twee kernen die grotendeels uit verspreide boerderijen bestonden. De landbouw vormde vroeger zonder twijfel de belangrijkste bron van inkomen voor de inwoners van Heukelom en nog steeds werken vele inwoners van het dorp in deze sector. Zo is aspergekwekerij Schuurmans erg bekend in de regio.

Tot het jaar 1996 was Heukelom onderdeel van de gemeente Berkel-Enschot. Nadat deze gemeente ophield met bestaan, werd het dorp door ondergebracht onder de Gemeente Oisterwijk.

Heukelom is erg klein (met iets meer dan 300 inwoners), maar het is wel een levendig dorpje. De inwoners hebben een erg hechte band met elkaar, maar nieuwkomers worden ook snel toegelaten tot deze kern. De buurtschap organiseert vele activiteiten. Eén derde van de Heukelommers is actief in voetbal, het carnaval, een muziekband van Heukelom of het Reuzengilde. Het is een hechte gemeenschap, waar iedereen elkaar kent en waar gezelligheid hoog in het vaandel staat.

Bedrijven in Heukelom

Heukelom kent ondanks zijn geringe grootte, toch veel bedrijvigheid. Het spreekt voor zich dat er veel agrarische bedrijven aanwezig zijn in het dorpje, maar ook uit andere sectoren zijn er diverse bedrijven gevestigd in Heukelom.

Coppelmans heukelom

Coppelmans

Coppelmans

Het regionaal bekende tuincentrum Coppelmans heeft een vestiging in Heukelom. Aan de Heukelomseweg 26 moet u zijn voor al uw producten en attributen voor in uw tuin. Het tuincentrum is gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg A65. U neemt de afslag Berkel – Enschot en rijdt richting Oisterwijk. Het ligt na 600 meter aan uw rechterzijde. Op deze pagina vindt u meer informatie over Coppelmans. Lees meer over Coppelmans »

Bouwbedrijf van den Biggelaar

Bouwbedrijf van den Biggelaar

Bouwbedrijf van den Biggelaar

Het allround bouwbedrijf van den Biggelaar staat bekend om zijn vakkundigheid, vakmanschap en toegankelijkheid. Het bedrijf staat erg goed in de omgeving bekend. Door jarenlang te speren op kwaliteit, is het nu een begrip in Heukelom en Oisterwijk. Diverse woonprojecten in de omgeving worden door van den Biggelaar uitgevoerd en omgetoverd tot een succes. Voor nieuwbouw projecten, aanbouw van woningen, verbouwen van uw huis, onderhoud en renovatie moet u bij van den Biggelaar zijn. Het bedrijf heeft ook eein eigen website. Meer informatie over van den Biggelaar »

de gulle ruif

De gulle ruif

De gulle ruif

De gulle ruif is een manege gelegen aan de rand van de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Kinderen kunnen hier vanaf jonge leeftijd leren paardrijden. Daarnaast kunnen mensen die een paard hebben hier hun paard stallen. De Gulle Ruif biedt daarvoor een uitgebreid scala aan faciliteiten. Naast de stalling en de lessen, heeft de Gulle Ruif ook haar eigen paardenfokkerij. Ook kan men bij de Gulle Ruif uw paard africhten. Dit wordt met de grootste zorg en toewijding voor uw paard gedaan. Het bedrijf de Gulle Ruif heeft ook een eigen website. Meer informatie over De Gulle Ruif »

jacks auto

Jack’s Auto’s

Jack’s auto’s

Jack’s auto’s biedt u een ruim aanbod aan tweedehandse auto’s. De occasions zijn van goede kwaliteit en worden voor een scherpe prijs aangeboden. Daarnaast kunt u bij Jack’s auto’s terecht voor reparatie en onderhoud aan uw auto. Meer informatie over Jack’s auto’s »

Evenementen in Heukelom

Er worden diverse evenementen in Heukelom gevierd gedurende het gehele jaar. De jongeren uit Heukelom organiseren veel activiteiten. De groep Koninklijke Plattelands Jongeren (KPJ) kern Heukelom/Berkel-Enschot organiseert vele leuke feestjes en uitjes.

Hèùkel Gemèukel

25 jaar geleden ontstond er een idee om één keer in de drie jaar een apart event te organiseren (door de inwoners van Heukelom): het ‘Hèukel Gemèukel’. “Gemeukel” betekent in het Brabants “zomaar wat doen”, wat aanrommelen, wat met elkaar kletsen.

Programma Hèùkel Gemèukel 2022

In 2022 is er weer een versie van ‘Hèukel Gemèukel’ en zal op 28 augustus plaatsvinden. Er wordt weer een tent in een weiland langs de Heukelomseweg (bij het kapelletje van Onze Lieve Vrouwe van Heukelom) opgezet.

Er is van alles te doen:

 • loterij met mooie cadeaus (gratis ter beschikking gesteld door sponsoren)
 • Rad van Fortuin, met als prijs lokale producten (zelfgemaakte jam, een pak hooi, een doosje eieren of verse groenten)
 • muziek van verschillende dweilorkesten
 • een stormbaan en een springkussen
 • schminken
 • een zandbak
 • meukel en drink een pilsje

Carnaval

Tijdens carnaval wordt de naam ‘Heukelom’ tijdelijk veranderd in Rommelpot. Tijdens carnaval rijdt er in regionale optochten altijd een zelfgebouwde wagen mee namens Heukelom. Ook is er Schuttersgilde ‘Sint Joris en Sint Sebastiaan’ in Heukelom.

Koningsdag – Trekker trek

Speciaal voor alle mensen uit Heukelom, organiseert de plaatselijke KPJ het Trekkertrek evenement op Koningsdag. Er wordt dan een feesttent opgezet en er komende diverse artiesten. Het Trekkertrek Heukelom brengt mensen uit de hele omgeving bij elkaar.

Daarnaast bestaat het jaarlijkse dorpsfeest ‘Hèùkel Gemèùkel’. Dan is er veel feest en muziek.

Campings in Heukelom

Het uitgebreide boerenlandschap met de Oisterwijkse Bossen en Vennen op steenworp afstand, maakt de omgeving van Heukelom ideaal om te kamperen. Er zijn verschillende campings aanwezig.

heukeloms hoefke

Heukeloms Hoefke

Heukeloms Hoefke

De grootste camping van Heukelom is het Heukeloms Hoefke. De camping heeft ruime staanplaatsen om uw auto en caravan te plaatsen. Het kampeerboerderij ligt aan de fietsroute Oisterwijk – Tilburg (het rode fietspad) en aan de rand van het bosrijke omgeving van Oisterwijk. Het Heukeloms Hoefke is niet alleen een camping, ook kan men er met de huifkar weg. Lees verder over het » Heukeloms Hoefke

camping het karrenwiel

Het Karrenwiel

SVR mini-camping Het Karrenwiel

Camping het Karrenwiel is gastvrije gezinscamping met ruime staanplaatsen. Het karakter van de camping is vooral rustiek, gezellig en gastvrij. De camping ligt aan de fietsroute Tilburg – Oisterwijk en op steenworp afstand van de Heukelomseweg. Het is makkelijk bereikbaar, echter moet men wel eerst nog 50 meter over een verhard zandpad rijden. Een ongeoefende bestuurder kan hier moeite mee hebben. Meer informatie over SVR mini-camping Het Karrenwiel »

Cafés in Heukelom

Er zijn weinig cafés en restaurant te vinden. Het boerenlandschap staat vooral bekend om zijn rustige en karakteristieke uitstraling. Er is echter een plaats in Heukelom waar men gezellig op het terras kan zitten en door kan zakken tot in de late uurtjes.

Café Mie Pieters

Café Mie Pieters is een begrip in Heukelom en omgeving. Het is dé ontmoetingsplek voor de Heukelomse inwoners. Overdag is het een fietscafé en kunt u er gezellig op het terras zitten en genieten van de omgeving. Meer informatie over Café Mie Pieters »

Wonen in Heukelom

Heukelom is aan het uitbreiden en met name langs de Heukelomseweg zijn onlangs diverse huizen bijgebouwd. Wonen in Heukelom is prachtig. Het is zeer makkelijke bereikbaar en de natuurgebieden Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen liggen om de hoek. Het toeristische plaatsje Oisterwijk is grenzend aan Heukelom en ook de grote stad Tilburg is op fietsafstand te bereiken.

Huizen te koop in Heukelom

Hieronder vindt u de laatste huizen, die Funda te koop heeft gezet.

Sport in Heukelom

Heukelom kent geen sportverenigingen. De sportvelden van Den Donk liggen vlakbij en zijn makkelijk te bereiken. De voetbalclubs Nevelo en Jong Brabant hebben diverse elftallen met een heel team uit Heukelom.

Monumenten

In Heukelom staan 8 gemeentelijke monumenten:

 • Boerderij op Baaneind
 • Boerderij op de Heukelomseweg 29, 34 en 36
 • Kapel op de Heukelomseweg
 • Boerderij op Hoog Heukelom 11
 • Boerderij en karnhuis op Hoog Heukelom 5
 • Schuur en varkenshok op de Laag Heukelomseweg 4

Laatste nieuws uit Heukelom

(bron OisterwijkNieuws)

 • 14 July 2024: Alle video en TV uitzendingen op een rij via Oisterwijknieuws.nl
  Alles op een rij;  tijd om even lekker voor de buis te gaan zitten. Kijk mee naar de uitzendingen van de lokale omroepen en meer. De vrijwilligers van de Haarense HOS TV en ook enthousiastelingen van LOVO filmen in Haaren, en die laatste uiteraard in Oisterwijk, net zoals Oisterwijk in Beeld. Vanuit Moergestel zijn er...
 • 13 July 2024: Oisterwijk doet mee aan de Maand van de Geschiedenis
  Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Ook in de gemeente Oisterwijk doen een aantal organisaties en vrijwilligers mee aan dit grootste geschiedenisevenement van Nederland. Talloze musea, bibliotheken, boekhandels, archieven en andere culturele instellingen organiseren in oktober activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis. Onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’ brengen zij in oktober...
 • 10 July 2024: Komkommertijd
  Het is vakantie, voor velen ligt alles even stil, behalve het genieten van wat extra vrije tijd, er op uit, naar het buitenland of Rundumhausen. Voor de media is het komkommertijd. Zeker voor een lokale nieuwssite als die van ons. Veel sportclubs sporten niet; een aantal wijkcentra zijn geheel of gedeeltelijk gesloten; de gemeenteraad vergadert...

Geef een reactie