Vereniging van Oisterwijkse Spelers presenteert in 2024: The Wizard of Oz!

VOS Oisterwijkse 2024: The Wizard of Oz!

Als een tornado de jonge Teddy met huis en al naar het verre en vreemde fantasieland Oz transporteert, weet hij maar één ding zeker – hij moet zo snel mogelijk weer naar huis! Maar hoe?

Er is maar één iemand die deze jongen weer naar Kansas kan helpen; De Wizard. Deze mysterieuze tovenaar woont in het midden van Oz, in Emerald City, en hij kan ALLES. Op twee gloednieuwe schoenen en vol goede moed gaat Teddy op pad over het Grote Gele Pad dat hem naar Emerald City zal voeren.

Gelukkig hoeft hij deze weg niet lang alleen af te leggen; al gauw ontmoet hij enkele kleurrijke figuren die graag met hem mee willen naar De Wizard; Jack, een slungelige vogelverschrikker, de stoere metalen houthakker Stannum en en Leon. Zij hebben allemaal hun eigen reden om de Wizard op te zoeken; als hij immers ALLES kan, zijn een brein, een nieuw hart en een beetje moed toch niet zo moeilijk om te regelen?

De speeldata zijn als volgt:

 • Vrijdag 21-06-2024 om 20:30 uur
 • Zaterdag 22-06-2024 om 20:30 uur
 • Zondag 23-06-2024 om 14:30 uur
 • Woensdag 26-06-2024 om 20:30 uur
 • Vrijdag 28-06-2024 om 20:30 uur
 • Zaterdag 29-06-2024 om 20:30 uur
 • Zondag 30-06-2024 om 14:30 uur.

Vereniging van Oisterwijkse Spelers presenteert in 2023: Ja zuster, Nee zuster!

VOS presenteert: Ja zuster Nee zuster

Ja zuster Nee zuster in Natuurtheater Oisterwijk

‘M’n opa’, ‘De Twips’, ‘De kat van ome Willem’, ‘Samen met u onder een paraplu’, deze en andere herkenbare liedjes van Annie M.G. Schmidt en Harrie Bannink vormen de basis van de musical ‘Ja zuster Nee zuster’ die de Vereniging van Oisterwijkse Spelers deze zomer naar Natuurtheater Oisterwijk brengt.

In haar rusthuis zorgt Zuster Klivia met liefde en aandacht voor haar bijzondere bewoners. In dit rusthuis is het vaak allesbehalve rustig. De bewoners zijn zich van geen kwaad bewust, maar zetten met regelmaat de boel op stelten. Boordevol, van wie de zuster het rusthuis huurt, wil niets meer te maken hebben met zijn onrustige huurders en wil hen dan ook kost wat kost uit huis zetten. Lukt het de bewoners een plan te verzinnen om in het rusthuis te kunnen blijven wonen?

Sanne Eggenkamp keert na ruim 10 jaar weer terug als regisseur bij de V.O.S.. Samen met muzikaal leider Dave Hanhart en de arrangementen van Ron van Riel zorgt zij ervoor dat de spelers er in juni klaar voor zijn om publiek te ontvangen bij deze vrolijke, muzikale en nostalgische voorstelling. 

De speel data en tijden:

 • 23 juni 20.30
 • 24 juni 20.30
 • 25 juni 14.30
 • 30 juni 20.30
 • 1 juli    20.30
 • 2 juli    14.30

Voor tickets, informatie en prijzen verwijzen wij u graag naar onze website: http://www.vos-oisterwijk.nl/

Voorstelling van 2022: Oliver

Vereniging van Oisterwijkse Spelers presenteert: Oliver!

Oliver! speelt zich af in het grauwe 19de-eeuwse Londen. De negenjarige OliverTwist woont in een somber weeshuis, waar de tirannieke Mr. Bumble de scepter zwaait. Op een dag beslist Oliver om meer pap te vragen aan Mr. Bumble… Die wordt woedend om zoveel brutaliteit en besluit Oliver als werkkracht te verkopen aan de begrafenisondernemer Mr. Sowerberry. Oliver komt terecht in de donkere wereld van doodskisten, kransen en lijken. Niet meteen de vrolijkste omgeving… Na een ruzie met de familie Sowerberry weet Oliver te ontsnappen en begint hij aan een lange en eenzame tocht door de straten van Londen.

Terwijl hij door Londen doolt, ontmoet hij “The Artful Dodger“, een welbespraakte jongen van zijn leeftijd. Hij overtuigt Oliver om mee te komen naar het “hol van Fagin“. Fagin is een zonderling die kinderen van de Londense straten plukt en hen opleidt tot professionele zakkenrollers. De kinderen bezorgen Fagin de buit in ruil voor onderdak in zijn dievenhol onder de grond: de riolen. Al snel wordt Oliver ingeleid in het boevenwereldje en wordt de “gang” zijn thuis.

De V.O.S. ( Vereniging van Oisterwijkse Spelers ) is een toneel / musical vereniging die, met een grotendeels vaste cast van amateurspelers, jaarlijks een professionele voorstelling neerzet in het Natuurtheater van Oisterwijk. In 1965 als Stichting Verenigde Oisterwijkse Spelers begonnen, draagt de V.O.S. al meer dan 55 jaar bij aan het verenigingsleven van Oisterwijk en biedt het een podium aan amateurspelers die met passie, zang, spel en dans combineren.

In 2019 heeft de vereniging een Amateur Musical Award gewonnen in de categorie Beste Musical Comedy voor de productie Petticoat.

Avondvoorstellingen: 1, 2, 8, 9 juli 2022
Aanvang: 20:15 uur

Middagvoorstellingen: 3 en 10 juli 2022
Aanvang: 14:15 uur

Locatie: Natuurtheater Oisterwijk

Voor tickets en prijzen verwijzen wij u graag naar onze website: http://www.vos-oisterwijk.nl/

Geef een reactie