Natuurmonumenten heeft een eigen bezoekerscentrum in Oisterwijk. Vanaf hier kunt u heerlijk wandelen en fietsen in de Oisterwijkse bossen en vennen.

Natuurmonumenten – Wandelen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen

Vanaf het bezoekerscentrum zijn er diverse wandelroutes die door de Oisterwijkse bossen en vennen leiden. Deze wandelroutes worden gemarkeerd door informatieborden en er zijn diverse wandel- en fietskaarten te koop. Ook begint er vanaf dit punt een wandelroute die geschikt is voor rolstoelen en kinderwagens.

Natuurmonumenten – Ook voor kinderen

Daarnaast is er voor kinderen van alles te beleven. Het bezoekerscentrum heeft een eigen Klauterwoud. Deze is uitermate geschikt voor het houden van kinderfeestjes. Ook worden er reeënexcursies tot winterwandelingen en van een paddenstoelensafari tot Wilde Buitendagen gehouden.

Natuurmonumenten – Winkel

Wanneer u op zoek bent naar een origineel cadeau wat met natuur te maken heeft, kunt u rondkijken in het winkeltje van de natuurmonumenten . Daar zijn boeken, speur- en doe-spullen voor kinderen en andere leuke artikelen verkrijgbaar.

Tot ziens in het bezoekerscentrum!

Nieuws over Natuurmonumenten

 • 19 November 2018: PvdA: 'Rechts-extremisten mengden zich tussen zwarte pieten bij intocht'
  De Partij van de Arbeid (PvdA) in Rotterdam wil donderdag in de gemeenteraad vragen stellen over de intocht van Sinterklaas, afgelopen zaterdag. Rechts-extremisten zouden zich volgens de partij gemengd hebben tussen de zwarte pieten, waardoor een 'extreem onverantwoorde situatie' zou zijn ontstaan.
 • 19 November 2018: Nederlandse campings en hotels profiteerden van mooie zomer in 2018
  Op de Nederlandse campings was het afgelopen zomer drukker dan vorig jaar. Het aantal gasten steeg in juli en augustus naar 1,7 miljoen, dat is bijna 11 procent meer dan dezelfde maanden in 2017. 
 • 18 November 2018: Franse premier: 'Regering buigt niet voor brandstofprotest'
  De Franse premier Edouard Philippe heeft gezegd dat de overheid niet voor de demonstranten zal buigen door de accijnsheffingen op brandstof terug te draaien. Volgens hem hebben andere belastingverlagingen de totale lasten van belastingbetalers verminderd.
 • 18 November 2018: Belgen schamen zich diep na 'collectieve offday' tegen Zwitsers
  De Belgen schaamden zich diep na de zeperd tegen Zwitserland (5-2). Door de ruime nederlaag loopt de nummer één van de wereld de finaleronde van de Nations League mis.
 • 18 November 2018: Burn-outdeskundige: Van werken word je moe, maar het is dan ook betaald
  Je telefoon expres niet opnemen. Die groene vinkjes onder het WhatsApp-bericht van de baas het hele weekend laten staan en je werkmail thuis niet openen. Dat moet bij wet worden vastgelegd, vindt de PvdA. Toon Taris, professor in arbeidspsychologie, deed onderzoek naar stress, workaholisme en burn-outs en vraagt zich af wat het probleem nou eigenlijk is.
 • 18 November 2018: De carrièrestap: Van systeembeheerder naar sterrenkok
  Zie je een potentiële carrièreswitch als zwaar en eng? Volgens Tibor Kányádi draait het vooral om gedrevenheid. Hij maakte de stap van systeembeheerder naar sterrenkok.
 • 18 November 2018: Het nieuwe solliciteren: 'In het hele proces zien betrokkenen geen cv'
  Het traditionele sollicitatiegesprek voldoet steeds minder vaak aan de wens om te weten wie een sollicitant is en wat hij of zij kan. Dus bedenken bedrijven en wervingbureaus nieuwe manieren om talenten binnen te halen.
 • 18 November 2018: Hoe gezin en werk elkaar beïnvloeden
  Werk en gezin combineren is niet altijd even makkelijk, maar er zitten volop voordelen aan. Hoe zit dat en hoe maak je nou de beste combinatie tussen carrière en kinderen? Opvoedkundigen hebben tips.
 • 18 November 2018: Interactieve televisie KPN kampt in noordwesten van Nederland met storing
  In het noordwesten van Nederland doet zich zondagavond een storing voor bij interactieve televisie van KPN. Op allestoringen.nl zijn rond 22.00 uur ruim driezuidend meldingen binnengekomen.
 • 18 November 2018: Zes Greenpeace-activisten op palmolieschip in Spanje weer vrijgelaten
  De zes Greenpeace-activisten die vastzaten op een schip in Spanje zijn weer vrij. De milieuactivisten zijn door de Spaanse autoriteiten vrijgelaten in de havenplaats Algeciras, nabij Gibraltar. Dat gebeurde nadat ze 33 uur werden vastgehouden aan boord van een schip dat palmolie vervoert naar Nederland.