WMO consulent

Als WMO consulent heb je de mogelijkheid om een enorme impact te hebben op het leven van mensen. Je hebt de kans om hen te ondersteunen, begeleiden en hen de hulp te bieden die ze nodig hebben. Maar waarom kun jij als WMO consulent echt het verschil maken? Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je graag zou willen weten wat je alles WMO consulent allemaal kunt betekenen voor iemand, hebben wij het in zo begrijpbaar mogelijk verhaal voor je uitgelegd.

Beschikken over expertise

Als WMO consulent beschik je over uitgebreide kennis en expertise op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Je begrijpt de wet- en regelgeving en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis stelt je in staat om zorgvuldige afwegingen te maken en de juiste beslissingen te nemen voor de mensen die je helpen. Lijkt jou dit ook wel wat en heb je soortgelijke ervaring op dit gebied? Solliciteer dan op een WMO consulent vacature bij jou in de buurt. Doordat jij iedere dag weer het verschil kunt maken, maar aan de andere kant ook moet zorgen dat de juiste mensen ook daadwerkelijk aanspraak maken, is dit een baan waarin jij je geen dag hoeft te vervelen.

Persoonlijke aandacht

Wat jou uniek maakt als WMO consulent is je vermogen om persoonlijke aandacht te bieden aan de mensen die je begeleidt. Je luistert naar hun verhalen, hun behoeften en hun wensen. Je neemt de tijd om te begrijpen wat zij nodig hebben en werkt samen met hen aan oplossingen die daadwerkelijk aansluiten bij hun situatie. Daarbij is het vooral belangrijk dat de situatie op de juiste manier wordt getoetst, zodat de middelen die jij ze kunt bieden vanuit de gemeente of overheid, ook in verhouding staan met hetgeen waar ze om vragen. Hoe vervelend ook, er zijn situaties waarbij je helaas een aanvraag deels of volledig moet afwijzen.

Empathie en begrip

Empathie en begrip zijn ontzettend belangrijke eigenschappen voor een WMO consulent. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat ieder persoon en ook iedere situatie uniek is en dus de omstandigheden bij iedereen opnieuw moeten worden ingeschat. Dat houdt ook in dat je te maken krijgt met emoties, zowel in positieve als negatieve zin. Hoe graag je soms ook zou willen, ook jij hebt je te houden aan bepaalde wet- en regelgeving als het gaat om het toewijzen van bepaalde budgetten.

Maatwerk oplossingen

Als WMO consulent ga je verder dan standaardoplossingen. Je zoekt naar maatwerk oplossingen die precies passen bij de persoonlijke situatie van iemand. Dit betekent dat je creatief moet zijn en out-of-the-box moet kunnen denken. Je stelt het belang van de persoon voorop en zoekt naar manieren om hen zo goed mogelijk te ondersteunen. Lijkt jou deze baan wel wat? Bekijk dan de vacature in Groningen als consulent WMO en wie weet zit jij binnenkort wel aan tafel voor een sollicitatiegesprek. Belangrijk is natuurlijk wel dat je ook beschikt over de juiste diploma’s, aangezien er wel het nodige van je wordt gevraagd als het gaat om kennis van wet- en regelgeving rondom dit thema. Je bewaakt namelijk de budgetten van de gemeente.