Duurzaam leasen

Om als onderneming de aardbol een handje te kunnen helpen, kun je ervoor kiezen om duurzaam te gaan ondernemen. Ook jij kunt als ondernemer in Oisterwijk het verschil maken. Zo kun je bijvoorbeeld overwegen om in een leasebak te rijden. Waarom dit een oplossing kan zijn én meer tips om groen te ondernemen, lees je hieronder.

Tip 1: Leasen

Zoals we net al hadden benoemd, kun je als ondernemer een auto leasen. Door te gaan leasen kun je namelijk bepaalde duurzame keuzes maken. Allereerst kun je ervoor kiezen om een occasion te leasen, in plaats van een gloednieuwe wagen. Door een tweedehands auto te leasen – dit is meestal in de vorm van financial lease, geef je de auto als het ware een langer leven. In de zoektocht naar een occasion kun je natuurlijk ook kiezen voor een elektrische auto. Elektrische auto’s zijn namelijk dé manier om duurzaam te rijden. Een elektrische auto lease je al binnen een mum van tijd.

Tip 2: Duurzaam kantoor

De kans is groot dat in het kantoor de meeste tijd wordt doorgebracht. Het is daarom belangrijk om hier ook zo veel mogelijk aandacht te besteden aan duurzaamheid. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het pand goed geïsoleerd is, waardoor je kunt besparen op de stookkosten. Ook kun je zonnepanelen op het bedrijfspand laten leggen. Let bovendien ook op de kleinste zaken: kies voor energiezuinig apparatuur, verlicht met ledlampen en probeer afval zo veel mogelijk te scheiden.

Tip 3: Vanuit huis werken

Het kan zijn dat sommige collega’s, of jijzelf, niet iedere dag op kantoor wil werken. Het is daarom prettig als je zelf kunt bepalen of je thuis of op kantoor werkt. Bovendien kan thuiswerken ook nog eens beter zijn voor het milieu: je hoeft niet naar kantoor te rijden en stoot daardoor geen vervuilende stoffen uit. Ook kan het bedrijfspand besparen op energie- en stookkosten, vooral wanneer iedereen ervoor kiest om op dezelfde dag vanuit huis te gaan werken. Daarnaast kun je ook proberen meetings zo veel mogelijk digitaal in te plannen.

Tip 4: Bedrijfsmoestuin

Ligt er rondom het bedrijf voldoende grond? Dan kan het erg leuk én duurzaam zijn om een moestuin aan te leggen. Met een moestuin kun je bijvoorbeeld lekkere groenten en fruit kweken die jullie in de lunch kunnen opeten. Bovendien hoef je hiervoor minder gauw naar de supermarkt, en moestuinieren is nou eenmaal een leuke bezigheid tussen de dagelijkse werkzaamheden. Zo kun je bijvoorbeeld sla, tomaten, aardbeien en paprika kweken in de bedrijfsmoestuin.