neveloNevelo is een voetbalclub in Oisterwijk, gelegen aan de Sportlaan in Oisterwijk. De accommodatie maakt deel uit van Sportpark Den Donk, gelegen in het zuid-westelijk deel van het dorp. Het tenue bestaat uit een rood-wit verticaal gestreept shirt, zwarte broek en en rood-witte sokken.

Geschiedenis van Nevelo

Nevelo staat voor Noeste Eeenheid Voert Elkeen Langzaam Opwaarts en is opgericht op 23 mei 1930. De vereniging is opgericht door fabrieksmedewerkers van de Lederfabriek Oisterwijk, het bedrijf dat decennia lang het bolwerk vormde van de Oisterwijkse economie. Teams werkten hun duels af in de Schijfstraat, pal naast de fabriek, gelegen aan de rand van het dorpscentrum. Destijds maakte Nevelo er haar gloriejaren mee. Vanwege de groei van de club, verhuisde Nevelo in 1986 naar Sportpark Den Donk.

Teams bij Nevelo

De club heeft de ruimste accommodatie van alle voetbalclubs in de gemeente Oisterwijk. NEVELO heeft twee trainings- en drie wedstrijdvelden, die wekelijks bespeeld worden door een groot aantal teams. Op zaterdag speelt voornamelijk de jeugd en op zondag de vele seniorenteams. Daarnaast is er bij NEVELO ook een G-team, voor jongens en meisjes vanaf 16 jaar met een lichte fysieke of mentale handicap.

Evenementen

Naast het voetbal, wordt er bij een hechte club als Neveloregelmatig een feestje gevierd. De vereniging heeft een eigen supportersvereniging, die jaarlijks samen met het bestuur veel evenementen organiseert. Daarnaast kent de club tradities als het vieren van sinterklaas, carnaval en Den Donkse Derby, waarbij alle teams het onderling tegen elkaar opnemen. Nevelo’s Derde Helft is ook een populair evenement binnen de club. Rondom wedstrijden van het eerste elftal, organiseert de vereniging dan een feestavond.

Media

Nevelo heeft een mooie website, waar dagelijks updates verschijnen over de club. Daarnaast heeft de club een actuele Facebook- en Twitterpagina.

Contactgegevens Nevelo

Sportpark D’n Donk
Sportlaan 20
5062 JK Oisterwijk
013-521 62 55

Bekijk ook de nieuwe fusie club VV Trinitas Oisterwijk.

Geef een reactie