vakantie doorkomen

Vakanties zijn voor sommige mensen makkelijk in te vullen en voor anderen een uitdaging om gevuld te krijgen met activiteiten. Er zijn er die in de vakantie eindelijk tijd hebben voor hun hobby en daar het liefst mee bezig zijn, of gelukkig eens tijd hebben om die vrienden en familie te bezoeken die niet in de buurt wonen. Aan de andere kant bestaan er ook mensen die geen idee hebben wat ze moeten gaan doen met al die vrije tijd. Daarom in deze blog een aantal voorbeelden van activiteiten die je kan doen als je vakantie hebt.

Tijd spenderen met je vrienden

Ga lekker shoppen met een paar vrienden, maak er een dagje uit van met een lekkere lunch. Zo kan je weer eens uitgebreid bijkletsen met je beste vrienden of vriendinnen over wat er allemaal speelt in je leven. Ook zou je samen andere leuke dingen kunnen plannen zoals naar een concert gaan, een markt bezoeken, naar een theater of museum. Samen de natuur in is ook erg gezellig, gewoon wandelen of fietsen en kletsen. Ook kan je met een groep vrienden of familie  andere activiteiten doen zoals zwemmen, bowlen, lasergamen of een escape room. Er is genoeg te bedenken en zolang je in goed gezelschap bent is alles leuker.

Thuis klussen

Wat vaak voorkomt is dat in vakanties zoals de herfstvakantie 2024 of tijdens de bouwvak 2024 die klusjes opgepakt moeten worden die al zolang op de lijst staan. In de avonden en in het weekend blijft het liggen omdat er genoeg andere verplichtingen zijn, de vakantie kan dan een goed moment zijn om eraan te beginnen en het ook meteen af te maken. Aan de slag met de nieuwe schutting, meteen een veranda bouwen waar je heerlijk droog onder een afdak bij een vuurtje kan zitten. Doe in de rest van het jaar inspiratie op en plan een klusvakantie, je komt niet tot rust maar het geeft wel voldoening.

Dagtripjes

In plaats van op vakantie gaan kan je er ook voor kiezen om je vrije dagen te vullen met dagtripjes, in  de buurt is vaak meer te beleven dan je denkt. Veel mensen bezoeken dan de natuur, al is maar even een blokje door het bos wat in de buurt ligt of uitgebreid naar een natuurgebied voor een eind wandelen of fietsen. Vooral in de zomervakantie zijn natuuruitjes echt populair omdat alles dan groeit en bloeit en je het kan combineren met iets op het water. Denk dan bijvoorbeeld aan kanovaren of een blotevoetenpad. Hier nog een paar andere voorbeelden van uitjes voor een dagje weg.

  1. Steden bezoeken
  2. Familie lunch houden
  3. Naar een pretpark
  4. Picknicken
  5. Naar het strand
  6. Winkelen
  7. Naar de bioscoop
  8. Naar een theater voostelling
  9. Boek lezen
  10. Spelletjes dag houden met vrienden of familie

Het belangrijkste om te doen tijdens een vakantie is tot rust komen en genieten zodat je na de vakantie weer met veel energie aan het werk of aan de studie kan. Vakantie hebben hoeft niet te betekenen dat je op vakantie gaat, gewoon dagjes weg en thuis relaxen is al voldoende om een goede vakantie te hebben.

Geef een reactie