rksv oisterwijkRKSV Oisterwijk is naast Taxandria en Nevelo de kleinste voetbalvereniging van het dorp. Dat wil niet zeggen dat het de mindere is. Het is de oudste club uit Oisterwijk en speelt vaak een (aantal) klasse(‘s) hoger dan de andere clubs uit Oisterwijk. De club speelt haar duels aan de Sportlaan in Oisterwijk en maakt deel uit van Sportpark Den Donk. Het tenue bestaat uit een rood shirt, een witte broek en witte sokken.

Historie van RKSV Oisterwijk

RKSV Oisterwijk is de oudste voetbalvereniging van het dorp. De club is opgericht op 3 september 1914, ten tijden van de Eerste Wereldoorlog. Tot 1922 heette de club nog Excelsior, maar in 1922 werd de naam gewijzigd naar RKSV Oisterwijk. De club speelde haar duels altijd midden in de Oisterwijkse bossen en vennen aan de Heisteeg, maar in 2004 verhuisde de club naar Sportpark Den Donk, naast het complex van Nevelo.

Accommodatie

Oisterwijk beschikt over een ultramodern complex aan de Sportlaan. Daar heeft het de beschikking over drie velden. De fraaie kantine, de bijbehorende kleedkamers en de Spionkoptribune zijn allemaal zelf gerealiseerd door de eigen leden.

Teams

Oisterwijk heeft zeven seniorenteams en een klein aantal jeugdteams. Vooral het eerste team van de club geniet van veel aanzien in het dorp. In het seizoen 2003-2004 promoveerde dat team naar de eerste klasse van het zondagamateurvoetbal. Nog nooit in de Oisterwijkse voetbalhistorie speelde er een club op dit niveau. In het seizoen 2006-2007 mocht het team zelfs meedoen aan de landelijke KNVB-Beker.

Activiteiten

Oisterwijk is een kleine, maar zeer hechte vereniging. Er worden op de club veel activiteiten georganiseerd door de fans en de supportersvereniging. Voorbeelden hiervan zijn voetbaltoernooien, feestavonden en sfeeractiviteiten rondom duels van RKSV Oisterwijk 1. De voetbalclub heeft een eigen supportersclub, de “SCO” (SupportersClub Oisterwijk) die bovenstaande festiviteiten alsmede organiseert.

Media

Oisterwijk heeft een eigen website en ook nog een eigen website die enkel informatie en updates geeft over het eerste team van de club. Rondom thuiswedstrijden is er een programmaboekje beschikbaar voor de fans. Daarnaast is de club actief op Facebook en Twitter.

Clublied RKSV Oisterwijk

Het clublied van RKSV Oisterwijk is algemeen bekend in Oisterwijk. Het opzwepende nummer wordt regelmatig in de kantine (zowel thuis als uit) gespeeld! Beluister het hieronder:

Contactgegevens RKSV Oisterwijk

Accommodatie
Sportpark Den Donk
Sportlaan 24
5062 JK Oisterwijk.
Tel. 013-5215371.
Email: rksvoisterwijk@hotmail.com

 

Banknr.: 138918058

Bekijk ook de nieuwe fusie club VV Trinitas Oisterwijk.

Geef een reactie