Premie Autoverzekering Noord-Brabant

Inwoners van Noord-Brabant betaalden in 2023 ruim 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 betaalden de inwoners nog ruim 71 euro per maand voor hun autoverzekering. In 2023 is dat toegenomen naar bijna 76 euro per maand. Op jaarbasis betalen de inwoners ongeveer 53 euro meer.

Dankzij de stijging kost een autoverzekering in Noord-Brabant gemiddeld meer dan het gemiddelde van Nederland. De gemiddelde Nederlander betaalt namelijk ruim 74 euro per maand voor hun autoverzekering. Dat is een kleine 2% minder dan wat een autoverzekering kost in Noord-Brabant.

Autoverzekering Noord-Brabant duurder door toename criminaliteit

Dat de autoverzekering binnen 1 jaar zo flink is gestegen, komt voornamelijk door een toename in criminaliteit rondom auto’s. Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal gevallen van auto vernielingen in Noord-Brabant is toegenomen met 6%. Autoverzekeraars vinden dit ongunstig omdat het de risico op schadeclaims verhoogd. Om deze kosten te kunnen betalen, verhogen verzekeraars hun autopremies.

Noord-Brabant heeft de op 1 na duurste autoverzekering in Nederland

De gemiddelde autoverzekering in Noord-Brabant is de op 1 na duurste van alle 12 provincies in Nederland. Dit komt voornamelijk door de toename in criminaliteit en doordat Noord-Brabant een drukke provincie is. Drukke regio’s hebben vaak meer verkeer en criminaliteit, dit verhoogt de risico op schade aan je voertuig. Autoverzekeraars maken daardoor de autoverzekeringen in drukke regio’s duurder dan bij bijvoorbeeld een rustige regio met weinig verkeer en criminaliteit. De duurste autoverzekering vind je daarom ook in Zuid-Holland. Daar kost de gemiddelde autoverzekering ruim 81 euro per maand. De goedkoopste autoverzekering vind je in Friesland. Daar betaal je bijna 57 euro per maand voor je autoverzekering.