bibliotheek oisterwijk
Bibliotheek Oisterwijk in het Tiliander gebouw.

Bibliotheek Oisterwijk is onderdeel van Bibliotheek Midden-Brabant en heet u van harte welkom in het gebouw van de Tiliander. U kunt er terecht voor een verhaal of voor informatie (als boek of digitaal), in welke vorm dan ook. De medewerkers van Bibliotheek Oisterwijk geven u graag advies dat aansluit op uw verhaal, interesses of bieden hun dienst aan voor uw inspiratie en ontwikkeling. Loopt u gerust binnen en laat u inspireren.

Bibliotheek Oisterwijk – Gegevens

Bibliotheek Oisterwijk
Spoorlaan 82E
5061HD OISTERWIJK
Telefoon: 0135283239
Faxnummer: 0135288079
E-mail: oisterwijk@bibliotheekmb.nl

Bibliotheek Oisterwijk – Openingstijden

Maandag 14:00 – 18:00 uur
Dinsdag 10:00 – 18:00 uur
Woensdag 10:00 – 18:00 uur
Donderdag 10:00 – 18:00 uur
Vrijdag 10:00 – 20:00 uur
Zaterdag 10:00 – 15:00 uur

(let op: dit zijn tijden die kunnen veranderen; voor de actuele tijden, check altijd even de site van Bibliotheek Midden-Brabant)

Afwijkende openingstijden
Carnaval 3 maart 2014
Maandag = Gesloten
Carnaval 4 maart 2014
Dinsdag10:00 – 17:00 uur

Speciale wisselcollectie

De Bibliotheek Oisterwijk heeft ook een film- of boekcollectie in huis. Deze collectie is speciaal geselecteerd op een thema. In 2014 is de bibliotheek van start gegaan met het thema ‘Film & Eten’.

Volgens de manager Marie-José Frederiks bied de Bibliotheek Oisterwijk een “dvd-wisselcollectie” aan. Deze collectie wordt elke 3 maanden opieuw samengesteld en bevat altijd een speciaal thema: van ‘Roadmovies’ tot ‘Film & de stad’, van  ‘Boekverfilmingen’ tot ‘Presidenten’. Alle films hebben een hoge IMDb-notering.

Er is ook een thematafel, waarbij je ook andere materialen vindt, altijd passend bij het thema.

Landelijke campagnes

Ook neemt de Bibliotheek Oisterwijk deel aan een aantal landelijke campagnes. Eén van deze campagnes is “Nederland Leest” en tijdens deze campagne  gaan we met elkaar in discussie over één bepaald boek. De Bibliotheek organiseert daarnaast ook tal van activiteiten rondom het gekozen thema.

In de landelijke campagne Nederland Leest van 2014 (van 1 tot en met 30 november) staat het boek  ‘Een vlucht regenwulpen’ van Maarten ‘t Hart centraal. De activiteiten zijn dan rondom het onderwerp van het boek: ‘Klonen’.

Exposities – Susan Donna

Een aantal maal per jaar is bij de bibliotheek een expostie te zien.

In januari en februari 2015 exposeert Susan Dona een aantal van haar schilderijen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De abstracte schilderijen van Susan Dona zijn een zoektocht naar compositie, stilte en kleur.

De schilderijen van Susan Dona hebben zelden een titel. Hierdoor kan de kijker de eigen beleving vasthouden.

De Nationale Voorleesdagen

Ook worden elk jaar de De Nationale Voorleesdagen gehouden. Bibliotheek Oisterwijk zal van 21 januari t/m 1 februari 2015 draaien om voorlezen en prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Tijdens deze dagen wilen we de allerkleinsten, kleuters en peuters prikkelen in hun fantasie met tal van leuke activiteiten. ‘Boer Boris gaat naar zee’ (Prentenboek van het Jaar) staat dit jaar centraal.

Meer informatie vindt u op www.bibliotheekmb.nl/nationalevoorleesdagen.

Kinderboekenweek

Elk jaar wordt de Kinderboekenweek gevierd met kinderboeken: schoolfeestjes , Suikerfeest, verjaardagen, Sinterklaas, etc. De Bibliotheek Oisterwijk verzorgt elk jaar weer leuke activiteiten. In 2014 is het een feest, want dan wordt voor de 60e keer (van 1 t/m 12 oktober) de Kinderboekenweek gevierd en wel het kinderboek.

Sinterklaas leest voor

Elk jaar krijgt de bibliotheek hoog bezoek: Sinterklaas komt dan langs en hij leest voor over zijn eigen belevenissen.

Sint maakt altijd tijd vrij (ook al heeft hij het erg druk) voor het lezen van een goed boek. Kom jij ook luisteren naar zijn verhaal?

In 2014 komt de Sint  op woensdag 3 december langs. Hij is dan van 16.30 tot 17.00 uur aanweizg en de toegang is gratis.

Extra informatie

De Bibliotheek Oisterwijk werkt met zelfbediening. Dit betekent dat u van 10.00 tot 14.00 uur (op di t/m vrij) zelfstandig materialen kunt zoeken, lenen en inleveren. Na 14.00 uur zijn er medewerkers om u te helpen.

Geef een reactie