tennisvereniging teco oisterwijkTECO is een tennisclub in de zuidoostkant van Oisterwijk. De vereniging telt 580 leden, verdeeld over 400 senioren en 180 junioren. De club heeft vijf verlichte tennisbanen, met als ondergrond kunstgras. Ook is er een clubhuis op Sportpark de Gemullehoeken aan het Zwarte Wegje. De club telt ongeveer 85 vrijwilligers, die zich inzetten voor het welbehagen van de tennisclub. Clubleden kunnen altijd spelen als het park geopend is. Niet-leden die een dagje willen tennissen op het complex, betalen vijf euro voor een dagkaartje. Ook is TECO te vinden op de tennistoernooien in de omgeving. Onze leden vertegenwoordigen daar onze competitieteams.

Senioren van TECO

Er zijn maar liefst zes seniorentoernooien die jaarlijks plaatsvinden bij TECO. Dit zijn: Teco Spring(t) Open in eind maart/begin april, de Clubkampioenschappen medio juni, het Thuisblijverstoernooi medio juli, het Pollepeltoernooi begin september, het Groot Oisterwijk Toernooi in het einde van september en de Interne Winter Competitie van oktober tot april.
Ook is er een 50+competitie en een Ladiesnight.

Junioren

Bij de club wordt er ook veel georganiseerd voor jongeren. De club hecht er allereerst veel waarde aan dat alle jeugdleden over de juiste materialen beschikken en daarnaast de spelregels goed kennen. Ook gedragsregels, die gaan over sportiviteit, dienen spelers en speelsters goed in hun oren te knopen. Qua tennis organiseert de jeugdcommissie ieder jaar clubkampioenschappen en het jong-ouder toernooi. Daarnaast zijn er snuffelmiddagen, disco-avonden, kennismakingslessen en uitwisselingstoernooitjes met Sla Raak, de andere tennisclub in Oisterwijk.

Trainingen

Het lespakket voor senioren en junioren bestaat uit zestien lessen, waaruit men de keuze kan maken tussen lessen van 25- of 50 minuten. Er zijn twee trainingsperiodes. Een zomerperiode van april tot oktober en een winterperiode van oktober tot april.

Vrij tennissen bij TECO

Naast trainen, kan men als lid natuurlijk altijd vrij tennissen. Daar kleven ook regels aan vast. Men dient een geldig pasje te hebben om te mogen spelen. Voor een enkelspel geldt een speeltijd van 30 minuten; voor een dubbelspel is dat 60 minuten. Via de website kun je als lid een baan digitaal afhangen. Indien men eenmaal is gestart met een partij op een baan mag men de normale tijd uitspelen. Bij de aanvang van de geplande tijd dienen alle spelers aanwezig te zijn, anders gaan andere wachtende spelers voor. Niet-leden (introducees) kunnen een dagpasje kopen € 5,00 bij de bar. Zij mogen alleen die enige dag komen tennissen bij TECO.

Contact

Tennisvereniging TECO
Zwarte Wegje 9
Oisterwijk
013 5282451
Website van tennisvereniging TECO