wandeling met je hond in het bos

Loop jij regelmatig in het bos met je hond, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe fijn dit is. Niet alleen voor jezelf, maar uiteraard ook voor je trouwe viervoeter. Toch zijn er wel een aantal tips die we met je willen delen, waardoor het niet alleen voor jezelf, maar ook je hond en andere mensen in het bos allemaal net een stukje prettiger is. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat niet iedereen erop zit te wachten dat jouw hond zo maar op iedereen afrent. Een eerste stap is dus het aanlijnen van je hond en goed te kijken wat de regels zijn in het desbetreffende bos. Omdat er daarnaast nog een aantal andere zaken zijn die ontzettend belangrijk zijn, delen we in dit artikel een paar handige tips met je.

Kies het geschikte moment

Om optimaal te kunnen genieten van je wandeling in het bos, is het juiste moment wel belangrijk. Logisch ook, aangezien het niet bepaald prettig is om tijdens een flinke regenbui met je mini labradoodle in het bos te moeten lopen. Dat geldt uiteraard ook voor de zomermaanden, waarbij het ideaal is om in de ochtend of avond te gaan wandelen. Ondanks dat het bos de nodige schaduw en ook bescherming biedt, is het er nog steeds wel warm voor je hond. Daarbij komt ook dat het vaak een stuk rustiger is in de vroege of late uurtjes. Uiteraard is het wel zaak om even te kijken naar de openingstijden van het bos. Vaak geldt dat je er voor en na zonsopkomst niet mag komen.

De regels van het bos

Voor je naar het bos gaat, is het handig even de regels te checken. Helemaal wanneer je voor het eerst naar een nieuw bos gaat. Zo kan het zijn dat het bos waar je naartoe gaat, andere regels heeft dan het bos waar je van plan bent om nu naar toe te gaan met je hond. Vaak mag een hond niet altijd loslopen en dien je deze aangelijnd te houden. Ook kan het heel goed zijn dat honden in bepaalde gebieden helemaal niet welkom zijn. Vooral in een recreatiegebied is het vaak tussen april en september verboden voor honden. Dit komt met name omdat er dan vaak ook mensen zwemmen en dan is het niet heel fris dat je hond er dan ook ronddwarrelt.

Neem voldoende eten en drinken mee

Wij mensen kunnen natuurlijk zelf wat drinken pakken als we dorst hebben, een hond is afhankelijk van zijn baasje. Ga je dus met je mini goldendoodle het bos in, dan is het wel belangrijk dat je water en wat te snacken meeneemt voor hem. Let ook goed op hoe je hond reageert als je een flink stuk gelopen hebt. Veel honden zijn namelijk enorm eigenwijs en zullen dus ook niet snel zelf aangeven dat ze dorst hebben. Stop dus regelmatig en bied je hond wat water aan. De kans is dan vrij groot dat je hond wel gaat drinken.

Geef een reactie