Schiphol

Schiphol, één van ’s werelds drukste luchthavens, is veel meer dan alleen een plek om te moeten zijn en te wachten op je vlucht op weg naar je bestemming. Het is een bruisende plek vol mogelijkheden om je tijd op een leuke manier door te brengen. Niet voor niets zien we ook dat er ontzettend veel mensen die helemaal niet op vakantie gaan, ook naar Schiphol gaan om daar bijvoorbeeld even lekker te gaan shoppen. Omdat je vaak toch ver voor vertrek aanwezig moet zijn op de luchthaven, is het leuk om ook het vliegveld eens verder te verkennen. Uiteraard is het regelmatig in de gaten houden op het grote bord met de tijden voor Schiphol vertrek, zodat je weet hoe laat je bij de gate moet zijn. Vind je het nu lastig deze tijd door te komen, dan hebben wij een aantal tips voor je.

Ga lekker shoppen

Schiphol is niet zomaar een luchthaven! Het is ook een waar winkelparadijs vinden de meesten die er zijn geweest. Zo vind je in de vertrekhal Schiphol allerlei leuke winkeltjes, die bij uitstek geschikt zijn om nog net even je laatste spulletjes te kunnen halen. Van verschillende luxe winkels met dure merken tot de enorme snoepwinkels waar je nog even wat lekkers kunt halen voordat je daadwerkelijk het vliegtuig ingaat. Kortom, reden genoeg dus om je ogen even goed de kost te geven. Je moet namelijk toch  wachten voordat je daadwerkelijk kunt boarden, dus waarom niet even lekker snuffelen in alle leuke winkeltjes die Schiphol kent. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat er natuurlijk ‘s avonds en ook ‘s nachts een stuk minder te doen is en de meeste winkels dan ook niet open zullen zijn.

Lekker hapje eten

Heb je net een flinke rit achter de rug en moet je vervolgens ook nog even wachten voordat je aan boord kunt van het  vliegtuig? Dan is een hapje eten ook altijd leuk en vooral ook lekker. Schiphol heeft namelijk allemaal leuke tentjes, waar je de lekkerste maaltijden kunt scoren. Hoe leuk is het om even rustig ergens te gaan zitten en daar te genieten van wat lekkers. Niet alleen zorgt het ervoor dat de tijd sneller gaat, maar geeft het je ook echt een gevoel van vakantie. Natuurlijk ligt het er wel een beetje aan hoe laat je moet vliegen. Zo ga je midden in de nacht niet snel een volledige maaltijd naar binnen werken, maar kun je bijvoorbeeld wel een paar bitterballen bestellen.

Ontspannen in de VIP lounge

Schiphol kent ook een vip lounge. De perfecte plek om even helemaal tot rust te komen. Je hebt er alleen toegang met een speciaal pasje, dus vooral wanneer je regelmatig vliegt, is dit het meer dan waard. De stoelen zijn net even wat fijner en je kunt er zelfs even lekker liggen slapen. Vooral fijn wanneer je bijvoorbeeld vertraging hebt of nog jonge kinderen hebt. Je zult zien dat wanneer je na het shoppen even rustig wat gaat eten om vervolgens in de lounge nog even te wachten voordat de gate open is, je een stuk relaxter aan je vakantie begint.

Geef een reactie