E-bike routes in Oisterwijk

Oisterwijk, een prachtige plek in Nederland waar je kunt genieten van de natuur en vooral ook de rust. Perfect dus om naartoe te gaan om bijvoorbeeld even heerlijk uit te waaien op de fiets of een lekkere stevige wandeling. Vooral wanneer je ervoor kiest om met de e-bike te gaan en je dus net even wat langer kunt fietsen, zijn er allerlei routes die zeker de moeite waard zijn om te fietsen. Met de vele fietspaden en vooral ook mooie landschappen waar je langs fietst, biedt Oisterwijk eigenlijk alles wat je nodig hebt om heerlijk ontspannen te kunnen fietsen. Omdat niet iedereen het leuk vindt om 40 kilometer te fietsen en de ander 10 kilometer juist weer te kort vindt, hebben we een aantal leuke fietsroutes voor je, die eigenlijk voor iedereen die een e-bike heeft, wel geschikt zijn.

Zorg voor een goede e-bike

Fietsen is ontzettend leuk, maar dan wel op een goede e-bike. Met routes variërend van 10 tot 40 kilometer, is het soms wel prettig dat je wat extra ondersteuning krijgt tijdens het vinden, maar waar vind je de beste E-bike? Gelukkig zijn er verschillende grote aanbieders, waaronder Amslod, die vrijblijvend op locatie komen om samen met jou te kijken welk type e-bike nu het beste bij je past. Hierbij moet je denken aan het type motor, maar ook de actieradius die op basis van de gemiddelde afstand die je fiets kan worden bepaald. Het is dus wel belangrijk dat je investeert in een goede e-bike, zodat je niet alleen een flink eind kunt fietsen, maar dit ook comfortabel doet.

Kampina route

De Kampina route is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van Oisterwijk te kunnen ervaren. Deze route is overigens niet alleen ideaal om te fietsen, maar ook erg geliefd bij wandelaars. Deze route voert je door het Kampina natuurgebied, dat bekendstaat om zijn uitgestrekte heidevelden en bossen. Met je e-bike kun je zonder problemen de heuvels beklimmen en genieten van panoramische uitzichten als je boven bent. Onderweg kom je ook langs een aantal mooie bezienswaardigheden, zoals de bekende vennen en historische boerderijen. Kortom, een route om zeker te onthouden dus! Deze route is ongeveer 20 kilometer lang, dus prima te doen op de elektrische fiets.

Fietsen door de Oisterwijkse bossen

Een andere prachtige fietsroute die bij ons hoog op het lijstje staat, is de Oisterwijkse bossen en vennen route zoals deze route wordt genoemd. Deze route brengt je door de prachtige bossen en langs de typische vennen waar Oisterwijk zo bekend om staat. Met je e-bike kun je gemakkelijk over de smalle bospaden manoeuvreren en genieten van de rust en stilte van de natuur. Onderweg kom je verschillende picknickplaatsen tegen waar je kunt stoppen voor een hapje en een drankje. Uiteraard is het dan wel handig dat je een rugzak bij je hebt met wat te eten en drinken.

Tot slot

We kunnen wel stellen dat Oisterwijk een prachtige bestemming is voor zowel een fiets- als wandelvakantie. Handig is alleen wel om in het voorjaar te gaan, aangezien dan alles mooi in bloei staat en het ook nog niet zo warm is.

Geef een reactie