Natuurmonumenten heeft een eigen bezoekerscentrum in Oisterwijk. Vanaf hier kunt u heerlijk wandelen en fietsen in de Oisterwijkse bossen en vennen.

Natuurmonumenten – Wandelen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen

Vanaf het bezoekerscentrum zijn er diverse wandelroutes die door de Oisterwijkse bossen en vennen leiden. Deze wandelroutes worden gemarkeerd door informatieborden en er zijn diverse wandel- en fietskaarten te koop. Ook begint er vanaf dit punt een wandelroute die geschikt is voor rolstoelen en kinderwagens.

Natuurmonumenten – Ook voor kinderen

Daarnaast is er voor kinderen van alles te beleven. Het bezoekerscentrum heeft een eigen Klauterwoud. Deze is uitermate geschikt voor het houden van kinderfeestjes. Ook worden er reeënexcursies tot winterwandelingen en van een paddenstoelensafari tot Wilde Buitendagen gehouden.

Natuurmonumenten – Winkel

Wanneer u op zoek bent naar een origineel cadeau wat met natuur te maken heeft, kunt u rondkijken in het winkeltje van de natuurmonumenten . Daar zijn boeken, speur- en doe-spullen voor kinderen en andere leuke artikelen verkrijgbaar.

Tot ziens in het bezoekerscentrum!

Nieuws over Natuurmonumenten

 • 14 January 2019: ABN Amro biedt wearables aan voor contactloos betalen
  ABN Amro heeft voor klanten contactloos betalen met wearables geïntroduceerd. Op die manier kunnen klanten betalen met bijvoorbeeld ringen en smartwatches.
 • 14 January 2019: Brussel doet geen nieuwe toezeggingen aan May in Brexit-brief
  EU-president Donald Tusk en voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker doen geen nieuwe toezeggingen over de Brexit-deal van de Britse premier Theresa May. Met de brief krijgt de premier niet de garanties waarop ze hoopte om haar akkoord door het Britse Lagerhuis te krijgen.
 • 14 January 2019: Vrouw opgepakt bij terugkeer naar Nederland om verdenking terrorisme
  De politie heeft vorige week donderdag een 20-jarige vrouw aangehouden op verdenking van deelneming aan een terroristische organisatie. Ze werd aangehouden op Schiphol bij haar terugkeer naar Nederland. 
 • 14 January 2019: Winterwandeling Siegerpark - Amsterdam
  Het Siegerpark is een vergeten stukje Amsterdam, vindt IVN Natuureducatie. Er staan veel bijzondere of exotische bomen en een aantal beelden van het Stedelijk Museum. Tijdens de winterwandeling trek je dit stukje stadsnatuur met zijn vijvers en kronkelende paden in.
 • 14 January 2019: Herewegviaduct krijgt opknapbeurt in februari
  Het Herewegviaduct krijgt een grote opknapbeurt. Omdat de werkzaamheden gepaard gaan met geluidsoverlast, is er op 24 januari een bijeenkomst waar bewoners worden geïnformeerd over de plannen.
 • 14 January 2019: 'Gretige' Thy tekent voor anderhalf jaar bij PEC Zwolle
  Lennart Thy heeft maandag een contract voor anderhalf jaar getekend bij PEC Zwolle. De spits traint al meer dan een week mee bij de club uit Overijssel.
 • 14 January 2019: Douwe Bob en Jett Rebel treden op tijdens Eurosonic Air
  Onder andere Douw Bob en Jett Rebel treden op tijdens Eurosonic Air. Komende donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er in totaal negen gratis optredens op de Grote Markt. 
 • 14 January 2019: Vorig jaar doneerden 273 overleden mensen een orgaan
  Het aantal mensen dat na overlijden organen heeft afgestaan voor transplantatie is vorig jaar gestegen tot 273. Dat is het hoogste aantal ooit, meldt de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). 
 • 14 January 2019: First Art Fair - Amsterdam
  Als de muren van je huis nog wel een mooi schilderij kan gebruiken, of je bent gewoon nieuwgierig naar hedendaagse kunst, dan kun je naar de First Art Fair. Op de beurs vind je schilder- en beeldhouwkunst, glas, fotografie en juewelen van honderden gevestigde en nieuwe kunstenaars. Op deze beurs exposeren dertig Nederlandse galerieën.
 • 14 January 2019: Industriële productie eurozone daalt flink, zorgen om Europese economie
  De industriële productie in de eurozone is in november met 1,7 procent gedaald ten opzichte van oktober, dat maakt het Europese statistiekbureau Eurostat maandag bekend.