private lease auto

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto privé te leasen, en dat heeft zo zijn voordelen. De belangrijkste reden is dat het niet zozeer gaat om het bezitten van de auto, maar meer om het kunnen rijden van een goede auto zonder dat je meteen een groot bedrag moet uitgeven. Hoewel er betaalbare auto’s op de markt zijn, biedt het leasen van een auto vaak net wat extra mogelijkheden. Omdat niet iedereen overtuigd is van de voordelen van het leasen van een auto, wil ik hier een aantal belangrijke voordelen bespreken.

Maandelijkse kosten vooraf duidelijk

Bij het kopen van een auto weet je weliswaar wat je betaalt, maar elke keer dat je auto naar de garage moet, is het afwachten hoe hoog de rekening zal zijn. Met private lease zijn de kosten voor onderhoud en reparatie inbegrepen in de maandelijkse prijs. Als je kiest voor bijvoorbeeld de nieuwe Dacia Jogger, weet je dat je maandelijkse kosten relatief lager zullen zijn dan wanneer je een auto koopt en zelf de kosten voor onderhoud en reparatie moet dragen. Dit zorgt voor gemoedsrust, vooral in financieel mindere tijden.

Altijd in een nieuwe auto

Met private lease rijd je altijd in een nieuwe auto. Hoewel je ook kunt kiezen voor een tweedehands lease, biedt reguliere leasing de mogelijkheid om elke paar jaar in een nieuwe auto te stappen. Na afloop van het leasecontract lever je de auto gewoon in en kun je ervoor kiezen om een nieuw contract af te sluiten voor een gloednieuwe auto. Vooral gezinnen met kinderen vinden Dacia Jogger private lease aantrekkelijk vanwege de interessante maandelijkse kosten en de ruimte die de Dacia Jogger biedt.

Geen waardevermindering

Als je een nieuwe auto koopt, weet je dat de waarde in de eerste paar jaar sterk daalt. Met private lease, zoals bij de nieuwe Dacia Jogger 2023, is dit geen zorg. De afschrijving wordt niet op jouw conto geschreven, maar is opgenomen in de leaseprijs. Hoewel dit is meegerekend in de kosten, merk je als bestuurder de waardevermindering niet direct in je eigen portemonnee. Dit bespaart niet alleen stress, maar ook tijd en moeite omdat je je geen zorgen hoeft te maken over de verkoop van de auto.

Geef een reactie