Het winterweer kan een tol eisen van veel onderdelen van uw auto, waaronder de ruitenwisserbladen. Met de juiste ruitenwissers voor het seizoen hebt u het hele jaar door een helder zicht op de weg. Winterwisserbladen zijn inderdaad gemaakt voor het koude weer.

Conventionele wisserbladen zijn een voordelige optie. Ze hebben een duurzaam metalen frame en zijn zo ontworpen dat ze het grootste deel van de voorruit wissen. Ze kunnen echter gevoelig zijn voor windbelasting en ijsvorming in het frame, wat het zicht in de winter belemmert.

Zomerbladen zijn ontworpen om water af te voeren met een lichtgewicht ontwerp waardoor ze over de voorruit glijden. In de winter worden zomerbladen echter opgehouden door hun rasterontwerp, dat sneeuw en ijs vasthoudt en hun flexibiliteit vermindert.

Winterwissers zijn beter bestand tegen de kou omdat ze een extra laag synthetisch rubber hebben, waardoor ze zacht blijven zonder te scheuren.

Ruitenwisserbladen zijn er in frame- of balkvorm. Ruitenwisserbladen met laars zijn een gebruikelijke keuze voor de winter. Ze zijn omhuld met rubberen laarzen om te voorkomen dat hun gewrichten bevriezen. Wisserbladen in balkenstijl zijn een andere favoriet voor de winter. Deze hebben een stuk hoogwaardig, trekvast staal over de lengte van de wisser en zijn voorzien van trekveren om flexibel te blijven in de kou.

Elk van deze winterstijlen klaart de klus, maar het belangrijkste verschil is dat ruitenwisserbladen een geheugencurve hebben, zodat ze perfect op uw voorruit passen.

U stapt in uw auto, start de motor en ziet een beetje vuil en aanslag. Dus u drukt op de knop van de ruitensproeier en niets. Nu hebben uw ruitenwissers al dat vuil over uw voorruit gesmeerd, waardoor de voorruit van uw auto vuil en moeilijk zichtbaar is. Het is tijd om de ruitensproeiervloeistof bij te vullen.

In tegenstelling tot motorolie en andere vloeistoffen in uw auto, gaat ruitensproeiervloeistof niet kapot en hoeft nooit te worden ververst. Daarom is er geen specifieke procedure voor het verversen van ruitensproeiervloeistof.

Als de vloeistof bijna op is, kunt u deze als volgt bijvullen:

  • Open de motorkap van uw auto.
  • Zoek de dop van het ruitensproeireservoir. Dit is een schroef- of drukdop met een afbeelding van water dat op de voorruit spuit.
  • Trek de dop omhoog of schroef hem los.
  • Giet de ruitensproeiervloeistof in het reservoir tot het merkteken “Vol” is bereikt of tot de bovenkant van de vulopening.
  • Druk de dop van het ruitensproeireservoir omlaag totdat deze vastklikt of schroef de dop er weer op.
  • Sluit de motorkap van uw auto.

WANNEER OVERSCHAKELEN OP WINTERWISSERBLADEN

Om alles wat de winter op uw voorruit werpt aan te kunnen, raden wij u aan om vóór de eerste sneeuwval over te schakelen op winterwisserbladen. In het voorjaar kunt u weer overschakelen op zomerbladen. Wissel niet alleen met de seizoenen mee, maar vervang uw bladen ook als u scheuren, sneden of delaminatie opmerkt.

Hoewel wintervissers langer meegaan, gaan de natuurlijke rubbers in alle wisserbladen na verloop van tijd achteruit, vooral wanneer ze aan extreme temperaturen worden blootgesteld. Om uw zicht vrij te houden, moet u elk jaar een winterwisserblad aanschaffen.

Helaas is er niet één universele methode om ruitenwissers op alle automodellen te bevestigen. Autofabrikanten gebruiken een tiental verschillende wisserbevestigingen.

U moet hierop letten – en voor de autoruitenwasser nagaan welk systeem in uw auto wordt gebruikt.

De juiste ruitensproeiervloeistof en ruitenwissers houden uw ruiten helder, zodat u onder alle weersomstandigheden kunt zien waar u naartoe rijdt.

Ruitenwisservloeistof is een geweldige optie voor bestuurders die hun ruiten schoon en helder willen houden. Door de juiste ruitenwisservloeistof voor uw behoeften te kiezen, kunt u uw auto beschermen tegen schade en het risico op ongelukken door slecht zicht verminderen.

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen om een beter geïnformeerde beslissing te nemen over welk type ruitenwisservloeistof geschikt is voor uw auto. We weten dat iedereen zijn eigen voorkeuren heeft en iets vindt dat goed bij uw levensstijl past. Veel rijplezier!

Bronnen

Ruitensproeiervloeistof om uit te kiezen autodoc.nl

Over storingen aan de ruitensproeier van autoweek.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *