Buiten genieten van Oisterwijk

Ben je van plan om Oisterwijk te bezoeken en wil je dan buiten genieten? Dan kan je zeker de mooie wandel- en fietsroutes niet missen. Oisterwijk heeft het hele jaar door veel te bieden wanneer je van je rust wil genieten of op avontuur wil gaan. Zo kan je genieten van verschillende landschappen en bossen waar je rustig van kan genieten, ontspanning in de wellness, maar ook meerdere bezienswaardigheden zoals museum of een oude windmolen die je terugbrengt naar vroeger.

Aan de wandel

Ben je een echte wandelliefhebber? Dan is Oisterwijk de juiste plek voor je. Oisterwijk heeft een mooie omgeving met verschillende landschappen waar je het hele jaar door van geniet, zelfs tijdens het regenseizoen. Zorg er dan alleen wel voor dat je een tenson jas of winter regenjas heren hebt zodat je wel goed droog blijft tijdens de wandeling. In de buurt ligt Kampina, een natuurreservaat met heidevelden en bossen, hier kan je genieten van wandelroute Kampinapad. Wil je nog meer genieten van de natuur dan kun je de Natuurpoorten Route volgen, die Oisterwijk verbindt met andere natuurgebieden. Als je de stad met de natuur wilt combineren, kun je de Oisterwijkse Parelroute

Met de fiets op pad

Oisterwijk is ook echt voor de fietsliefhebbers vanwege veel verschillende soorten fietsroutes. Het Brabantse fietsknooppuntennetwerk verbindt de stad met genummerde knooppunten, waardoor je eenvoudig je eigen fietsroute kunt samenstellen. Volg de bordjes en ontdek de verschillende landschappen en bezienswaardigheden die in de buurt liggen. In Oisterwijk kan je er ontspannen en avontuurlijk op uit. Er zijn verschillende routes zoals de Kampina fietstocht, de Van Gogh fietsroute die kunst en natuur combineert en de Oisterwijkse Bossen. Door de omgeving staan meerdere oplaadpunten voor je elektrische fiets maar wil je nou zelf niet je eigen fiets meenemen dan kan je ook in Oisterwijk fietsen huren. Tijdens het fietsen kan je ook veel verschillende cafés en eetgelegenheden vinden waar je ontspannen tijdens of na je tocht.

Verschillende bezienswaardigheden

Naast de mooie natuur en routes die Oisterwijk heeft zijn er ook veel verschillende bezienswaardigheden die je niet wil missen. Wil je graag verschillende kunstwerken en zien dan kan je naar het museum De Pont, waarin vroeger ook een wolspinnerij zat. Nederland staat ook bekend om zijn molens, zo kan je ook de Kerkhovense molen zien die nog steeds werkt, zo krijg je een nog beter beeld van hoe dat vroeger ook ging. Als we het over vroeger hebben en je daar meer van wil zien, dan kan je ook een bezoek brengen aan het speelgoed en carnavalsmuseum in Oisterwijk.

Ontspanning en wellness

Ben je na het wandelen of fietsen toe aan ontspanning? Oisterwijk heeft veel verschillende mogelijkheden in de omgeving. Naast dat je kan genieten van de rust van de natuur die Oisterwijk te bieden heeft zijn er ook verschillende wellness gelegenheden te vinden waar je kan genieten van massages, sauna’s, gezichtsbehandelingen, maar ook kan je daar genieten van verschillende thermale baden. Het is de ideale manier om je spieren te laten rusten en bijkomen na een dag vol inspanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *