Manege ’t Halster is gelegen aan de Sportlaan op Sportpark Den Donk in Oisterwijk. Bij Manege ’t Halster kunt u leren paardrijden, paardrijden en uw paard stallen. ’t Halster Oisterwijk staat voor goede kwaliteitspaarden, persoonlijke aandacht van gediplomeerde instructeurs en uitstekende faciliteiten om de paardensport te kunnen beoefenen.

’t Halster is de enige manege in Oisterwijk en is ideaal om uw paardrijkunsten op te krikken. Zo is het bijvoorbeeld een geschikte plek om uw kinderfeestjes te vieren. Men krijgt dan een rondleiding, uitleg van het paard en mag tenslotte ook een stuk (onder begeleiding) paardrijden. Daarnaast zijn er ook nog andere activiteiten te beleven bij Manege ’t Halster, zoals cursussen, proefrijden en diverse andere paardrijwedstrijden.

manege t halsterAccomodatie bij Manege ’t Halster

De accomodaties bij ’t Halster Oisterwijk zijn erg goed. De manege welke in 1973 is opgericht, heeft de beschikking over 6 volwaardige rijbanen en voldoet aan alle veiligheidseisen en normen voor de paarden. Het heeft in 2011 zelfs de hippisch ondernemerschap gewonnen. Zo zijn er 3 binnen en 3 buiten rijbanen, waardoor er altijd paard gereden kan worden. Op diverse binnen rijbanen zijn spiegels aan de wand gevestigd zodat de houding op het paard en diverse andere facetten binnen de paardensport getraind kunnen worden.

Daarnaast zijn er diverse opzadelplaatsen, wasplaatsen en is er een solarium. De paarden zelf verblijven in de manege- en pensionboxen, alwaar deze verzorgd kunnen worden door de eigenaar / ruiter. Er zijn 3 zadelkamers aanwezig waar voor een klein bedrag per maand de ruiterspullen opgebegrd kunnen worden.

Ruitershop ’t Halster

Manege ’t Halster heeft een eigen ruitershop, welke toegankelijk is voor leden en niet-leden van de manege. In de ruitershop verkoopt men allerlei soorten paardrijlaarzen, caps, rijbroeken, protectors, diverse kledij en verzorgingsartikelen voor het paard. Men voert een ruim assortiment voor ruiter en paard met goede kwaliteitsproducten, tegen een betaalbare prijs. De ruitershop is door de weeks en op zaterdag geopend. Tijdens evenementen is men ook op zondag geopend.

Paardrijlessen bij Manege ’t Halster

Bij de manege kunt u diverse rijlessen volgen. Dit kunnen paardrijlessen zijn voor beginners, tot (ver)gevorderden. Men kan er de dressuur beoefenen, maar ook springlessen, carrousel les en privélessen boeken. Men gaat dan speciaal met u aan de slag om uw rijvaardigheden te verbeteren. Ook bosritten, diplomarijden, longeerlessen behoren tot het programma. Meer over deze lessen kunt u vinden op de website van de manege.

Ponyclub RSV Halster

De Ponyclub is onderdeel van de ruitersvereniging van ’t Halster. De Ponyclub richt zich met name op de kleintjes en probeert hun op een speelse wijze kennis te laten maken met pony’s en paarden. Naast de wedstrijdjes onderling, organiseert de vereniging ook diverse activiteiten voor haar jonge leden. Dit gebeurd vaak in een vorm van een clubdag, activiteitendag of wedstrijddag. De activiteitencommissie stelt dan een leuk programma samen om met de kids een leuke middag te hebben.

Contact Manege ’t Halster

Manege ’t Halster
Sportlaan 2
5062 JK Oisterwijk
T: 013-5283509
Website

Geef een reactie