nieuw baan

Dit is het eerste dat je moet weten: er bestaat niet één beste manier om een ​​baan te vinden. Verschillende strategieën werken voor verschillende werkzoekenden in verschillende sectoren. Wat wonderen doet voor jou en je carrière, heeft misschien geen enkele impact op de volgende persoon. We weten dat er veel informatie beschikbaar is over hoe je een baan kunt vinden, en we staan ​​op het punt je meer te vertellen. Neem het allemaal in je eigen tempo in je op en geef jezelf de tijd om te verwerken wat volgens je het meest zal helpen voordat je reageert op vacatures Bol.com

Houd je cv up-to-date

Dit is misschien een goed idee, maar verwaarloos je cv niet, zelfs als je werkloos bent. Voeg alle relevante vrijwilligerskansen of -certificaten toe, zodat je cv opvalt. Als je denkt dat je loopbaankloof iets is om te verbergen, denk dan nog eens goed na: de meeste mensen hebben een gat in hun werkervaring gehad. En als je het eerlijk aanpakt, kunnen potentiële werkgevers je loopbaankloof zelfs als een pluspunt zien. Dat was de tijd die je besteedde aan leren. Zodra je die baan hebt gevonden, blijf je cv bijwerken naarmate er nieuwe ervaringen en prestaties opduiken. Je zult jezelf dankbaar zijn de volgende keer dat je klaar bent om de arbeidsmarkt te betreden.

Ruim je sociale media op

Of je het nu leuk vindt of niet, recruiters kijken wel naar sociale media. Uit een onderzoek van Harris Poll bleek zelfs dat 71% van de rekruteringsmanagers sociale media als een effectief screeningsinstrument beschouwt. Kijk goed naar wat het publiek kan zien op je sociale mediaplatforms, zoals LinkedIn, Twitter en Instagram. Zijn je profielen een nauwkeurige weergave van wie je bent? Wat nog belangrijker is: is je inhoud passend, of zou een recruiter je berichten afkeuren? Door je profielen privé te maken, kun je voorkomen dat potentiële werkgevers iets zien dat je niet wilt delen.

Wees jezelf

Je hebt een geweldige persoonlijkheid – laat die stralen als je reageert op een van de vacatures ING. Loop elk interview (ook de virtuele) binnen, klaar om je authentieke karakter over te brengen. Wervingsmanagers willen weten wie je bent als persoon, en niet alleen als werknemer. Houd het professioneel, maar wees niet saai of passief. Vergeet niet te glimlachen en persoonlijk te zijn als je sollicitatievragen beantwoordt. Je bent geen robot, dus gedraag je ook niet zo.

Gebruik je netwerk

Maak gebruik van je netwerk om jezelf op de kaart te krijgen. Het is een geweldige manier om meer te weten te komen over nieuwe vacatures, waardevol loopbaanadvies te krijgen en je perspectief op je branche te verbreden. Je netwerk staat vol met andere professionals uit de sector, dus maak een praatje met ze – en wees niet te verlegen om te zeggen dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Als ze weten dat je op zoek bent, kan iemand in je netwerk een vacature doorgeven die aansluit bij je interesses en vaardigheden.

Geef een reactie