Natuurmonumenten heeft een eigen bezoekerscentrum in Oisterwijk. Vanaf hier kunt u heerlijk wandelen en fietsen in de Oisterwijkse bossen en vennen.

Natuurmonumenten – Wandelen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen

Vanaf het bezoekerscentrum zijn er diverse wandelroutes die door de Oisterwijkse bossen en vennen leiden. Deze wandelroutes worden gemarkeerd door informatieborden en er zijn diverse wandel- en fietskaarten te koop. Ook begint er vanaf dit punt een wandelroute die geschikt is voor rolstoelen en kinderwagens.

Natuurmonumenten – Ook voor kinderen

Daarnaast is er voor kinderen van alles te beleven. Het bezoekerscentrum heeft een eigen Klauterwoud. Deze is uitermate geschikt voor het houden van kinderfeestjes. Ook worden er reeënexcursies tot winterwandelingen en van een paddenstoelensafari tot Wilde Buitendagen gehouden.

Natuurmonumenten – Winkel

Wanneer u op zoek bent naar een origineel cadeau wat met natuur te maken heeft, kunt u rondkijken in het winkeltje van de natuurmonumenten . Daar zijn boeken, speur- en doe-spullen voor kinderen en andere leuke artikelen verkrijgbaar.

Tot ziens in het bezoekerscentrum!

Nieuws over Natuurmonumenten

 • 22 October 2018: Rolstoel, proefschrift en andere spullen van Stephen Hawking geveild
  Veilinghuis Christies gaat spullen van de begin dit jaar overleden wetenschapper Stephen Hawking veilen. Onder meer zijn rolstoel, zijn proefschrift, enkele van zijn prijzen en wetenschappelijke artikelen zullen onder de hamer komen.
 • 22 October 2018: Actrice Tara Reid rouwt om verlies van moeder
  De moeder van Tara Reid is dit weekend na een ziekbed overleden. De actrice schreef op Instagram dat het een van de meest hartverscheurende dagen van haar leven was.
 • 22 October 2018: Artiesten brengen eerbetoon aan Robert Long
  Diverse artiesten brengen een eerbetoon aan zanger Robert Long, die maandag 75 jaar zou zijn geworden. Onder anderen Karin Bloemen, Gerard Cox, Joke Bruijs, Richard Groenendijk, Jenny Arean, Tommie Christiaan en Maaike Widdershoven zingen zijn repertoire maandag- en dinsdagavond in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.
 • 22 October 2018: Brand op dak bij kinderdagverblijf op de Vuurlaan
  Bij kinderdagverblijf De Toverballenboom aan de Vuurlaan in Alphen aan den Rijn heeft zondag op maandagnacht een flinke brand gewoed. De brand werd ontdekt door twee voorbijgangers.
 • 22 October 2018: Zware storm Willa koerst af op Mexico
  De orkaan Willa, die momenteel over de Grote Oceaan raast is in kracht toegenomen tot categorie 4. In en rond de depressie worden windsnelheden gemeten tot 210 kilometer per uur.
 • 22 October 2018: Arrestatie na vondst dode in woning Culemborg
  In een woning in Herenstraat in het Gelderse Culemborg heeft de politie een lichaam gevonden. De identiteit van de overledene is nog niet bekend.
 • 22 October 2018: Burgemeester Breda: triest van gedrag supporters
  De burgemeester van Breda, Paul Depla, zegt dat hij heel erg triest wordt van gedrag van een klein deel van NAC-supporters in Breda zondagmiddag na de wedstrijd tussen Willem II en NAC. 
 • 22 October 2018: 'Keurmerk geen garantie voor betere leefomstandigheden boeren'
  Een keurmerk op een product betekent niet altijd dat arbeiders of boeren beter worden behandeld, blijkt uit onderzoek van Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (Somo). De verschillen tussen gewone en gecertificeerde plantages zijn vaak klein.
 • 22 October 2018: Winnie Harlow en Wiz Khalifa zijn een setje
  Na maanden speculatie hebben model Winnie Harlow en rapper Wiz Khalifa laten zien dat ze een stelletje zijn. De twee verlieten hand in hand een basketbalwedstrijd van de LA Lakers.
 • 22 October 2018: Pete Davidson grapt over breuk met Ariana Grande
  Pete Davidson heeft zich voor het eerst uitgelaten over het einde van zijn relatie met Ariana Grande. De comedian grapte zaterdagavond tijdens een show dat hij op zoek is naar nieuwe huisvesting.