De Vereniging van Oisterwijkse Spelers verzorgt ieder jaar aan het begin van de zomer met veel plezier, inzet en enthousiasme een compleet muziektheater in het Natuurtheater Oisterwijk. Ruim 70 spelers, leden en vrijwilligers werken hieraan mee.

Een artistiek- en productieteam, acteurs, muzikanten, decorbouwers, bestuur en nog tal van andere betrokkenen laten zien wat Oisterwijk op het gebied van toneel zang en dans te bieden heeft.

VOS-speelt-west-side-story

VOS speelt West Side Story

West Side Story in Oisterwijk

Na het jubileum dat de Vereniging van Oisterwijkse Spelers (V.O.S.) vorig jaar groots vierde, pakken de leden van deze enthousiaste club dit jaar opnieuw uit met een nieuwe, spectaculaire productie. Deze zomer zal de V.O.S. de Broadwayklassieker ‘West Side Story’ naar Oisterwijks eigen Natuurtheater brengen. De succesvolle musical van Stehpen Sondheim heeft wereldwijd al vele bezoekers getrokken.

Het verhaal

West Side Story neemt ons mee naar de Upper West Side van New York in de jaren ’50.

De musical vertelt het verhaal van de Amerikaanse Jets en de Puertoricaanse Sharks, twee straatbendes die beide de New Yorkse straten willen beheersen. De jonge Tony, voormalige Jet en beste vriend van bendeleider Riff, wordt tijdens een feest waar beide bendes aanwezig zijn, op slag verliefd op de mooie Maria, de zus van Bernardo; de leider van de Sharks. Tot over hun oren verliefd, proberen zij los te komen van de bendes en kiezen zij voor elkaar

Leonard Bernstein schreef prachtige liedjes als ‘Maria’, ‘I feel pretty’ en ‘Tonight’. Deze liedjes zullen, in de Nederandse vertaling, ook te horen zijn in de versie de de V.O.S. brengt. De prachtige muziek, samen met vele kleurrijke personages, krachtige dansstukken en harmonieuze koorzang, zullen ervoor zorgen dat het ook dit jaar een voorstelling wordt die u niet snel zult vergeten.

Voor deze voorstelling zal de V.O.S. Oisterwijks eigen natuurtheater veranderen in de straten van New York, inclusief de hoogbouw en balkons. U zult uw ogen uitkijken! Een groep van ruim 100 mensen is maandenlang bezig geweest met de voorbereidingen voor deze voorstelling. Zij hielden zich niet alleen bezig met het oefenen voor spel en zang, maar ook met het maken en samenstellen van de kleding en het bedenken van wederom een sensationeel decor.

Deze spectaculaire voorstelling draait om eer en vriendschap, maar vooral om liefde; ook wanneer deze door anderen verboden is. De voorstelling wordt opgevoerd onder leiding van Dennis Spanjers (regie), Dave Hanhart (muziek), Ron van Riel (arrangementen) en Monique van Opstal (choreografie).

Speeldata

24, 25 en 26 juni
1, 2, 3, 8 en 9 juli
Aanvangstijd 20.30 uur.
Let op!
Zondag 3 juli zijn de aanvangstijden gewijzigd. Er zijn nu twee voorstellingen: om 14.30 uur en om 20.30 uur.

Entree:

€ 15,00 per persoon

Verkooppunten:

Via de website van de V.O.S. http://www.vos-oisterwijk.nl/

Tabaksspeciaalzaak Paijmans, Dorpsstraat 31 te Oisterwijk

Piet Plezier, Vennelaan 1-5, 5062 SR te Oisterwijk

Kassa Natuurtheater (op de dagen van de voorstelling)

 

Facebook: VOS-Oisterwijk

Website link: http://www.vos-oisterwijk.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *