Labradoodle mini

Het aanschaffen van een hond en in dit geval een labradoodle mini is natuurlijk ontzettend spannend. Wekenlang heb je erop gewacht totdat de pup eindelijk oud genoeg is om bij de moeder weg te mogen. Toch zijn er wel een aantal zaken om vooraf rekening mee te houden. Juist omdat deze honden de afgelopen jaren enorm populair zijn geworden, zijn er jammer genoeg ook een heleboel broodfokkers die hier misbruik van maken en waarbij de honden alles dan in goede gezondheid worden grootgebracht. Hoe zielig het ook is, maar door deze honden wel te kopen, houd je deze fokker in stand. Omdat er daarnaast nog een aantal zaken zijn om rekening mee te houden, hebben we er nog een aantal voor je op een rijtje gezet.

Waarom een Labradoodle mini?

Labradoodles worden vaak omschreven als intelligent, vriendelijk en geduldig. Ze staan bekend om hun speelse karakter en zijn over het algemeen goed met kinderen. Bovendien hebben ze meestal geen last van allergieën, wat hen ideaal maakt voor mensen met allergieën voor hondenharen. Een Labradoodle mini heeft alle voordelen van een standaard Labradoodle, maar dan in een kleinere verpakking. Ze zijn compact en daarom gemakkelijk mee te nemen, zelfs op reis. Daarnaast vereisen ze over het algemeen minder ruimte en (vaak) ook minder beweging dan hun grotere tegenhangers.

Betrouwbare fokker

Wat vooral belangrijk is bij het vinden van een goede pup, is een betrouwbare fokker. Een goede fokker zal ervoor zorgen dat de puppy’s gezond en goed verzorgd zijn. Ze zullen ervoor zorgen dat de ouders van de puppy’s getest zijn op erfelijke aandoeningen die vaak voorkomen bij Labradoodles, zoals heupdysplasie en oogproblemen. Daarbij is het ook belangrijk dat je zowel de vader als de moeder van de pups kunt zien. Logisch is wel dat de vader niet bij de pups mag, maar de moeder natuurlijk wel. Is de vader of moeder niet aanwezig, dan is het misschien verstandiger om deze pup even te laten voor wat het is, hoe lief en schattig ze ook zijn.

Welke garanties biedt een fokker?

De kosten voor een pup kunnen aardig in de papieren lopen. Als we kijken naar een labradoodle of berner sennen pup, dan hebben we het al snel over 1500 euro of meer. Nu snap je natuurlijk zelf ook wel dat er altijd een bepaald risico is, maar is het wel prettig dat de fokker je een bepaalde vorm van garantie biedt. Zo kun je van een goede fokker verwachten dat de ouders en ook de pups uitvoerig zijn gecheckt op genetische aandoeningen en zijn er zelfs fokkers die alle medische kosten in de eerste paar maanden voor een deel of zelfs helemaal voor hun rekening nemen.

Wat is de prijs?

De kosten voor een pup kunnen aardig in de papieren lopen. Kijk daarom dus ook goed naar de prijs die je fokker vraagt. Stel dat hij veruit de goedkoopste is, dan zal dit vast niet voor niets zijn. Vergelijk daarom vooraf even goed wat verschillende fokkers, zodat je een beeld hebt bij een gemiddelde prijs voor zo’n beestje. Een fokker die een hond heeft die regelmatig moet werpen, zal gebaat zijn bij een snelle verkoop, dus een lagere prijs. Wat we dan vaak zien, is dat de pups een stuk kwetsbaarder zijn of zelfs ziek zijn op het moment dat jij je

Geef een reactie