Brugge

Wanneer je in Oisterwijk woont, is het maar een klein stukje om naar België te rijden. Niet voor niets zien we daarom dan ook dat veel Brabanders en ook Limburgers ervoor kiezen om regelmatig naar België te gaan om daar vervolgens te kunnen genieten van de vele prachtige steden, het lekkere eten en allerlei ander leuks wat er te beleven is. Dat wil niet zeggen dat dit in eigen land niet kan, maar laten we eerlijk zijn, een weekendje in een ander land voelt toch meer als een vakantie dan wanneer je een paar kilometer verderop gaat zitten waar bijna alles hetzelfde is. Omdat Brugge bij uitstek geschikt is voor een weekendje weg en dit een stad is waar werkelijk van alles te beleven is voor jong en oud, hebben we een aantal tips voor je.

Waarom zou je moeten kiezen voor Brugge?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten kiezen voor een weekendje in Brugge. Allereerst staat Brugge bekend om zijn indrukwekkende historische charme. Het middeleeuwse stadscentrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt prachtige architectuur, sfeervolle grachten en gezellige pleinen. Ten tweede is Brugge een stad met een rijk cultureel erfgoed, met musea, kunstgalerijen en historische bezienswaardigheden zoals het Belfort en de Basiliek van het Heilig Bloed. Daarnaast staat Brugge bekend om zijn uitstekende culinaire scene, met heerlijke Belgische chocolade, wafels en andere lekkernijen. Ten slotte biedt Brugge een ontspannen sfeer, perfect om te wandelen langs de schilderachtige grachten, te genieten van boottochten en te ontdekken waarom deze stad vaak wordt beschouwd als het ‘Venetië van het Noorden’. Kortom, een weekendje in Brugge biedt een unieke combinatie van geschiedenis, cultuur, culinaire verwennerij en pittoreske schoonheid.

Ga met het openbaar vervoer

De eerste tip die we je willen meegeven, is om te reizen met het openbaar vervoer. Je kunt namelijk wel eenvoudig parkeren in brugge centrum, maar daar zitten wel flinke kosten aan verbonden. Daarbij komt ook dat je in de stad zelf het beste alles lopend of op de fiets kunt doen en je dus helemaal geen auto nodig hebt. Als laatste reden waarom het ons advies is om de trein te nemen, is omwille van de kosten. Zo betaal je voor een treinticket een stuk minder dan wanneer je de kosten voor het reizen per auto doorrekent. Niet alleen de kosten voor brandstof moeten worden betaald, maar ook het parkeren kost je geld. Kortom, gewoon de trein pakken dus.

Boek op tijd

Brugge is een van de vele Belgische steden die het hele jaar door enorm in trek zijn. Dat heeft met name te maken doordat er zo ontzettend veel te doen is. Niet alleen vanuit cultureel oogpunt, maar ook als we kijken naar het uitgaansleven. Het is dus ook niet zo vreemd dat jong en oud de weg naar deze stad weet te geven. In het verlengde daarvan is het dus ook aan te raden om je trip tijdig te boeken. Vooral in de weekenden en het hoogseizoen zijn de meeste hotels vrij snel volgeboekt.

Maak een planning

Er is zoveel te zien in Brugge, dat de kans groot is dat je keuzes moet maken. Omdat je natuurlijk wel iets van de geschiedenis van de stad wilt zien, is het aan te raden een planning te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een ochtend uittrekken voor een wandeling door de stad, waarin je de bijzonderheden kunt bekijken, om vervolgens lekker je eigen gang te gaan.

Geef een reactie