sportpark den donkSportpark Den Donk is een groot sportcomplex in Oisterwijk, gelegen in het zuid-westelijk deel van het dorp. De enorme accommodatie biedt tal van mogelijkheden om verschillende sporten te beoefenen. Hieronder een overzicht van de clubs die deel uit maken van dit geheel.

Sportpark Den Donk – Sportverenigingen

 • Sla Raak 
  Een grote tennisclub dat beschikt over maar liefst negen tennisbanen met kunstgras als ondergrond. De club heeft enorm veel leden en organiseert jaarlijks veel toernooien.
 • Petanque Club Oisterwijk (PCO)
  Jaarlijks organiseert de club het bekende Pareltoernooi op de Lind.
 • Health City Oisterwijk
  Abonnees kunnen hier onbeperkt fitnessen, meedoen aan groepslessen en ontspannen in de sauna-faciliteiten.
 • Manege Het Halster
  Daar kunnen liefhebbers paardrijden op drie binnen- en drie buitenbanen. Daarnaast zijn er vijftien was-en opzalplaatsen aanwezig in de manege. Ook zijn er zeventig paardenboxen en is er een ruitershop gevestigd in het pand.
 • Sportarena Oisterwijk
  Ook hier kan men onbeperkt fitnessen als abonnee en meedoen aan groepslessen. Verder kunnen mensen hier overdekt een potje tennis spelen of voetballen in het overdekte soccer home. Daarnaast is sportschool Team Coolen gevestigd in de ruime arena. Daar kun je zelfverdediging-sporten leren.
 • HOCO
  Dit is de enige mixed hockeyclub van Oisterwijk met ongeveer 750 leden. De club bestaat al sinds 1936 en is gelegen op Sportpark Den Donk. De clubkleuren zijn geel-zwart en de teams spelen hun wedstrijden op drie moderne kunstgrasvelden.
 • Nevelo
  Een voetbalclub dat speelt in een rood-wit verticaal gestreept shirt, zwarte broek en en rood-witte kousen. De club bestaat als sinds 1930 en speelde voorheen aan de Schijfstraat, vlak buiten het centrum van Oisterwijk. Nevelo beschikt over vijf velden.
 • RKSV Oisterwijk
  Een voetbalclub, spelende in een rood shirt, witte broek en witte sokken. De club is opgericht in 1914. Tot 2004 lag de accommodatie van de club aan de Heisteeg, midden in de Oisterwijkse bossen en vennen. Daarna verhuisde Oisterwijk naar Sportpark Den Donk, waar het over drie wedstrijdvelden beschikt.

 Evenementen op Sportpark Den Donk

 • Intents 
  Het jaarlijks terugkerend evenement van stichting de Kloontjes trekt enorm veel bezoekers. Het is dan ook een logistieke opgave om alle mensen snel en veilig van en naar het terrein zich te begeven. Het evenement vindt plaats op de weilanden naast het sportpark.
 • Fusion
  Een, door de stichting “de Kloontjes” georganiseerd, Hardstyle-feest. Vindt elk jaar plaats rond eind oktober / begin november. Locatie is de Sportarena die gelegen is aan de Sportlaan.

Zie ook:

 

Geef een reactie