woonkamer inrichten

Heb je net een huis gekocht of wil je jouw woning verbouwen? Dan komt er een moment dat je de woning in moet gaan richten. Afhankelijk van jouw eigen stijl kun je dit gaan doen. Hierbij zul je vele keuzes moeten maken. Weet je al wat je wilt of nog geen idee? Er zijn ontzettend veel stijlen waar je uit kunt kiezen. Donker of licht, warme en frisse kleuren? In deze blog geven we wat inspiratie, zodat de keuze hopelijk iets makkelijker wordt.

  1. Scandinavisch interieur

Dit is een veel voorkomende stijl in deze dagen. Het is een rustige en uitnodigende stijl. Je hebt verschillende stijlen in deze stijl, bijvoorbeeld licht, donker, stoer en zacht. De naam is veelzeggend. Veel mensen kiezen deze stijl omdat het heel neutraal en vaak niet super duur is. Door op de nieuwbouw-stucen en zelf te renovlies behangen kan je nog meer kosten besparen dan door mensen in te huren.

  1. Landelijke interieur

Deze stijl lijkt wel een beetje op het Scandinavische stijl, alleen is deze stijl vaak nog net iets zachter. Er zijn veel neutrale kleuren, je ziet er veel natuurlijke elementen in terug en dat is voornamelijk veel hout in natuurlijke kleur, maar ook veel fluffy kussens en dekentjes. Het heeft over het algemeen een rustieke uitstraling. Een woonkamer waar iedereen zich meteen thuis zal voelen. Maar wel een woonkamer die lijkt alsof die uit een tijdschrift komt.

  1. Bohemian

Deze stijl komt oorspronkleijk uit de jaren 60 en 70, maar is sinds een aantal jaar weer erg populair. Het is nu meer een mix van allemaal verschillende stijlen. In het verleden waren de kleuren veel feller dan dat ze nu zijn, het is nu een warmere stijl met zachtere kleuren. Waar je aan moet denken wat betreft deze stijl zijn veel planten, rieten producten zoals manden of kaarshouders. Ook riet hoort hierbij. Rieten stoelen en kleedjes passen helemaal bij de bohemian stijl.

  1. Retro

De retro stijl is bij bepaalde mensen al een lange tijd populair. Retro houdt eigenlijk in dat het spullen van vroeger zijn. Niet perse tweedehands, maar in een typische stijl die mensen aan vroeger laat denken. De stijl is makkelijk te combineren met andere stijlen. Retro kan ook inhouden dat bepaalde spullen enkel retro zijn en niet de gehele ruimte.

  1. Cognac

Cognac is niet per se een trend, maar een kleur die erg populair is. Deze kleur zie je de laatste tijd op veel plekken en stijlen terug. Een minimalistische stijl, bohemian, retro of landelijk, overal past de mooie cognac kleur wel bij. Het is een soort bruin die ook bij veel mensen aangezien wordt als oranje. In combinatie met rieten voorwerpen, groene plantne of een bank in een cognac kleur kun je een mooie, gezellige woonkamer maken. Ook voor een slaapkamer is de kleur populair. Een muur in de kleur of juist het dekbed. Er is van alles te verzinnen met deze kleur!