Parelfiste Oisterwijk 2014

Parelfiste Oisterwijk 2014

Parelfiste is hét gezelligste festival van Oisterwijk in de nazomer (september) en vindt plaats in het dorpshart van Oisterwijk: het Lindepark. In het park worden een aantal  podia ingericht, waar de beste optredens plaats vinden. De organisatie ligt in de handen van de stichting “De Oisterwijkse Bourgondiërs” en is gratis toegankelijk voor iedereen, zowel voor jong als oud.
Maar je moet wel van een feestje houden…

Het festival duurt 3 dagen: op de vrijdag staat een meezing festival “Oisterwijk zingt Live”, op zaterdag een programma met diverse live artiesten, op zondagmorgen een koffieconcert en op zondagmiddag de afsluiting met een kinderprogramma. Diverse bekende artiesten, zowel regionaal als nationaal, zullen optreden op één van de drie podia.

Op diverse plekken kunt u genieten van de Bourgondische geneugten en van de Brabantse gastvrijheid.

In 2013 trok het festival  in drie dagen 6.500 bezoekers, mede dankzij een aantal bekende artiesten, zoals Nielson en the Handsome Poets.

Parelfiste 2014

Dit jaar worden de Parelfiste gehouden van vrijdag 19 tot en met zondag 21 september. Het wordt voor de 3e keer georganiseerd en het Oisterwijkse Lindepark zal weer tot een festivalweide omgetoverd worden.

Vrijdag wordt het feest geopend met de inmiddels traditionele meezing kraker: “Oisterwijk zingt Live”. Op de bühne staan diverse professionele muzikanten.

Zaterdag is het tijd (vanaf 16.00 uur) voor diverse live optredens in de “de Nacht van Oisterwijk”. Er zijn diverse artiesten, waaronder Jett Rebel, winnaar van de “3FM Serious Talent-award” en bekend van Tonight en Top Of The World en Niels Geusebroek, in 2011 deelnemer aan “The Voice Of Holland” met daarin 3 hits en inmiddels in het bezit van een gouden plaat. Ook zijn er optreden van Anna Verhoeven, Pater Moeskroen en Trackless

Zondag in de ochtend, van 10.30 tot 12.00 uur, wordt er door Gerard van Maasakkers een koffieconcert verzorgd. Hij wordt ondersteund door de Koninklijke Vereniging Sociëteit Harmonie Asterius. Op zondagmiddag wordt het festival afgesloten met een dweilorkestenkampioenschap van ’t Bourgondische zuiden. Tevens worden er diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Op de hoogte blijven?

Het volledige  en actuele programma kunt u vinden op de website www.parelfiste.nl. Ook via twitter (@parelfiste) en facebook (www.facebook.nl/parelfiste) kunt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen

Impressie “de Nacht van Oisterwijk” van 2013

Parelfiste Nieuws

(bron OisterwijkNieuws)

  • 31 May 2022: Beeldbank Oisterwijk: Parelfestival
    De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden. Parelfestival 1996 Midden jaren negentig ontwikkelde Oisterwijk nieuwe plannen om ons Midden-Brabantse stadje met dorps karakter een nieuwe toeristische impuls te geven; we moesten ‘op de...

Geef een reactie