auto op vakantie

Als je met de auto op vakantie gaat, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je veilig en comfortabel kunt reizen. Het is immers niet alleen belangrijk dat je bestemming de moeite waard is, maar ook dat je de reis er naartoe zonder problemen kunt afleggen. Stel dat je ervoor kiest om met de auto naar het prachtige zuiden van Italië te rijden, naar Puglia Polignano a Mare, dan is het wel prettig te weten dat je auto veilig is, je alles bij je hebt en ook de juiste route kiest. Kortom, genoeg zaken om vooraf rekening mee te houden dus. Om er dan voor te zorgen dat alles volgens planning gaat, hebben wij een aantal handige tips, waar je allemaal op moet letten wanneer je met de auto op vakantie gaat.

Laat je auto nakijken

Wat belangrijk is. is om je auto goed na te laten kijken voordat je vertrekt. Zo voorkom je dat je onderweg voor vervelende verrassingen komt te staan, zoals een kapotte motor of lekke band. Vaak kun je bij een garage een speciale ‘vakantie check’ laten uitvoeren. Hierbij wordt je auto nagekeken op allerlei belangrijke punten, zodat de kans op pech onderweg een stuk kleiner is. Uiteraard kan het altijd voorkomen dat je met pech langs de kant van de weg komt te staan, maar dit zal niet gebeuren omdat het oliepeil te laag is bijvoorbeeld.

Neem voldoende rust

Een rit van Nederland naar Puglia Italie is een flink tocht. Belangrijk dus ook ervoor te zorgen dat je voldoende rust neemt. Regelmatig even de benen strekken en pauzeren kan helpen om vermoeidheid tegen te gaan en zo het risico op ongelukken te verminderen. Ook is het aan te raden om tijdens de rit voldoende water te drinken en gezonde snacks bij de hand te hebben om energie op peil te houden. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de eerste 1200 kilometer op de eerste dag te rijden, vervolgens te overnachten en het laatste deel de volgende dag. Zo hoef je vaak nog maar een paar uur en ben je fit wanneer je op de plaats van bestemming arriveert.

Check je verzekeringen

Wanneer je naar het buitenland gaat, dan dekt je huidige verzekering doorgaans wel de schade bij een eventueel ongeluk. Echter kan het wel handig zijn om eens te kijken welke aanvullende modules je autoverzekeraar nog mee te bieden heeft. Stel dat je pech krijgt, dan is het niet alleen prettig dat iemand je ter plaatse kan komen helpen, maar ook dat er vervangend vervoer wordt geregeld. Zorg er dus voor dat je dit vooraf allemaal goed nakijkt, zodat je niet met een auto vol spullen en ook nog twee kinderen, langs de kant van de weg komt te staan, ergens halverwege Frankrijk.

Al met al zijn er dus een aantal zaken waar je op moet letten als je met de auto op vakantie gaat. Door hier tijdig rekening mee te houden, kun je met een gerust hart op reis en optimaal genieten van je vakantie.

Geef een reactie