Sport beha

Wanneer je gaat sporten, dan is je outfit ontzettend belangrijk. Niet alleen omdat je er goed uit wilt zien, maar ook om te zorgen dat je de juiste ondersteuning hebt en goed beschermt bent. Zo is het dragen van de juiste schoenen tijdens het hardlopen belangrijk om de trillingen bij iedere stap die je zet op te vangen, terwijl voor vrouwen daar ook een sport bh met high support bijkomt. Juist deze laatste wordt door veel vrouwen nog weleens onderschat. Waarom het dragen van een goede sport bh zo belangrijk is, vertellen we je in dit artikel. We zijn er namelijk van overtuigd, dat het deel van vrouwen die deze nu nog niet draagt in ieder geval goed zal nadenken of het misschien toch niet verstandig is om dit alsnog te doen.

Ondersteuning

Je kunt je natuurlijk wel voorstellen wat er gebeurt met je borsten op het moment dat je aan het sporten bent en geen stevige bh draagt. Je borsten gaan alle kanten op en dat is alles behalve prettig. Door het dragen van een goede sport bh zorg je voor de juiste ondersteuning en hoef je niet bang te zijn dat je last krijgt tijdens het sporten. Niet alleen vanuit praktisch oogpunt, sport het een stuk makkelijker, maar is het ook vanuit medische oogpunt belangrijk er één te dragen. Vrouwelijke borsten bestaan namelijk uit weefsel, waardoor de trillingen niet kunnen worden opgevangen, waardoor je op lange termijn serieus problemen kunt ontwikkelen, met zelfs slappe of hangende borsten tot gevolg.

Beschadiging

We hebben het al even genoemd, maar in de borsten zitten geen spieren, maar alleen weefsel. Tijdens het sporten kunnen de borsten op en neer bewegen, wat kan leiden tot beschadiging van het borstweefsel en de ligamenten. Een goede sport bh beperkt deze beweging en minimaliseert de impact op de borsten. Dit helpt om de natuurlijke vorm van de borsten te behouden en voorkomt dat ze gaan hangen op de lange termijn. Belangrijk is wel om de juiste sport bh te kiezen, die past bij de intensiteit van de sport. Zo is het tijdens het hardlopen belangrijk te kiezen voor een goede shock absorber, terwijl je voor het fietsen prima een wat minder strakke variant kunt gebruiken. Ook is het handig een matchende sportlegging uit te zoeken, zodat je outfit matcht, maar je ook zeker weet dat deze de gewenste kwaliteit heeft wat je zoekt.

Zelfvertrouwen

Een belangrijk punt, waar veel vrouwen al snel aan voorbij gaan, is het zelfvertrouwen. Tijdens het hardlopen gaan je borsten, mits je geen goede sport bh draagt, natuurlijk alle kanten op. Loop je dan in een drukke omgeving, dan is de kans aanwezig dat mensen je aankijken of je je een stuk minder prettig voelt. Door een stevige bh te dragen, hoef je niet bang te zijn dat je borsten bij iedere stap op en neer bewegen en kun jij je volledig focussen op hetgeen wat je aan het doen bent. Vaak draagt dit bij veel vrouwen ook bij aan een stuk zelfvertrouwen en hoef je niet bang te zijn dat ze de hele tijd naar je kijken. Dus heb je nog geen sportbh? Ga dan snel naar de winkel en laat je adviseren door een medewerker en kies de juiste bh.

Geef een reactie