staalbergven

Het Staalbergven is een openluchtzwembad in Oisterwijk. Jaarlijks vanaf eind april tot en met het einde van augustus kan men hier heerlijk zwemmen midden in de Oisterwijkse bossen en vennen. Liefhebbers die het hele jaar willen zwemmen, kunnen terecht bij het overdekte zwembad ‘De Leye’, elders in Oisterwijk. Wanneer het warm is in de zomer, is het Staalbergven de plek om verkoeling te zoeken! Veel Oisterwijkers hebben een jaarabonnement en zijn er in de zomer te vinden.

Ontspannen aan het Staalbergven

In de zomer is het zwembad aan de Vennelaan de meest relaxte plek van het dorp om te genieten van het mooie weer. Op een mooie zomerdag trekt een groot deel van de bevolking naar ‘het Staal’ zoals het bad in de volksmond wordt genoemd, maar ook bij toeristen is het park in trek. Het Staalbergven ligt namelijk aan de rand van het dorp, waar ook vele vakantieparken en hotels gevestigd zijn. Een dagkaartje kost vijf euro, kinderen onder de vijftien betalen drie euro. De abonnementsprijzen die variëren en zijn terug te vinden op de site van het zwembad.

Waterplezier

Op het zwempark kunnen bezoekers gebruik maken van vier zwemlocaties. Allereerst is er het natuurlijk ven, met daaraan grenzend een strandje. Het natuurlijk ven is opgedeeld in drie delen. Er is een diep zwemgedeelte met een toren en duikplank. Aan het zandstrand is een ondiep speelgedeelte met een bootjesvijver. In het recreatiegedeelte kun je varen met gehuurde waterfietsen of bootjes. Daarnaast zijn er maar liefst drie chloorbaden. Voor de allerkleinsten is een kinderbad aanwezig met een klein glijbaantje en sproeier in het midden. Het zwembad is 0.10 – 0.50 meter diep. Het andere kinderbad is 0.50 – 1.10 meter diep. Daarnaast is er een wedstrijdbad. Er zijn 5 wedstrijdbanen van 50 meter. Er is ook een speelgedeelte met een éénmeterduikplank. Het zwembad is 1.10 – 3.80 meter diep. Liefhebbers van extra waterplezier kunnen glijden van een mooie, grotere glijbaan.

Faciliteiten

Naast zwemmen is er meer te beleven bij het Staalbergven. Kinderen kunnen heerlijk spelen in de moderne en ruime speeltuin op het park. Daar staan veel klimrekken en springkussens. Ook kunnen ze een potje tafeltennis spelen of voetballen in de ‘voetbalkooi’ op het grote grasveld. Er zijn voldoende veel wc’s en cabines waar gasten zich kunnen verkleden. Daarnaast is er een restaurantje dat frites, snacks, broodjes, frisdrank, ijs en snoepgoed serveert. Rondom het zwempark is er voldoende parkeergelegenheid voor zowel auto’s als fietsen.

Openingstijden

In de maand april opent het Staalbergven vaak haar deuren voor de bezoekers. De openingstijden van het open lucht zwembad zijn als volgt:

Voorseizoen

  • Maandag t/m vrijdag: 12.00 uur tot 19.00 uur
  • Weekend + feestdagen: 10.00 uur tot 18.00 uur

Hoogseizoen

  • Maandag t/m vrijdag: 10.00 uur tot 19.00 uur
  • Weekend + feestdagen: 10.00 uur tot 18.00 uur

* Bij storm, regen of harde wind kan besloten worden om het zwembad eerder te sluiten (of helemaal niet te openen). Twijfelt u? Bel dan: 013-528 21 96 voor meer informatie.

Contact

Openluchtzwembad Staalbergven 
Vennelaan 8 
5062 SR Oisterwijk
013 – 528 21 96
sportbedrijf@oisterwijk.nl 

Geef een reactie