Oisterwijk Sculptuur heeft zich ontwikkeld tot een nagenoeg jaarlijks terugkerend evenement en biedt de liefhebber van kunst en cultuur een kijkje op prachtige beeldhouwwerken en kunstvoorwerpen. Er is werk te zien van meer dan 30 hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland die in uiteenlopende materialen werken – steen, brons, staal en glas. Al die topstukken staan ‘zomaar’ op straat, in het hart van Oisterwijk.

Oisterwijk Sculptuur, voor de liefhebber van kunst

Sculptuur in Oisterwijk

Inhoudsopgave

Rodin in Oisterwijk

Het vermaarde en toonaangevende Gemeentemuseum Den Haag presenteert een prachtige selectie van 20 eigen sculpturen uit de afgelopen ruim 100 jaar. Vijftien kunstenaars uit binnen- en buitenland die hun invloed uitoefenden op de Nederlandse beeldhouwkunst van de twintigste eeuw en daarna. In zeven voor de gelegenheid door Han de Kluijver ontworpen paviljoens zijn werken te bezichtigen van onder andere kunstenaars als August Rodin, Ossip Zadkine en Carel Visser. Zij laten dat typisch Nederlandse spanningsveld zien tussen de hang naar orde en de behoefte om emoties de vrije teugel te laten.

De expositie, met zo’n 150 sculpturen, is te bezichtigen langs De Lind, in het centrum van Oisterwijk. De toegang is gratis. Voor bezoekers- en overige informatie is een speciale website in de lucht: www.oisterwijksculptuur.nl