glasvezel in Oisterwijk

Het glasvezelnetwerk wordt steeds uitgebreider in Nederland. Zo worden steeds meer gemeenten voorzien van het netwerk, ook de gemeente Oisterwijk krijgt glasvezel. Deltafiber en Glaspoort willen dat plan in de gemeente zien te verwezenlijken. 

Wat is glasvezel en wat zijn de voordelen ervan?

Op steeds meer plekken in Nederland wordt glasvezel aangelegd, en dat is niet zonder reden. Glasvezel bestaat uit een vezel gevormd van glas zodat op een razendsnelle manier data kan worden uitgezonden. Als er glasvezel in jouw buurt is aangelegd, betekent dat ook jij kunt genieten van een snelle internetverbinding. 

De snelle internetverbinding is een groot voordeel van glasvezel. Bovendien is de betrouwbaarheid van noemenswaardig. Glasvezel kent namelijk bijna geen haperingen en storingen. Daarnaast kun je met glasvezel snel up- en downloaden. De up- en downloadsnelheden zijn bij glasvezel namelijk gelijk. Dat betekent dus dat je even snel een bestand kunt uploaden als downloaden.

Overstappen naar glasvezel

Als inwoner van de gemeente Oisterwijk kun je ook profiteren van de vele voordelen van glasvezel. Als de werkzaamheden in de gemeente Oisterwijk rondom het glasvezelnetwerk zijn afgerond, dan kun je ervoor kiezen om een internetabonnement af te sluiten dat glasvezel aanbiedt. Op deze manier kun jij ook profiteren van de snelle internetverbinding.

Het kan ook zijn dat jouw woning in de voorgaande jaren al is voorzien van een glasvezelaansluiting. Om te checken of dat bij jou al is gebeurd, kun je deze handige glasvezel postcode-check doen. Via deze check kun je controleren of er glasvezel bij jou beschikbaar is. Als dat zo is, dan kun je verschillende glasvezelaanbieders vergelijken en vervolgens een passend internetabonnement afsluiten. Zorg er wel voor dat je de voorwaarden van jouw huidige internetabonnement onder de loep neemt, en controleer of je hier zomaar het contract mag opzeggen. Meestal kan dat na een jaar.

Glasvezel in Oisterwijk

In sommige delen van de gemeente is de aanleg van het glasvezelnetwerk al afgerond. De planning staat op de website van de gemeente. Voor een uitgebreide overzicht kun je jezelf hier informeren.

  • Afgerond: Deltafiber heeft het glasvezelnetwerk in Haaren en Moergestel afgerond.
  • In aanleg: Deltafiber is op dit moment bezig om het glasvezelnetwerk in Oisterwijk aan te leggen, wat aan het einde van dit jaar klaar zal zijn. Daarnaast is Glaspoort bezig met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Haaren.
  • Op de planning: Aan het einde van dit jaar zullen Glaspoort en KPN starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Oisterwijk.