autovakantie naar Italië

Ieder jaar gaan er ontzettend veel mensen met de auto op vakantie. Waar de een kiest voor een vakantie in eigen land, rijden er ook een hele hoop mensen naar het zuiden van Europa, om daar bijvoorbeeld twee of zelfs drie weken te genieten van een vakantie in Italië, Spanje of Frankrijk. Omdat we toch zien dat Italië, als het gaat om een vakantie met de auto, veruit het populairste is, willen we in dit artikel graag een aantal tips met je delen als het gaat om een zorgeloze vakantie met de auto naar Italië. Daarbij willen we het niet alleen hebben over het praktische gedeelte van de reis, maar vooral ook wat tips met je delen op het moment dat je in Italië bent aangekomen.

Laat je auto checken

Een  rit naar Italië is niet alleen voor ons als mens best een pittige, maar ook voor je auto. Logisch, want de meeste mensen rijden vaak nog geen 200 kilometer in de week. Doe ze dit wel, dan is de kans vrij groot dat ze een auto van de zaak hebben. Welke categorie je ook hoort, laat je auto voor vertrek grondig checken. De meeste garages hebben vaak wel een speciale actie, waarbij je auto op tientallen belangrijke punten wordt gecheckt. Wel zo fijn wanneer je onderweg bent voor je Puglia vakantie en je zo’n 1900 kilometer moet rijden. Nu kan een garage natuurlijk in je motor kijken, maar ze kunnen je wel behoeden voor veel voorkomende problemen. Het zal natuurlijk zonde zijn dat je halverwege langs de kant van de weg staat, omdat je oliepeil niet op orde is.

Zorg voor een goede voorbereiding

Het laten nakijken van je auto behoort natuurlijk deels bij de voorbereiding. Toch zijn er nog veel meer zaken om rekening mee te houden. Zo is het verstandig om je auto op tijd in te pakken. Wat we namelijk vaak zien, is dat dit op het laatste moment gebeurt en mensen dan tot de ontdekking komen dat ze niet alles mee kunnen krijgen en toch beter een dakkoffer hadden kunnen huren. Ga je met het vliegtuig, dan is het ons advies om een auto te huren dat voor je klaarstaat op het vliegveld. Zo kun je gemakkelijk online een autohuren Brindisi, zodat je direct je koffer in de auto kunt doen en naar je uiteindelijke bestemming kunt rijden.

Stop regelmatig

Autorijden is best vermoeiend. Zorg er daarom dus ook voor om regelmatig te stoppen. Veel mensen vinden dit verloren tijd, maar dat is allesbehalve natuurlijk. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks uren achter elkaar doorrijdt en door vermoeidheid net even iets te laat remt. Verstandig is dus om iedere twee uur even ergens te stoppen, de benen te strekken en wat te eten en drinken. Dit zorgt voor nieuwe energie en zorgt er ook voor dat je het veel beter kunt volhouden. Nu hoef je echt niet een uur pauze te houden, maar is een minuut of twintig wel verstandig.

Geef een reactie