auto oisterwijk

Auto Oisterwijk is een pagina die een overzicht geeft van alle autogarages, wasserettes, winkels met onderdelen en auto wasserettes in de gemeente Oisterwijk.

Autogarages in Oisterwijk

In Oisterwijk zijn diverse autogarages te vinden. Bijna ieder bekend automerk is wel vertegenwoordigd in Oisterwijk. Niet alleen de bekende automerken zijn er gevestigd, maar ook enkele lokale autodealers met een diversiteit aan occasions en zelfs een vakgarage waar u ten alle tijde terecht kunt. Hieronder vindt u een overzicht met de autogarages in Oisterwijk:

du parc oisterwijkDu Parc

Du Parc is een autogarage met (zeer) exclusieve automerken en een van de meest exclusieve autogarages in de omgeving. Autoliefhebbers kunnen zich hier uitleven en de mooiste modellen bekijken. Hier vindt u meer informatie over » DuParc

van mossel oisterwijkVan Mossel Oisterwijk

Van Mossel Oisterwijk is een Volkswagen dealer in Oisterwijk. Naast Volkswagen verkoopt het daarnaast ook nog diverse andere automerken. Hier vindt u meer informatie over » van Mossel Oisterwijk

fiat spoormakersSpoormakers

Spoormakers is een Fiat dealer in Oisterwijk. Naast Fiat, verkoopt het bedrijf ook nog diverse andere automerken als Alfa Romeo’s en Lancia’s. Hedendaags is het onderdeel van Profile Tyrecenter. Hier vindt u meer informatie over » Spoormakers

Vakgarage Paul Kuijpers

Alle werkzaamheden aan de auto (alle automerken), van onderhoud tot reparatie. Aangesloten bij de landelijke formule Vakgarage, aangesloten bij de BOVAG en RDW erkend.
Gasthuisstraat 1A,
5061 PB Oisterwijk
Meer info >> Vakgarage Paul Kuijpers

Autobedrijf Herman Bult

Gasthuisstraat 18A
5061 PB Oisterwijk
Meer info >> Autobedrijf Herman Bult

Auto Nexxt

Sprendlingenstraat 12
5061 KN Oisterwijk
Meer info >> Auto Nexxt

Auto Kuypers

Universeel garagebedrijf voor alle voorkomende werkzaamheden. Tevens specialist (met originele uitleesapparatuur) in: VAG groep, BMW/Mini, LandRover/Jaguar, Volvo en Ford.
Beneluxstraat 16
5061 KE Oisterwijk
Meer info >> Auto Kuypers

Autospeciaal Mandemakers B.V.

Gasthuisstraat 14A
5061 PB Oisterwijk
Meer info >> Autospeciaal Mandemakers B.V.

Tigchelaar Oisterwijk

Bedrijfsweg 19
5061 JX Oisterwijk
Meer info >> 088 844 2486

Ami Trading

De Kuil 8
5061 DA Oisterwijk
Meer info >> Ami Trading

Pricar Automobielen

Sprendlingenstraat 35
5061 KM Oisterwijk
Meer info >> Pricar Automobielen

DTMobility

Bedrijfsweg 19
5061 JX Oisterwijk

NIVOBoxtel.nl / Marc van Amelsvoort

Gasthuisstraat 1a
5061 PB Oisterwijk
Meer info >> Marc van Amelsvoort

Bertens Oisterwijk BV

Citroën dealer
Belgiestraat 8
5061 KG Oisterwijk
Meer info >> Bertens Oisterwijk BV

Ligt Bandenservice & Apk Keuringsstation

Sprendlingenstraat 18-B
5061 KN Oisterwijk
Meer info >> Ligt Bandenservice

Car Roof Service Oisterwijk

Laat een open dak in uw auto installeren in Oisterwijk
Tilburgseweg 18
5061 CD Oisterwijk
Meer info >> Car Roof Service Oisterwijk

Cars Forever

Een passie voor klassiekers van topkwaliteit. Een klassieke Porsche 911 of een Jaguar XK8 cabrio. Auto’s verleiden en maken je verliefd!
Beneluxstraat 16
5061 KE Oisterwijk
Meer info >> Cars Forever

PS50 Classics & Youngtimers

Sprendlingenstraat 19
5061 KM Oisterwijk
Meer info >> PS50 Classics & Youngtimers

Jack’s Auto’s

Gericht op de in-en verkoop van occasions in de prijsklasse tot c.a €5000,- De occasions zijn voorzien nieuwe apk.
Heukelomseweg 12
5059AK Heukelom
Meer info >> Jack’s Auto’s

Donkers Autobedrijf Moergestel

Garant voor deskundig advies en vakkundig onderhoud, pechhulp, autoverzekering, autofinanciering en betrouwbare tweedehandsauto’s.
Schoolstraat 60
5066 EE Moergestel
Meer info >> Donkers Autobedrijf

Auto- en Scooterbedrijf Bijvelt van de Ven.

Modern bedrijf met prachtige showroom en efficiënt ingerichte werkplaats. In- en verkoop van zowel nieuwe als occasion auto’s.
De Sonman 34
5066 GJ Moergestel
Meer info >> Bijvelt van de Ven

Autobedrijf Hopmans

Ruim aanbod van occasions in allerlei merken, prijsklassen en uitvoeringen en geleverd met volledige garantie.
De Sonman 36
5066GJ Moergestel
Meer info >> Autobedrijf Hopmans

Stalu Cars

In de showroom staat een compleet aanbod van geheel betrouwbare occasions van alle merken aan.
Stokeind 2D
5066 XA Moergestel
Meer info >> Stalu Cars

Garage Persoons

Autobedrijf, onderhoud, apk en schadeherstel.
Industrieweg 24
5066 XJ Moergestel
Meer info >> Garage Persoons

Autorijscholen in Oisterwijk en omgeving

Verkeersschool Tilburg BV

Rijschool in Oisterwijk en omgeving van Oisterwijk
Korvelseweg 32
5025 JH Tilburg
(013) 535 69 35
Meer info >> Verkeersschool Tilburg

Auto wasserettes in Oisterwijk

Er zijn diverse auto wasserettes te vinden in Oisterwijk. Deze zijn gelegen bij een tankstation, autogarage of zijn zelfstandig. Hieronder vindt u een overzicht met de auto wasserettes in Oisterwijk:

quick carwash oisterwijkQuick Carwash

Quick Carwash is een ouderwetse wasstraat, welke in een nieuw jasje is gestoken. Het is gelegen aan de Belgiëstraat 9 op bedrijventerrein Kerkhoven. De capaciteit is 60 auto’s per uur en men zegt dat uw auto 2x schoner wordt.

savona oisterwijkSavona

Bij Savona Carwash kunt u uw auto zelf wassen. U kunt daarbij gebruik maken van hogedrukspuiten en wasborstels. Het is gelegen aan de Industrielaan 5 op het bedrijventerrein Kerkhoven.

bp oisterwijkBP wasserette

De wasserette van BP is gelegen aan de Gemullehoekenweg 79. U kunt hier uw auto voltanken en daarna in de wasserette wassen. Nadat u een bonnetje heeft gehaald aan de kassa, rijdt u de auto achterom bij het benzinestation. Daar bevind zich de ingang.

shell oisterwijkShell wasserette

De wasserette van Shell is gelegen de Moergestelseweg 5. Ook hier kunt u de auto eerst voltanken en daarna een wasbeurt geven. De wascode haalt u op bij de kassa en rijdt de auto achterlangs bij het tankstation. Daar bevind zich de ingang van de wasserette.

Auto Oisterwijk – Tankstations

In Oisterwijk heb je een aantal benzinestations. Vaak geven deze tankstations u een bepaalde korting als u bij ze komt tanken. Daarnaast zijn er nog een aantal particuliere wasserettes voor auto’s. Deze zijn de te vinden aan de Sprendlingenstraat en Industrielaan. De tankstations in Oisterwijk zijn:

  • Shell, aan de Moergestelseweg 5
  • BP, aan de Gemullehoekenweg 79
  • Tango, aan de Ambachtstraat 20
  • Tamoil, aan de Sprendlingenstraat 35

Parkeerplaatsen in Oisterwijk

parkeren oisterwijk

In het centrum van Oisterwijk kunt u betaald parkeren. U kunt gratis parkeren aan de randen van het centrum. Deze worden door borden aangegeven. Het parkeren in Moergestel is geheel gratis, een grote parkeerplaats is te vinden nabij het Sint Jansplein.

Het betaald parkeren in Oisterwijk is van:

  • maandag t/m donderdag: 9.00 – 18.00 uur
  • vrijdag: 9.00 – 21.00 uur
  • zaterdag: 9.00 – 17.00 uur

Het betaald parkeren in Oisterwijk geschied door muntgeld, pinpas of door middel van belparkeren. Meer info daarover vindt u op de site van de Gemeente Oisterwijk.

Elektrische auto’s

Aantal elektrische auto’s in Oisterwijk met 57% gestegen

Het aantal elektrische auto’s is in een jaar tijd (september 2021 t/m september 2022) gestegen met 57%, van 270 elektrische auto’s geregistreerd in Oisterwijk naar maar liefst 423.

Oisterwijk volgt de trend

Er rijden momenteel in Nederland 130 elektrische auto’s per 10.000 inwoners. In Noord-Brabant is de stijging van het aantal elektrische auto’s 41% en heeft de meeste geregistreerde elektrische voertuigen van Nederland. Noord-Brabant gaat mee met de landelijke trend, want op landelijk niveau stijgt het aantal elektrische auto’s met 45%.

Voordelen van een elektrische auto in Oisterwijk

voordelen eleltrische auto

Wanneer je woont in Oisterwijk, dan is het natuurlijk fijn om te weten wat je hebt aan een elektrische auto. Er zijn namelijk heel veel verschillende voordelen te benoemen van een elektrische auto wanneer je in Oisterwijk woont. Hieronder lees je precies welke voordelen dat zijn.

1. Milieu

Allereerst is een elektrische auto goed voor het milieu. Je hebt namelijk geen last van uitlaatgassen, de auto stoot dat bijna niet uit. Wel is het belangrijk dat je energie gaat vergelijken via www.gaslicht.com/energievergelijken. Je wilt natuurlijk de goedkoopste en de beste energie gebruiken voor het opladen van je auto. Groene energie is het beste voor het milieu. Kies daarom ook een energiecontract dat helemaal past bij jou. 

2. Maandelijkse kosten

Naast dat een elektrische auto enorm goed is voor het milieu is het ook goed voor je portemonnee. De aanschaf van een elektrische auto kan wellicht duurder zijn en een autoverzekering kan misschien ook wat duurder zijn, maar aan het eind ben je toch goedkoper uit met een elektrische auto. Je kunt wel de beste autoverzekering kiezen die helemaal past bij jou. Op www.poliswijzer.nl/autoverzekering kun je verschillende autoverzekeringen vergelijken. Het hebben van een elektrische auto is goedkoper, je  hoeft namelijk geen benzine te betalen en ook hoef je tot 2025 geen wegenbelasting te betalen. Mensen met een auto die loopt op benzine of diesel moet dat wel. 

3. Comfortabel

Het hebben van een elektrische auto kan ook veel comfort bieden, voor jou maar ook voor je gezin. De meeste elektrische auto’s zijn heel erg fijn te besturen en je kunt ook gemakkelijk een gezin kwijt in een van de auto’s. Verder is een elektrische auto over het algemeen geluidsloos. Op die manier kun je rustig genieten van een stille autorit en kun je gemakkelijk van A naar B gaan. 

4. Leasen

Ook kun je kiezen om een elektrische auto te leasen in Oisterwijk. Over het algemeen is een elektrische auto heel gemakkelijk te leasen. Op die manier kun je voor privezaken een auto leasen. Je bent per maand een vast bedrag kwijt aan de auto. Verder zijn de elektriciteitkosten ook voor jouw rekening. Voor de rest wordt alles geregeld door het autobedrijf. 

Leasen is een groot voordeel wanneer je een elektrische auto wil gaan leasen. Er is namelijk een groot aanbod van elektrische auto’s om te lezen. Het is dus niet alleen voordelig maar het is ook superhandig om daar gebruik van te maken. Door het grote aanbod zijn er over het algemeen veel elektrische auto’s beschikbaar. 

>> Meer informatie over duurzaam leasen >>

Oplaadpunten elektrische auto’s

Het aantal laadpunten voor elektrische auto’s is in 1 jaar (april 2021 t/m april 2022) meer dan verdubbeld. In april 2022 staan er, verspreid door heel Oisterwijk, maar liefst 159 oplaadpunten.

Dit zijn zowel publieke als semi-publieke laadpunten. Een semi-laadpunt is een laadpunt dat is opengesteld voor publiek, op een private locatie. Dit kan bijvoorbeeld bij parkeergarages, tankstations of bij retail- en horecalocaties zijn. Er kunnen beperkingen gelden, qua toegangstijden en bijvoorbeeld de vereiste om bepaalde producten/diensten af te nemen. Thuislaadpunten daarentegen zijn niet meegeteld.

Er zijn zo voor elke 10.000 inwoners 49 laadpunten beschikbaar. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Techtiek.nl op basis van de meest recente data van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur.

Noord-Brabant gaat mee met de landelijke trend en het aantal laadpunten is daar met 39% is gestegen.

Om de klimaatdoelen van de EU in 2030 te halen moet het aantal elektrische auto’s toenemen en daarmee ook het aantal oplaadpunten. Dan zijn er ongeveer 6 miljoen openbare laadpunten nodig in heel Nederland.

In Oisterwijk kunt u uw elektrische auto o.a. opladen bij de Leye. Bij de afrit van Moergestel, bevind zich een carpoolplaats. Hier zijn 2 oplaadpalen voor electrische auto’s gevestigd.

>> Bekijk hier alle oplaadpunten van Oisterwijk >>

Auto onderdelen

Voor auto-onderdelen bent u bij Broekhuizen aan het juiste adres. Deze is gelegen aan de Sprendlingenstraat in Oisterwijk en heeft alles voor uw auto in huis. Ook voor het aanvragen van kenteken en uw papieren bent u hier aan het juiste adres.

Geef een reactie