audaciaAudacia is de enige voetbalclub uit de gemeente Oisterwijk die afkomstig is uit het dorp Moergestel. De club maakt deel uit van Sportpark Stokeind en is gelegen aan de Molenstraat, aan de rand van de bossen tussen Moergestel en Oisterwijk. Het tenue bestaat uit een geel shirt, een blauwe broek en blauw/geel gestreepte sokken.

Historie van Audacia

Audacia is opgericht op 23 augustus 1948. De leden moesten destijds Rooms-Katholiek zijn en van goed godsdienstig gedrag. Al vanaf 1922 werd er echter al gevoetbald in clubverband in Moergestel onder de naam Moergestel Voetbalclub. Audacia staat in de Latijnse taal voor stoutmoedig. Bij de velden aan de Bossstraat dienden kippenhokken als kleedkamers en spelers wasten zich na een duel onder toeziend oog van de fans in de buitenlucht met water uit de Reusel. In 1966 was de club uit haar jasje gegroeid en verkaste de club naar de Molenstraat. Daar speelt de club nog steeds.

Teams

Audica is de enige voetbalclub in Moergestel. Inwoners in het dorp hoeven dus niet te kiezen voor een voetbalvereniging, zoals dat in Oisterwijk wel het geval is. Iedereen in het dorp heeft wel wat met Audacia en de club heeft daarom veel senioren-en jeugdteams.

Activiteiten

De activiteitencommissie van de club wil het saamhorigheidsgevoel vergroten tussen de leden van Audacia. Voor de jeugd zijn de sinterklaasavond, seizoensafsluiting en voetbalkampen vaste dingen die elk seizoen op het programma staan. Voor senioren worden er regelmatig feestavond gepland in de kantine van de club.

Media

Audacia heeft een eigen officiële website, waarop alles te vinden is over de vereniging. De club is niet actief op de sociale media.

Contact

Accommodatie
Molenstraat 4
5066 XH Moergestel
Tel.: 013-5136262
info@audacia.nl
www.svaudacia.nl
Postadres:
Postbus 73
5066 ZH Moergestel
info@audacia.nl

Geef een reactie