Durendael is de enige middelbare school in de gemeente Oisterwijk. In het enorme scholengebouw aan de van Kemenadelaan 5 in Oisterwijk, kunnen kinderen veel verschillende onderwijsniveaus volgen, variërend van het vmbo tot tweetalig vwo. Durendael is aangesloten bij de scholengemeenschap 2College. Andere vestigingen van 2College zijn: Cobbenhagenlyceum, Cobbenhagenmavo, Ruiven, Jozefmavo, Wandelbos en de Vluchtelingenschool.

Onderwijsaanbod Durendael

In de richting vmbo kunnen leerlingen kiezen uit de pakketten: theoretische leerweg, gemengde leerweg, kaderleerweg, basiskaderleerweg, kaderleerweg of de basisleerweeg met beperkt leerweg ondersteund onderwijs.
Op een hoger niveau biedt de school de volgende opties aan: havo/vwo, tweetalig vwo, havo en vwo-top.

Capaciteit

Niet alleen kinderen uit Oisterwijk gaan massaal naar Durendael. De school is ook erg populair bij kinderen uit Moergestel (daar is geen middelbare school), Berkel-Enshot en Udenhout. Het aantal leerlingen is de laatste jaren fors gegroeid. Op Durendael zitten ongeveer 1750 leerlingen. Omdat het gebouw te klein is, gebruikt de school acht lokalen op het Kerkplein. Ook volgen sommige kinderen lessen in het schoolgebouw aan Den Donk.

Tweetalig onderwijs

Sinds 2003 biedt Durendael tweetalig onderwijs aan voor Havo en Vwo. Dit maakt de school bijzonder ten opzichte van vele andere middelbare scholen in de regio. 70% van de lessen in deze pakketten, vinden plaats in het Engels. Het lesaanbod biet een internationaal programma. Door middel van projecten, uitwisselingen en cultuurreizen, doen leerlingen kennis op over de wereld, waardoor ze zich hopelijk ontwikkelen tot autonome wereldburgers. Leerlingen maken vele tripjes naar het buitenland, waar ze veel ervaringen opdoen en hun beheersing van de Engelse taal kunnen testen.

Uitstapjes

Niet alleen leerlingen van tweetalig onderwijs hebben op Durendael recht op leuke uitstapjes.De school wil niet alleen maar kennis overdragen aan leerlingen. Het besteedt ook aandacht aan culturele vorming, zinvolle vrijetijdsbesteding en sociale vaardigheden. De school organiseert regelmatig schoolfeestjes, excursies, vieringen en schoolacties voor het goede doel.
Alles over 2College in Oisterwijk is te vinden op de website.

Algemene informatie

2College Durendael
Van Kemenadelaan 5,
5061 EE Oisterwijk
Telefoon:013 528 6795
Algemene informatie havo vwo

Geef een reactie