La Belle OisterwijkLa Belle Oisterwijk is een lunch en borrelcafé in het hartje van Oisterwijk. Het pand bevindt zich namelijk op De Lind, de belangrijkste winkelstraat van het dorp. Jarenlang stond het café in het dorp bekend als La Belle Epoque. Een paar jaar geleden werd die naam veranderd naar Bij Ons, en in de zomer van 2018 weer veranderd naar La Belle Oisterwijk.

Onder de oude naam, was het café erg populair bij de jeugd in Oisterwijk en omstreken. Deze faam had de kroeg te danken aan de roemruchte vrijdagavonden die het organiseerde. De vrij grote kroeg stond vaak vol met feestende cafégangers.

Dobbelen in Café bij Ons

De ‘dobbel Friday’ werd druk bezocht door jongeren. Tussen 22:30 uur en 22:30 uur en 23:00 uur en 23:30 uur, kon je met een dobbelsteen gooien, nadat je je bestelling had geplaatst. Gooide je een even getal, dan kreeg je je drankjes gratis. Gooide je oneven, dat moest je de normale prijs betalen voor je bestelling.

Door de jaren heen…

Dobbelen op vrijdag: het is een concept dat het café nog steeds hanteert. Maar door de pas toegetreden alcoholwet, heeft Bij Ons haar reputatie als feestkroeg een beetje verloren. Het café haalt haar inkomsten tegenwoordig vooral uit terrasbezoekers. Op het grote terras kan men lekker lunchen en genieten van het winkelend publiek. Ook serveert het personeel diverse bieren en wijnen.

Lekker genieten op het terras

Bij Ons ligt pal tegenover De Kiosk. Hier worden regelmatig optredens en concerten gehouden. Vanuit het terras van het lunchcafé, kan men genieten van de activiteiten. Ook op het tegenover gelegen grasveldje, ingeklemd door het Gemeentehuis, de Johanneskerk en café Koosje, vinden regelmatig activiteiten plaats.

Activiteiten buiten de kroeg

In Oisterwijk zijn er jaarlijks veel activiteiten op horecagebied. Tijdens de jaarmarkt, de kermis, Koninginnedag en carnaval is het feest in alle kroegen van het dorp. Ook Bij Ons spreekt standaard een woordje mee op dit gebied. Daarnaast organiseert de kroeg zelf regelmatig themafeesten.

Contact

Café La Belle Oisterwijk
De lind 71
5061 HV Oisterwijk
013 528 4850
Website

Geef een reactie