hoco oisterwijk

Hoco

HOCO is de enige (mixed) hockeyclub van Oisterwijk en telt ongeveer 750 leden. De club bestaat al sinds 1936 en is gelegen op Sportpark Den Donk. De clubkleuren zijn geel-zwart en de teams spelen hun wedstrijden op drie moderne kunstgrasvelden. Naast de hockeycompetitie op zaterdag (minioren en junioren) en zondag (senioren) worden er ook toernooien, gezellige feesten, Sinterklaas, hockeyclinics en andere evenementen georganiseerd. Vooral de feesten trekken veel publiek. De hele kantine is dan vol met hockeyers, maar ook met andere Oisterwijkers die graag daar komen feesten. Veel leden van Oisterwijkse families hebben bij HOCO gehockeyd en vaak zijn hun (klein)kinderen nog wekelijks op het hockeyveld te vinden. De club speelt dus een belangrijke rol binnen de gemeente.

Teams

De hockeysport is, mede door de successen van de Nederlandse teams, de afgelopen jaren enorm populair bij de Nederlandse jeugd. Deze trend is ook terug te zien in het ledenaantal van HOCO. Met name de aanwas van het aantal minioren (jongste jeugd) is gigantisch. Er zijn veel jongens- en meisjesteams bij de vereniging. Meisjesteams hebben wel de overhand. Aan de andere is er een terugloop in leden vanaf 18 jaar (senioren). De club telt drie damesteams en twee herenteams. HOCO staat daarin niet alleen; deze ontwikkeling is in de breedte merkbaar bij de Nederlandse hockeyverenigingen.

Zaalhockey

Tijdens de winterstop ligt het veldhockey altijd erg lang stil. Tijdens die pauze doen leden wel aan zaalhockey. Competitieduels en trainingen worden gespeeld in de twee sporthallen in de gemeente Oisterwijk die hier geschikt voor zijn: De Leye (Oisterwijk) en Stokeind (Moergestel). Er wordt dan een volledige competitie afgewerkt door teams. Vanwege ruimtegebrek kan echter niet iedereen deelnemen aan zaalhockey.

Trimhockey

Trimhockey is een interessante vorm van hockey voor mensen die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven. Bij HOCO is er een team die deze spelvorm beoefent, genaamd DDW (DoorDeWeek). Dit team bestaat al vele jaren en speelt binnen diverse vriendschappelijke wedstrijden op de woensdagavonden. Deze mensen zijn voornamelijk 30 jaar of ouder en vinden het vaak leuk om de beginselen van het hockey te leren.

Contact

MHC HOCO
Sportlaan 10
5062 JK Oisterwijk
Telefoonnummer clubhuis (013) 528 32 33
Website

Geef een reactie