Tips dagje strand

Ga jij binnenkort lekker een dagje naar het strand? Dan wil je natuurlijk wel optimaal kunnen genieten. Nu worden de zomers in ons land wel steeds beter, maar kunnen we de echte warme dagen vaak om twee handen wel tellen. Reden genoeg dus om er alles aan te doen dat het je tijdens een dagje strand aan helemaal niets ontbreekt. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat de mensen die niet zo dichtbij het strand wonen, liever niets aan het toeval willen overlaten, willen we graag een aantal praktische tips delen met je. Deze tips zorgen er namelijk voor dat je onbezorgd kunt genieten van een dagje strand met het hele gezin of natuurlijk gewoon alleen met je partner of een stel vrienden.

Belangrijk om mee te nemen

Voordat je naar het strand gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle belangrijke benodigdheden bij je hebt. Denk aan zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen de schadelijke UV stralen. Vergeet ook geen strand handdoek, zwemkleding en een parasol of strandtentje om jezelf te beschermen tegen de felle zon. Daarnaast is het handig om een koelbox met wat drinken en eten mee te nemen om genoeg te kunnen drinken en af en toe wat te kunnen eten. Handig dus om een grote strandtas te kopen waarin je een deel van je spullen zoals je handdoeken en zonnebrandcrème kunt doen.

Kies het perfecte strand

Nederland heeft verschillende prachtige stranden waaruit je kunt kiezen. Met een kustlijn van ruim 100 kilometer is er dus genoeg te vinden. Het is daarom wel belangrijk om na te denken over waar je voorkeur naar uitgaat. Heb je bijvoorbeeld liever een druk strand met gezellige boulevards en vol strandtentjes of heb je liever een wat meer afgelegen strand? Welk strand je ook kiest, er zijn er genoeg te vinden. Als we kijken naar de populaire stranden, dan komen we vaak uit in Schevening, Zandvoort of natuurlijk Bloemendaal.

Genoeg te doen voor het hele gezin

Een dagje strand is leuk voor het hele gezin. Voor de kinderen zijn er vaak speeltoestellen, zoals schommels en klimrekken, waar ze zich kunnen vermaken. Daarnaast zijn er vaak strandtenten die strandspelletjes verhuren, zoals volleybal of jeu de boules. Voor de volwassenen is het heerlijk om te wandelen langs het water, een duik te nemen in de zee of gewoon te ontspannen op een strandstoel met een goed boek. Vergeet niet om een frisbee of een voetbal mee te nemen voor wat extra plezier! Handig is ook om een mom bag rib mee te nemen voor de spullen van je kinderen, zodat je niet eerst hoeft te zoeken naar een schone luier en pak billendoekjes.

Veiligheid voorop

De laatste tip en zeker geen onbelangrijke die we je willen meegeven, is een stuk veiligheid voor jezelf en ook voor de kinderen als je met het hele gezin naar het strand gaat. Veiligheid is altijd belangrijk, vooral als je naar het strand gaat. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels die gelden en let op waarschuwingsborden en vlaggen voor gevaarlijke stromingen. Houd kinderen altijd goed in de gaten bij het water en gebruik indien nodig zwemvesten.