de waterhoefDe Waterhoef is een wijk in het oosten van de Gemeente Oisterwijk. Het heeft circa 3.000 inwoners in ongeveer 1.500 huishoeden. De inwoners van de Waterhoef hebben een gemiddeld wat lager inkomen en de woningen hebben een lagere waarde dan het landelijk gemiddelde. De verhouding koop- en huurwoningen in de wijk ligt ongeveer op 55 – 45%.

wijkgebouw de waterhoefWijkcentrum de Waterhoef

Wijkcentrum de Waterhoef is de ontmoetingsplaats voor mensen uit de wijk. Het iconische gebouw is diep geworteld in de historie van de mensen uit de Waterhoef. Mensen zijn welkom om een potje te biljarten, kaarten, sjoelen en handwerken. Voor de jeugd worden er dagelijks diverse activiteiten georganiseerd en staat de koffie altijd klaar. Daarnaast worden er door diverse carnavalsverenigingen jaarlijks hun bijeenkomsten georganiseerd.

Bedrijven

Er zijn een aantal bedrijven gevestigd in de Waterhoef. Deze liggen tegen het centrum aan, maar maken onderdeel uit van de wijk. Dit zijn:

kritiGrieks restaurant Kriti

Het Griekse restaurant Kriti is gevestigd aan de Boxtelsebaan en serveert u heerlijke tapas en Griekse maaltijden. De familie Fronimakis heet u van harte welkom in hun sfeervolle restaurant. Lees meer over » Kriti

bakkerij gillisBakkerij Gillis

Bakkerij Gillis is een ambachtelijke bakkerij uit Oisterwijk. Met Brabantse passie bakken zij voor u dagelijks de lekkerste broden. De Heeren van Oisterwijk worden tot ver buiten Oisterwijk geroemd. Het is een van de velen specialiteiten van Gillis. Lees meer over » Gillis

speelveld kuiperstraatParken

Aan de Kuiperstraat en Terbughtweg liggen 2 kleinere parken waar de kinderen kunnen voetballen en gebruik kunnen maken van diverse speeltoestellen. Daarnaast ligt aan de Esschebaan een volkstuin en stroomt de Essche stroom door de wijk. Deze is in helemaal in zijn oorspronkelijke vorm terug gebracht.

Geef een reactie