willeke den draaierWilleke den Draaier is een eetcafé/koffiehuis in Oisterwijk. Het pand aan de Dorpsstraat ligt aan de rand van het dorpscentrum. Op het grote terras heb je hier bij mooi weer een goed overzicht over het winkelend publiek in Oisterwijk.

Vooral bij oudere mensen is ‘Willeke’ zoals het café in de volksmond wordt genoemd, een populaire pauzeplaats tijdens een middagje winkelen. Het koffiehuis kenmerkt zich door een Engelse uitstraling.

Binnen bij Willeke den Draaier

In de knusse binnenruimte, waar plaats is voor ongeveer 45 gasten, heerst een echt huiskamergevoel. De gemoedelijkheid herken je terug in de tafelbezetting. Stamgasten nemen altijd als eersten plaats aan hun stamtafel, maar overige gasten voelen zich vaak ook direct thuis in het sfeervolle café. Op het overdekte terras is plaats voor 60 gasten.

Het Koffiehuis

Omdat Willeke den Draaier zicht presenteert als koffiehuis, hecht het personeel veel waarde aan het serveren van de allerbeste koffie voor hun gasten. Het huismerk dat men daar serveert, heet Bocca Coffee. Dit bedrijf doet aan fair trade handel, zodat Afrikaanse koffieboeren een goede prijs krijgen voor hun grondstoffen. Alle medewerkers van het restaurant hebben een barista workshop gevolgd. Dit wil zeggen dat iedereen gespecialiseerd is in het zetten van een uitstekende espresso en cappuccino.

Lunchen bij Willeke den Draaier

Het café serveert natuurlijk niet alleen koffie. Voor een lunch hebben gasten de keuze uit verschillende broodjes, eiergerechten, borrelplankjes en tosti’s. Daarnaast kan men hier ook dineren. Gasten hebben de keuze diverse soepen, maaltijdsalades, vlees- en visgerechten en er is ook een kindermenu. Er is verder een gevarieerd aanbod aan wijnen en bieren.

Openingstijden Willeke den Draaier

Het koffiehuis/café is zeven dagen per week geopend van 09:00 tot 21uur. Op zaterdagavond is het mogelijk om het pand af te huren voor een besloten feest. Tijdens carnaval is het café tot in de late uurtjes geopend. ‘Willeke’ speelt namelijk een grote rol in het jaarlijkse Oisterwijkse feestgeruis.

Contact Willeke den Draaier

Dorpsstraat 8
5061 HK Oisterwijk
Tel: 013-5284390
Website

Geef een reactie