Voetbalclub Taxandria is sinds 1 juli 2019 gefuseerd met SV Nevelo en RKSV Oisterwijk tot 1 voetbalclub: VV Trinitas Oisterwijk.

Alles van deze club vindt u op de pagina van Trinitas.

Geschiedenis van Taxandria

taxandria

Taxandria is de grootste voetbalvereniging van de gemeente Oisterwijk. De accommodatie van de club ligt aan de Vennenlaan, aan de rand van de bossen en vennen in het zuid-oostelijk deel van het dorp. De club telt 700 leden leden. Het tenue bestaat uit een blauw shirt, een witte broek en blauw/gele kousen. Het is opgericht op 15-06-1944.

Accommodatie van Taxandria

De accommodatie aan de Vennenlaan heet Sportpark de Gemullehoeken. In 2005 is het complete park gerenoveerd en is er een nieuwe kantine gebouwd. Het hoofdveld ligt ingeklemd tussen de bossen en achter het hoofdveld staat een authentieke tribune, voorzien van blauw-gele stoeltjes. Het is niet voor niets dat teams uit het betaalde voetbal regelmatig in Oisterwijk verblijven en hun trainingen op dit sportpark houden. Deze teams uit het betaalde voetbal overnachten vaak bij Hotel de Rosep of Hotel Bos en Ven. Naast het hoofdveld, beschikt Taxandria nog over twee speelvelden en een trainingsveld.


Hier speelt Taxandria een oefenwedstrijd tegen Feyenoord uit Rotterdam

Teams

Het eerste team van Taxandria speelt in de 4e klasse van de zondagamateurs. Daarnaast heeft de club nog zes seniorenteams, een damesteam, een veteranenelftal. Op de zaterdag komen er maar liefst 27 jeugdteams van Taxandria in actie.

Evenementen

Taxandria is een echte familieclub en de vereniging organiseert jaarlijks een reeks evenementen om de sfeer op de club te bevorderen. In december brengt Sinterklaas een bezoekje aan de kantine, tijdens carnaval staat de Sauwelavond op het programma en ieder voetbalseizoen wordt afgesloten met het familieweekend in mei. Daarnaast maken jeugdteams regelmatig uitstapjes naar binnen en buitenland om te voetballen en om onderling veel lol te maken. Rond wedstrijden van het eerste elftal worden er ook regelmatig feestavonden met diverse artiesten georganiseerd.

Media

Op de website van Taxandria communiceert de club over nieuws binnen de vereniging. Daarnaast is er een papieren clubblad genaamd ‘Het Buukske’ waar ook leden de kans krijgen om bepaalde dingen te vermelden. Deze boekjes worden thuisbezorgd bij de clubleden. Ook op Facebook is Taxandria zeer actief. Op de pagina, die door dik 400 mensen wordt ‘geliked’, verschijnen dagelijks updates over Taxandria voetbal.

Taxandria Clublied

Het clublied van Taxandria bestaat al lang, heel lang. Echter was het lied al zo oud geworden, dat zelfs de oude garde van Taxandria het lied niet meer kenden. Daarom zijn initiatiefnemers Nicky de Man en Mayk Schelfthout achter de tekst aangegaan en is het clublied van Taxandria een nieuw leven ingeblazen. Het is hiet te luisteren:

>> Beluister het Clublied van Taxandria <<

Oude Gegevens

De Gemullehoeken
Vennelaan 7
5062 SR OISTERWIJK
013-52 82 656
info@taxandria.nl
www.taxandria.nl